Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ο ΠΑΟΚ απειλείται με αφαίρεση βαθμών έως και υποβιβασμό!

Ο ΠΑΟΚ απειλείται με αφαίρεση βαθμών έως και υποβιβασμό!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/3/2018 18:35
Ο ΠΑΟΚ κλήθηκε σε απολογία για τα όσα έγιναν στο ματς της Τούμπας και η ομάδα της Θεσσαλονίκης κινδυνεύει πλέον με βαρύτατες τιμωρίες, από αφαίρεση βαθμών για φέτος και τη νέα σεζόν μέχρι και υποβιβασμό! Την Παρασκευή η εκδίκαση.

Ανακοινώθηκαν από την Super League οι κλήσεις σε απολογία για την 25η αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ να βρίσκονται ενώπιον του πειθαρχικού οργάνου την Παρασκευή. Βάσει του κατηγορητηρίου δεν θεωρείται ότι η ΑΕΚ είναι υπαίτια για τη διακοπή του αγώνα, ωστόσο η «Ένωση» κλήθηκε λόγω της ένστασης του ΠΑΟΚ.

Από την άλλη, το κατηγορητήριο είναι εξαιρετικά βαρύ για τον «Δικέφαλο του Βορρά». Αρχικά η ομάδα της Θεσσαλονίκης κινδυνεύει με βάση τη συμπεριφορά των Λούμπος Μίχελ και Ίβαν Σαββίδη και για τον λόγο αυτό κλήθηκε με το άρθρο 19 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, περί απειλών, όπου γίνεται λόγος μέχρι και για υποβιβασμό ομάδας, σε περίπτωση που υπάρχει εκφοβισμός και απειλές προς αξιωματούχους ενός αγώνα. Επίσης, ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με τιμωρία έδρας και αφαίρεση βαθμών και οι Μίχελ-Σαββίδης με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα ως και πέντε χρόνια.

Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής:

«Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη.

Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος:

α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β. αφαίρεσης βαθμών και γ. υποβιβασμός ομάδας».

Ο ΠΑΟΚ κλήθηκε όμως και με το άρθρο 21 του ΚΑΠ που αναφέρεται στη μη τέλεση ή διακοπή αγώνα. Συγκεκριμένα κλήθηκε με το 21 παρ. 3 περ. ΙΙ στοιχ. α΄ και γ΄, 12 και 36 παρ. 1 περ. α΄ του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων
.

Σε αυτό αναφέρεται:

«Αγώνας που δεν τελέστηκε ή που δεν έληξε με υπαιτιότητα της μιας εκ των δυο ομάδων προσμετράται για την έκτιση ποινών μόνον της ανυπαίτιας ομάδας και τιμωρείται όπως προβλέπεται κατωτέρω.
Πιο συγκεκριμένα το 21 παρ.3 περ. ΙΙ στοιχ. α' και γ' τονίζουν για τις ποινές:
Η υπαίτια ομάδα τιμωρείται ως εξής:

α) με απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα, στην περίπτωση της διακοπής αγώνα ή αποχώρησης ομάδας, οπότε υπολογίζεται το αποτέλεσμα που πραγματικά σημειώθηκε:

γ) Με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον πίνακα της βαθμολογίας του τρέχοντος πρωταθλήματος καθώς επίσης και την αφαίρεση δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα από την υπαίτια ομάδα, αν ο αγώνας διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του
».

Η εκδίκαση θα γίνει την Παρασκευή 16/3 στις 10:30. Την ίδια μέρα έχει κληθεί ο ΠΑΟΚ για όσα συνέβησαν στα Γιάννενα στον αγώνα με τον ΠΑΣ, αλλά και στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.