Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ:   Στα προημιτελικά με Τζέκο η Ρόμα

Τσάμπιονς Λιγκ: Στα προημιτελικά με Τζέκο η Ρόμα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/3/2018 23:55
Με γκολ του Τζέκο (52’) η Ρόμα κέρδισε με 1-0 την Σαχτάρ στο «Ολίμπικο», ανέτρεψε το 2-1 του Χάρκοβου και εξασφάλισε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μετά από 10 χρόνια, η Ρόμα επιστρέφει στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «τζιαλορόσι» επικράτησαν με 1-0 της Σαχτάρ στο «Ολίμπικο» και σε συνδυασμό με το εκτός έδρας γκολ από το πρώτο ματς (2-1), πήραν την πρόκριση για τους «8» του θεσμού.

Αρκετά κακό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, όπου η Σαχτάρ κατάφερε να φέρει το ματς στα μέτρα της. Οι Ουκρανοί, που είχαν σκορ πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι, κράτησαν μακριά από την εστία τους την Ρόμα, ωστόσο δεν κατάφεραν να φανούν ιδιαίτερα απειλητικοί. Στο 33’ ο Περέιρα έκλεψε τη μπάλα από τον Φάζιο, αλλά το τελείωμα του μέσα στην περιοχή ήταν απογοητευτικό, ενώ δύο λεπτά μετά ο Φλορέντσι έκοψε σωτήρια τον Ισμαΐλι και το 0-0 έμεινε ως το ημίχρονο.

Οι «τζιαλορόσι» δεν απείλησαν στο πρώτο μέρος, ωστόσο στο ξεκίνημα της επανάληψης κατάφεραν να προηγηθούν στην πρώτη τους τελική. Στο 52’, ο Στρούτμαν έβγαλε εξαιρετική μπαλιά για τον Τζέκο, η άμυνα της Σαχτάρ… κοιμήθηκε και ο Βόσνιος με άψογο πλασέ διαμόρφωσε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι απέκτησαν ψυχολογία και είχαν σημαντικές στιγμές με Περότι (55’) και Τζέκο (62’) για να «καθαρίσουν» το ματς. Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για την Σαχτάρ, στο 79’ όταν ο Ορνέτς αποβλήθηκε με κόκκινη για ανατροπή στον Τζέκο, που έφευγε μόνος του απέναντι στον Πιατόφ. Ένα λεπτό μετά, ο Φερέιρα έσπρωξε ball boy της Ρόμα, που έπεσε πίσω από τις διαφημιστικές πινακίδες, όμως γλίτωσε την αποβολή.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι Ουκρανοί πίεσαν για την ισοφάριση, ωστόσο η Ρόμα κράτησε το μηδέν και πήρε την πρόκριση για τους «8».

Ρόμα: Άλισον, Φλορέντσι, Μανωλάς, Φάσιο, Κολάροβ, Ντε Ρόσι, Ναϊνγκολάν, Στρόουτμαν, Τζενγίζ Ουντέρ (65' Ζέρσον), Περότι, Τζέκο (89' Ελ Σααραουί).

Σαχτάρ: Πιάτοβ, Μπουτκό, Ορντέτς, Ρακίτσκι, Ισμαΐλι, Φρεντ, Στεπανένκο (74' Αλάν Πατρίκ), Τάιζον, Μάρλος (82' Ντεντίνιο), Μπερνάρντ, Φακούντο Φερέιρα.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.