Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Μουντιάλ: Διέλυσε την Τουρκία και «αγγίζει» την πρόκριση η Ισλανδία!

Προκριματικά Μουντιάλ: Διέλυσε την Τουρκία και «αγγίζει» την πρόκριση η Ισλανδία!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/10/2017 00:18
Η τρομερή Ισλανδία διέλυσε με 3-0 την Τουρκία στο Εσκισεχίρ και σε συνδυασμό με την γκέλα της Κροατίας (1-1 με Φινλανδία), πέρασε στην κορυφή με +2 από την 2η θέση και βρίσκεται «αγκαλιά» με την πρόκριση.

Με το ενάμιση πόδι στα τελικά του Μουντιάλ είναι η Ισλανδία μετά την νίκη της με 3-0 στην έδρα της Τουρκίας. Οι Ισλανδοί , σε συνδυασμό και με τα άλλα αποτελέσματα του ομίλου, πέρασαν στην 1η θέση και θέλουν τη νίκη στην έδρα τους με το Κόσοβο την τελευταία αγωνιστική, ώστε να προκριθούν σε τελική φάση Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία τους!

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Ισλανδούς ήταν ο Γιόν Μπόντβαρσον, ο οποίος έφτιαξε τα δύο πρώτα γκολ σε Γκούντμουντσον (32’) και Μπγιάρνασον (39’). Η ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου δεν μπορούσε σε κανένα σημείο να αντιδράσει και στο 59’ ο Άρνασον έριξε τη χαριστική βολή, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0!

Με την ήττα η Τουρκία έχασε κάθε ελπίδα, όχι μόνο για την απευθείας πρόκριση, αλλά και για την 2η θέση, αφού βρίσκεται στο -3 από Κροατία και Ουκρανία, οι οποίες ισοβαθμούν στην 2η θέση και την τελευταία αγωνιστική διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

«Αυτοκτόνησε» η Κροατία, τελικός με Ουκρανία

Την ίδια ώρα, η Κροατία έμεινε στο 1-1 με την αδιάφορη Φινλανδία στη Ριέκα και πλέον κινδυνεύει να χάσει και την 2η θέση, αφού ισοβαθμεί με την Ουκρανία στους 17 βαθμούς πριν το μεταξύ τους παιχνίδι στο Κίεβο.

Οι Κροάτες προηγήθηκαν στο 57’ με τον Μάντζουκιτς, ωστόσο στις καθυστερήσεις ο Σοΐρι ισοφάρισε σε 1-1, «παγώνοντας» όλο το γήπεδο.

Στο άλλο παιχνίδι, η Ουκρανία πέρασε με 2-0 από το Κόσοβο, χάρη στα γκολ των Πακαράντα (60’ αυτ.) και Γιαρμολένκο (88’) και την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχτεί την Κροατία, σε ματς τελικό για την 2η θέση.

Να σημειωθεί πως η Κροατία υπερτερεί στην ισοβαθμία χάρη στη διαφορά τερμάτων (+9 έναντι +6), οπότε την βολεύει και η ισοπαλία. Βέβαια οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη ώστε να διεκδικήσουν την πρώτη θέση, σε περίπτωση που η Ισλανδία «αυτοκτονήσει» απέναντι στο Κόσοβο.

Η βαθμολογία:


1. Ισλανδία 19 (14-7)
2. Κροατία 17 (13-4)
3. Ουκρανία 17 (13-7)
4. Τουρκία 14 (12-11)
5. Φινλανδία 8 (7-11)
6. Κόσοβο 1 (3-22)

Η τελευταία αγωνιστική (9/10):

Ουκρανία – Κροατία
Ισλανδία – Κόσοβο
Φινλανδία – Τουρκία


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.