Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Η Τσέλσι είναι εδώ!

Πρέμιερ Λιγκ: Η Τσέλσι είναι εδώ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/8/2017 19:58
Με δύο γκολ του Μάρκος Αλόνσο (24’, 87’) η Τσέλσι κέρδισε με 2-1 την Τότεναμ στο «Γουέμπλεϊ» και «ρέφαρε» για την ήττα της πρεμιέρας από την Μπέρνλι. Από ένα δοκάρι για τις δύο ομάδες, με αυτογκόλ του Μπατσουαγί (82’) ισοφάρισαν προσωρινά οι γηπεδούχοι.

Οι πρωταθλητές είναι εδώ! Παρά τα πολλά προβλήματα, η Τσέλσι κέρδισε με 2-1 την Τότεναμ στο «Γουέμπλεϊ» και υποχρέωσε τους «πετεινούς» στην πρώτη τους εντός έδρας ήττα από τον Απρίλιο του 2016!

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε, που είχε γνωρίσει ήττα σοκ στην πρεμιέρα από την Μπέρνλι, κατέβηκε στο ντέρμπι με σχήμα ανάγκης (Νταβίντ Λουίζ στο κέντρο μαζί με τον ανέτοιμο Μπακαγιόκο) εξαιτίας του μεγάλου απουσιολόγιου, ωστόσο κατάφερε να πάρει μεγάλη νίκη στο «σπίτι» της Τότεναμ, η οποία από φέτος χρησιμοποιεί ως έδρα το «Γουέμπλεϊ» λόγω της ανακατασκευής του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».

Η Τότεναμ την υπεροχή, η Τσέλσι το γκολ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετά γρήγορο ρυθμό και οι ευκαιρίες δεν άργησαν να έρθουν. Μόλις στο 5’ ο Μοράτα αστόχησε με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, ενώ στο 11’ ο Κουρτουά απέκρουσε με δυσκολία το δυνατό σουτ του Κέιν.

Όσο περνούσε η ώρα η Τότεναμ κέρδιζε μέτρα, υποχρεώνοντας τους πρωταθλητές σε παθητικό ρόλο. Στο 15’ το διαγώνιο σουτ του Ντάιερ πέρασε άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα (19’) ο Κουρτουά έδιωξε με τα ακροδάχτυλα το μακρινό σουτ του Ντεμπελέ.

Τελικά αυτή που κατάφερε να πάρει προβάδισμα ήταν η Τσέλσι, ανοίγοντας το σκορ στο 24ο λεπτό με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάρκος Αλόνσο. Στο τελευταίο τέταρτο οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυχτικά για το γκολ της ισοφάρισης, όμως οι «μπλε» κράτησαν το μηδέν. Στο 42’ το σουτ του Κέιν τράνταξε το δοκάρι ενώ στο 44’ ο Κουρτουά έδιωξε με δυσκολία το σουτ του Ντέιβις, διατηρώντας το 1-0 υπέρ της ομάδας του.

Παρ' ολίγον… αυτόχειρας

Η Τότεναμ συνέχισε να έχει συντριπτικά ποσοστά κατοχής, ωστόσο σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, αδυνατούσε να δημιουργήσει αξιόλογες ευκαιρίες. Η Τσέλσι έκλεινε σωστά όλους τους χώρους και μετά το 70’ (σ.σ. όταν ο Ποκετίνο έριξε στο ματς τον Σον αντί του Ντάιερ) άρχισε να βγαίνει επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις.

Στο 71’ το κοντινό πλασέ του Μοράτα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο ίδιο λεπτό το διαγώνιο σουτ του Μόουσες πέρασε «ξυστά» πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα (73’) ο Γουίλιαν επιχείρησε σουτ από το ημικύκλιο με τη μπάλα να χτυπάει στο δεξί δοκάρι του Γιορίς.

Και εκεί που η Τσέλσι άρχισε να πατάει καλύτερα στο ματς, η Τότεναμ έφερε το σκορ στα ίσια. Στο 82’ ο Έρικσεν έκανε το γέμισμα από τα αριστερά και ο νεοεισελθόντας Μπατσουαγί υπέπεσε σε απίστευτο αυτογκόλ, στέλνοντας με καρφωτή κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Παρόλα αυτά η Τσέλσι δεν πτοήθηκε και στο 87’ πέτυχε το νικητήριο γκολ. Έπειτα από κλέψιμο του Λουίζ στο κέντρο, ο Πέδρο έφυγε στην κόντρα και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Αλόνσο, ο οποίος με διαγώνιο σουτ από τα αριστερά, έστειλε τη μπάλα στην κλειστή γωνία του Γιορίς (μεγάλη ευθύνη του Γάλλου) και χάρισε στην Τσέλσι τη μεγάλη νίκη.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.