Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Καπ Γερμανίας: Το σήκωσε στα πέναλτι η Μπάγερν

Σούπερ Καπ Γερμανίας: Το σήκωσε στα πέναλτι η Μπάγερν

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/8/2017 23:44
Η Μπάγερν βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ κόντρα στην Ντόρτμουντ, ωστόσο με αυτογκόλ του Πίστσεκ στο 88’, ισοφάρισε σε 2-2 και κατέκτησε το Σούπερ Καπ στη διαδικασία των πέναλτι (5-4), φτάνοντας τις 6 κατακτήσεις.

Υπερπρωταθλήτρια Γερμανίας για δεύτερη σερί χρονιά και 6η συνολικά στέφθηκε η Μπάγερν. Οι Βαυαροί αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με την Ντόρτμουντ στο Βεστφάλεν και πήραν τη νίκη στα πέναλτι με 5-4. Ο Ούλραϊχ απέκρουσε τις εκτελέσεις των Ρόντε και Μπάρτρα, χαρίζοντας στην ομάδα του Κάρλο Αντσελότι τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Αυτό ήταν το δεύτερο σερί Σούπερ Καπ για την Μπάγερν, η οποία έφτασε τις έξι κατακτήσεις και πέρασε μόνη πρώτη στην κορυφή της λίστας, έναντι πέντε της Ντόρτμουντ. Ακολουθεί η Βέρντερ Βρέμης με τρεις κατακτήσεις, ενώ από ένα έχουν οι Σάλκε, Βόλφσμπουργκ, Στουτγκάρδη και Καισερσλάουτερν.

Σούπερ Καπ Γερμανίας: Το σήκωσε στα πέναλτι η Μπάγερν
Η Ντόρτμουντ άνοιξε το σκορ στο 12', όταν μετά από γκάφα του Χάβι Μαρτίνεθ, ο Πούλισιτς βρέθηκε απέναντι στον Ούλραϊχ και δεν αστόχησε, «γράφοντας» το 1-0 για τους Βεστφαλούς. Η απάντηση της Μπάγερν ήρθε στο 18’, με τον Λεβαντόφσκι να σκοράρει από κοντά μετά από γύρισμα του Κίμιχ από τα δεξιά. Ο Γερμανός φάνηκε αρχικά ότι βρίσκονταν σε θέση οφσάιντ, ωστόσο αποδείχθηκε ότι έφυγε από κανονική θέση.

Μετά το 1-1, οι Βαυαροί είχαν την κατοχή, με την Ντόρτμουντ να επιχειρούσε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα στο 24’ ο Κάστρο δοκίμασε τακουνάκι λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, όμως ο Ούλραϊχ δεν αιφνιδιάστηκε. Δέκα λεπτά μετά, η Μπάγερν είχε δοκάρι με κοντινή κεφαλιά του Μίλερ και το 1-1 έμεινε ως το ημίχρονο.

Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό στο ξεκίνημα της επανάληψης, όμως στο 71’ η Ντόρτμουντ κατάφερε να ξαναπάρει το προβάδισμα. Μετά από χαμένο τετ-α-τετ του Λεβαντόφσκι, οι Βεστφαλοί βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος με εξαιρετικό τελείωμα μέσα από την περιοχή, «έγραψε» το 2-1 για την ομάδα του.

Η Ντόρτμουντ κρατούσε τη νίκη στα χέρια της όμως στο 88’, ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ της, ο Πίστσεκ υπέπεσε σε αυτογκόλ και ο τελικός κρίθηκε στα πέναλτι. Εκεί, ο Μπούρκι έδιωξε την εκτέλεση του Κίμιχ, όμως ο Ούλραϊχ απάντησε με δύο αποκρούσεις στα πέναλτι των Ρόντε και Μπάρτρα, δίνοντας τη νίκη στην Μπάγερν με 5-4.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Λεβαντόβσκι. ΓΚΟΛ! 1-0 η Μπάγερν
Ντεμπελέ. ΓΚΟΛ! 1-1 η Ντόρτμουντ
Ριμπερί. ΓΚΟΛ! 2-1 η Μπάγερν
Φίλιπ. ΓΚΟΛ! 2-2 η Μπάγερν
Κίμιχ. Το πιάνει ο Μπούρκι! Μένει το 2-2
Ομπαμεγιάνγκ. ΓΚΟΛ! 3-2 η Ντόρτμουντ
Ρούντι. ΓΚΟΛ! 3-3 η Μπάγερν
Ρόντε. Το πιάνει ο Ούλραϊχ! Μένει το 3-3
Βιδάλ. ΓΚΟΛ! 4-3 η Μπάγερν
Κάστρο. ΓΚΟΛ! 4-4 η Ντόρτμουντ
Ζίλε. ΓΚΟΛ! 5-4 η Μπάγερν
Μπαρτρά. Το έπιασε ο Ούλραϊχ!

Ντόρτμουντ (Πέτερ Μποσζ): Μπούρκι, Ζαγκαντού (77' Πάσλακ), Παπασταθόπουλος, Μπάρτρα, Πίσεκ, Νταούντ (46' Ρόντε), Σαχίν, Κάστρο, Πούλισιτς (90' Φίλιπ), Ντεμπελέ, Ομπαμεγιάνγκ.

Μπάγερν (Κάρλο Αντσελότι): Ούλραϊχ, Κίμιχ, Χούμελς, Χάβι Μαρτίνεθ (60' Ζίλε), Ραφίνια, Βιδάλ, Ρούντι, Τολισό (84' Ρενάτο Σάντσες), Μίλερ (67' Κομάν), Ριμπερί, Λεβαντόφσκι.



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.