Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προβλημάτισε ο ΠΑΟΚ κόντρα στους νέους του Άγιαξ

Προβλημάτισε ο ΠΑΟΚ κόντρα στους νέους του Άγιαξ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/7/2017 22:27
Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε αρκετά προβλήματα στην άμυνα και γνώρισε φιλική ήττα με 4-2 από τον Άγιαξ, ο οποίος παρατάχθηκε με αρκετούς νέους. Βαρέλα και Πρίγιοβιτς τα γκολ του «Δικεφάλου», έπιασε πέναλτι στο ντεμπούτο του ο Ρέι.

Καλή εικόνα επιθετικά, αλλά αρκετά προβληματική ανασταλτικά, έδειξε ο ΠΑΟΚ στο φιλικό παιχνίδι στον Άγιαξ, με τον «Αίαντα» να παίρνει τη νίκη με 4-2. Η ολλανδική ομάδα είχε στο βασικό σχήμα τον Χούντελαρ, ωστόσο ο προπονητής του Άγιαξ, Μαρσέλ Κάιζερ, έδωσε χρόνο συμμετοχής σε πολλά παιδιά των ακαδημιών, αφού είχε προηγηθεί το φιλικό με την Γκενκ (3-3) όπου συμμετείχαν αρκετοίβασικοί.

Από την πλευρά του, ο Στανόγεβιτς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1. Ο Ροντρίγκο Ρέι ξεκίνησε για πρώτη φορά κάτω από τα δοκάρια της ομάδας, έχοντας μπροστά του τη γνωστή τετράδα της άμυνας, που αποτελούσαν οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Λέοβατς. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Κάνιας και Τσίμιροτ, με τους Πέδρο Ενρίκε, Μπίσεσβαρ και Μακ να ξεκινούν μπροστά τους και τον Πριγιοβιτς να είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Άγιαξ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και στο 4’ είχε δοκάρι με σουτ του Τσέρνι. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μαζραουί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ για το 1-0 των Ολλανδών, ενώ στο 12’ η προσπάθεια του Τσέρνι πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να απειλήσει και στο 26’ ο «Αίαντας» «έγραψε» το 2-0 με κεφαλιά του Χούντελαρ.

Το δεύτερο γκολ αφύπνισε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ανέβασε την απόδοση του, ψάχνοντας τον τρόπο να επιστρέψει στο ματς. Αυτό θα μπορούσε να γίνει στο 34’, με τον Πρίγιοβιτς να αστοχεί με πλασέ λίγο έξω από τη μικρή περιοχή. Στο 37’ ο Ρέι απέκρουσε πέναλτι του Χούντελαρ και στο επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 2-1 . Ο Μακ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Βαρέλα με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους άνηκε στον Άγιαξ, με τον Ρέι να πραγματοποιεί διπλή απόκρουση σε σουτ του Μαζραουί (44’).Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ άλλαξε σχηματισμό, με τον Στανόγιεβιτς να δοκιμάζει το 4-3-3, με τους Σάκχοφ και Πέλκα να παίζουν μπροστά από τον Κάνιας και τους Κάμπος, Μακ και Πρίγιοβιτς να είναι στην τριάδα της επίθεσης.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 51’ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 με όμορφη κεφαλιά του Πρίγιοβιτς, ύστερα από σέντρα του Λεβέκ. Στο 57' ο Μακ έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ολική ανατροπή, όταν έπειτα από την εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Πέλκα, δεν πλάσαρε σωστά, ενώ είχε την επιλογή του αφύλαχτου Πρίγιοβιτς.

Μετά το 60’ ο Άγιαξ ανέβασε ξανά την απόδοση του και στην πρώτη του ευκαιρία κατάφερε να ξαναπάρει το προβάδισμα, χάρη σε εύστοχο πλασέ του Κασιέρα (66’) . Από την άλλη, ο Λεο Μάτος έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο 87’ για να ισοφαρίσει σε 3-3, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι του Φαν Μπλάντερεν. Νωρίτερα, ο Άγιαξ «άγγιξε» το 4ο γκολ με τον Ντεβίντ (77’) και τελικά το πέτυχε στο 89’ με τον Φλέμινγκ για το τελικό 4-2.

Άγιαξ (Mαρσέλ Κίζερ): Φαν Μπλάντερεν, Ζεφουίκ, Μπέργκσμα, Σαβαστάνο, Ντανκερλουί, Έιτινγκ, Τσέρνι, Ντε Γιονγκ, Χούντελααρ, Μαζραουί, Κασιέρα.

ΠΑΟΚ (Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς): Ρέι, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Λέοβατς (46' Λεβέκ), Κάνιας, Τσίμιροτ (Σάκχοφ 46'), Μπίσεσβαρ (Κάμπος 46'), Μακ (64' Ζάιρο), Ενρίκε (41' Πέλκας), Πρίγιοβιτς (84' Κουλούρης).

Το ματς:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.