Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Θέμα» με Μασούντ και Χατζισαφί ενόψει… Μακάμπι

«Θέμα» με Μασούντ και Χατζισαφί ενόψει… Μακάμπι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/7/2017 23:49
Αν ο Πανιώνιος προκριθεί σε βάρος της Γκόριτσα και η Μακάμπι εξασφαλίσει την πρόκριση απέναντι στην ΚΡ Ρέικιαβικ, τότε όλα δείχνουν ότι οι Ιρανοί Μασούντ και Χατζισαφί δεν θα ενισχύσουν τους «κυανέρυθρους» στα παιχνίδια των δύο ομάδων.

Ο Πανιώνιος είναι «αγκαλιά» με την πρόκρισή του στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα αντιμετωπίσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι Ισραηλινοί επικράτησαν με 3-1 της ΚΡ Ρέικιαβικ και καλούνται απλά να υπερασπιστούν το προβάδισμα τους στη ρεβάνς της Ισλανδίας.

Εφόσον τελικά οι «κυανέρυθροι» αντιμετωπίσουν την Μακάμπι, τότε είναι πολύ πιθανό να στερηθούν τις υπηρεσίες των Ιρανών, Μασούντ και Χατζισαφί. Ο λόγος όχι αγωνιστικός αλλά… πολιτικός.

Στα διαβατήρια της Ισλαμικής Δημοκρατίας που έχουν στην κατοχή τους, όχι μόνο οι δύο Ιρανοί άσοι των «κυανέρυθρων», αλλά όλοι οι συμπατριώτες τους, απαγορεύει ρητά την είσοδο των κατόχων τους στην «κατεχόμενη Παλαιστίνη», όπως χαρακτηρίζεται το Ισραήλ.

Οποιοσδήποτε Ιρανός ταξιδέψει στο Ισραήλ, δεν έχει το δικαίωμα να επιστρέψει στο Ιράν, ενώ υπάρχει ακόμα και κίνδυνος φυλάκισης. Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις αθλητών που σε ατομικά αγωνίσματα αρνήθηκαν να «κοντραριστούν» με Ισραηλινούς ακόμη και σε ουδέτερες χώρες.

Ενδεικτικό παράδειγμα είναι αυτό της Εθνικής ομάδας μπάσκετ U21 του Ιράν, η οποία επέλεξε να μην κατέβει καθόλου στο Ευρωπαϊκό U21 της Αργεντινής του 2005, επειδή στον όμιλο της υπήρχε το Ισραήλ! Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει με την Εθνική ομάδα βόλεϊ σε τουρνουά του 2011, ενώ ανάλογα παραδείγματα έχουν υπάρξει και στο ποδόσφαιρο.

Ο Ασκάν Ντεζάγκα, ο οποίος είναι διεθνής με την Εθνική Ιράν, αλλά έχει αγωνιστεί στις μικρές Εθνικές ομάδες της Γερμανίας, είχε αρνηθεί τον Οκτώβριο του 2007 να ταξιδέψει στο Ισραήλ, για το παιχνίδι της Γερμανίας U21 με την αντίστοιχη των Ισραηλινών. Συγκεκριμένα, είχε δηλώσει: «Είμαι περισσότερο Ιρανός από ό,τι Γερμανός. Οι γονείς μου είναι Ιρανοί. Δεν έχω κάτι εναντίον του Ισραήλ, αλλά φοβάμαι ότι θα αντιμετωπίσω πρόβλημα όταν επιστρέψω στο Ιράν».

Τον Οκτώβριο του 2016, ο Αλιρέζα της Άλκμααρ δεν ταξίδεψε στο Ισραήλ, επίσης για αγώνα με αντίπαλο τη Μακάμπι, ενώ δεν αγωνίστηκε ούτε στο παιχνίδι της Ολλανδίας. «Δεν θέλουμε να του προκαλέσουμε πρόβλημα με την Εθνική του ομάδα» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ολλανδική ομάδα.

Έτσι υπό τις υπάρχουσες συνθήκες είναι αρκετά πιθανό οι Μασούντ και Χατζισαφί να μην είναι διαθέσιμοι στα δύο παιχνίδια του Πανιωνίου με την Μακάμπι, εφόσον οι δύο ομάδες υπερασπιστούν το προβάδισμα που έχουν αποκτήσει απέναντι σε Γκόριτσα και ΚΡ Ρέικιαβικ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.