Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Την «ξέρανε» στο 90’!

Σούπερ Λιγκ: Την «ξέρανε» στο 90’!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/4/2017 21:30
Με γκολ του Μπέργκ στο 90’ ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από το ΟΑΚΑ, επικρατώντας με 3-2 της ΑΕΚ, που είχε επιστρέψει από το 0-2 του πρώτου μέρους! Κλωναρίδης (24’) και Μπέργκ (27’) είχαν δώσει το προβάδισμα στους «πράσινους», ενώ η «Ένωση είχε ισοφαρίσει προσωρινά με Χριστοδουλοπουλο (62’ πεν) και Πέκχαρντ (77’).

Ο Παναθηναϊκός είναι ο νικητής στο αθηναϊκό ντέρμπι με αντίπαλο την ΑΕΚ. Με δύο γκολ του Μπέργκ (το δεύτερο στο 90’), οι «πράσινοι» κέρδισαν με 3-2 την «Ένωση» στο ΟΑΚΑ και έκαναν το «2 στα 2» στα ντέρμπι μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα για την ΑΕΚ, η οποία κατάφερε να επιστρέψει από το 0-2 με πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου (62’) και γκολ του εκτεθειμένου Πέκχαρντ (77’), ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας.

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε αποκλειστικά στον Παναθηναϊκό, ο οποίος πήρε τον έλεγχο από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, απειλώντας για πρώτη φορά στο 6’ με σουτ του Βιγιαφάνες, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Ντίντακ. Η υπεροχή των «πρασίνων» απέδωσε καρπούς στο 24’, όταν μετά από γύρισμα του Μπεργκ, ο Βράνιες έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κλωναρίδης έκανε με πλασέ το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι δεν έμειναν εκεί, αφού τρία λεπτά μετά πέτυχαν και δεύτερο τέρμα. Ο Βιγιαφάνες έβγαλε κάθετη πάσα για τον Εμποκού, αυτός έκανε την προσποίηση και άφησε τη μπάλα για τον Μπέργκ, ο οποίος από κοντά «έγραψε» το 2-0. Στο 31' η ομάδα του Ουζουνίδη «άγγιξε» και το 3-0, όταν ο Κλωναρίδης έστρωσε στον Μπεργκ, όμως εκείνος από κοντά δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να αντιδράσει και στο 42’ γλίτωσε ξανά, με τον Μπάρκα να νικά σε τετ-α-τετ τον Βιγιαφάνες, κρατώντας το 2-0 ως το ημίχρονο.Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Μανόλο Χιμένεθ αποφάσισε να ανακατέψει την τράπουλα, ρίχνοντας στο ματς τους Χριστοδουλόπουλο και Πέκχαρντ αντί των Αϊντάρεβιτς και Πατίτο. Οι αλλαγές βοήθησαν την ΑΕΚ, η οποία μπήκε πιο δυνατά και απείλησε για πρώτη φορά στο 55’ με σουτ του Λάζαρου, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Βλαχοδήμος.

Τέσσερα λεπτά μετά ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού είπε «όχι» και σε σουτ του Αραούχο, όμως στο 61’ η «Ένωση» κέρδισε πέναλτι για χέρι του Βιγιαφάνες έπειτα από απομάκρυνση του Κουλιμπαλί. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση, με τον Αργεντινό να ισχυρίζεται ότι η μπάλα βρήκε στον ώμο, όμως ο Παπαδόπουλος έδειξε άσπρη βούλα και ο Χριστοδουλόπουλος μείωσε το σκορ σε 2-1.

Ο Ουζουνίδης έριξε στο ματς τους Λουντ και Λέτο, όμως στο 77’ η ΑΕΚ «χτύπησε» ξανά ισοφαρίζοντας σε 2-2 με τον Πέκχαρντ ύστερα από σέντρα του Χριστοδουλόπουλου. Βέβαια από το ριπλέι φάνηκε ότι ο φορ της «Ένωσης» ήταν οριακά σε θέση οφσάιντ.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε απειλήσει σημαντικά στο δεύτερο μέρος, ωστόσο χρειάστηκε μια φάση για να «παγώσει» το ΟΑΚΑ. Στο 90’ ο Λουντ γύρισε την κατάλληλη στιγμή για τον Μπέργκ και ο Σουηδός με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 υπέρ των «πρασίνων». Αυτό ήταν το 27ο γκολ του Μπέργκ σε 37 παιχνίδια, με τον διεθνή άσο να διανύει την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες (63' Μπακασέτας), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (46' Πέκχαρτ), Μάνταλος, Πατίτο (46' Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Βιγιαφάνιες (85' Μπουμάλ), Κλωναρίδης (68' Λέτο), Εμποκού (68' Λουντ), Μπεργκ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.