Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Μυθική ανατροπή η Μπαρτσελόνα!

Τσάμπιονς Λιγκ: Μυθική ανατροπή η Μπαρτσελόνα!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/3/2017 23:48
Τι και εάν έχασε με 4-0 στο Παρίσι; Με τρία γκολ μετά το 87’, η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 6-1 την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Καμπ Νου» και πραγματοποίησε μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ! Δικαιολογημένα παράπονα των φιλοξενούμενων για τα δύο πέναλτι.

Σ’ ένα παιχνίδι που θα μείνει στην ιστορία, η Μπαρτσελόνα διέλυσε με 6-1 την Παρί Σεν Ζερμέν στο Καμπ Νου, ανέτρεψε το 4-0 του πρώτου αγώνα στο Παρίσι και προκρίθηκε στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Καταλανοί χρειάζονταν 3 γκολ στο 87' και τα κατάφεραν, με τον Σέρχι Ρομπέρτο να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε μπήκε αποφασισμένη να τα δώσει όλα για να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα και μόλις στο 3’ έκανε το πρώτο βήμα, ανοίγοντας το σκορ με κεφαλιά του Σουάρες έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ της Παρί. Η συνέχεια του αγώνα βρήκε τους Καταλανούς να πιέζουν ασφυχτικά για ένα δεύτερο γκολ, ωστόσο οι Παριζιάνοι άντεχαν τους… κραδασμούς και δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να απειλήσουν με αξιώσεις.

Όλα αυτά μέχρι το 40’ , καθώς μετά από τακουνάκι του Ινιέστα, ο Κιρζαβά στην προσπάθειά του να απομακρύνει από την μικρή περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Η Μπαρτσελόνα είχε διανύσει το μισό δρόμο και στο ξεκίνημα της επανάληψης (50’) έφτασε μια «ανάσα» από την ανατροπή, με τον Μέσι να μετουσιώνει σε γκολ το (αυστηρό) πέναλτι που κέρδισε ο Νεϊμάρ από τον Μενιέ.

Η Παρί είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και η πρώτη φορά που φάνηκε στο ματς επιθετικά ήταν στο 52’, με τον Καβάνι να σημαδεύει το δοκάρι μετά από γύρισμα του Μενιέ. Η φάση αυτή αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή, αφού δέκα λεπτά μετά, ο Καβάνι έπιασε δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι, μην αφήνοντας περιθώριο αντίδρασης στον Τερ Στέγκεν.

Με αυτό το γκολ, οι «μπλαουγκράνα» χρειάζονταν άλλα τρία τέρματα για να πάρουν αυτοί το εισιτήριο και όλα έδειχναν ότι η Παρί ήταν ήδη στα προημιτελικά! Στο 64’ ο Καβάνι δεν κατάφερε να νικήσει τον Τερ Στέγκεν σε τετ-α-τετ και δύο λεπτά μετά ο Ματουιντί έδιωξε στη γραμμή το πλασέ του Αρντά.
Τα λεπτά κυλούσαν εις βάρος της Μπαρτσελόνα και τα πάντα θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει στο 85’, με τον Ντι Μαρία να κάνει κακό τελείωμα σε τετ-α-τετ με τον Τερ Στέγκεν.

Η φάση αυτή αποδείχθηκε καθοριστική, αφού τρία λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι πέτυχαν 4ο γκολ με απευθείας φάουλ του Νεϊμάρ, ενώ στο 90’ ο Σουάρες κέρδισε ανύπαρκτο πέναλτι από τον Μαρκίνιος, δίνοντας την ευκαιρία στον Νεϊμάρ να «γράψει» το 5-1 από την άσπρη βούλα.

Η Μπαρτσελόνα χρειάζονταν ακόμα ένα τέρμα για να ολοκληρώσει τη μυθική ανατροπή. Και το πέτυχε! Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά από εκτέλεση φάουλ (σ.σ. το οποίο κέρδισε ο Τερ Στέγκεν!), ο Σέρχι Ρομπέρτο έκανε την κοντινή προβολή και έστειλε την Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά, πραγματοποιώντας την ανατροπή του… αιώνα!


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.