Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Το έφερε… τούμπα με Φορτούνη

Κύπελλο Ελλάδας: Το έφερε… τούμπα με Φορτούνη

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/3/2017 21:28
Με πρωταγωνιστή τον Φορτούνη (γκολ και ασίστ) ο Ολυμπιακός κέρδισε με ανατροπή (2-1) τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Προηγήθηκαν με γκολ-οφσάιντ του Ντάουντα (46’) οι γηπεδούχοι, ισοφάρισε ο Ρομαό (63’) για τους «ερυθρόλευκους», που έχασαν με αποβολή τον Ντα Κόστα (83’).

Ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε το «πάζλ» των ημιτελικών του Κυπέλλου. Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με 2-1 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα, προκρίθηκαν στους «4» του θεσμού, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο πήρε από το ξεκίνημα την πρωτοβουλία του αγώνα, απειλώντας για πρώτη φορά στο 4’ με άστοχη κεφαλιά του Ρομάο, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Τέσσερα λεπτά μετά ο Φιγκέιρας έκανε το γύρισμα για τον Ελιονούσι, αλλά ο Γκορμπούνοφ έδιωξε με δυσκολία το πλασέ του Νορβηγού.

Ο Ατρόμητος περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και στο 24’ χρειάστηκε νέα επέμβαση του Γκορμπούνοφ, αυτή τη φορά με το πόδι σε διαγώνιο σουτ του Ανσαριφάρντ. Από εκείνο το σημείο, οι Περιστεριώτες κατάφεραν να ισορροπήσουν, όχι όμως και να απειλήσουν την εστία του Λεάλι, τελειώνοντας το πρώτο μέρος με μηδέν τελικές.

Ότι δεν κατάφεραν στο πρώτο 45λεπτο οι γηπεδούχοι, το πέτυχαν στο ξεκίνημα της επανάληψης (46’), παίρνοντας προβάδισμα με το… καλησπέρα στο ματς. Ο Πλατέλλας έβγαλε ωραία κάθετη τον Κιβρακίδη, ο οποίος από εμφανή θέση οφσάιντ γύρισε στο ύψος της μικρής περιοχής κι ο Ντάουντα με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0!

Ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε και στο 53’ θα μπορούσε να ισοφαρίσει άμεσα, όμως ο Γκορμπούνοφ δήλωσε ξανά «παρών», διώχνοντας με δυσκολία το δυνατό σουτ του Ελιονούσι. Τρία λεπτά μετά ο Νορβηγός έδωσε τη θέση του στον Φορτούνη, ο οποίος έφερε τα πάνω-κάτω στο ματς.

Στο 63’, μετά από εκτέλεση φάουλ του Έλληνα άσου, ο Ρομάο πήρε την κεφαλιά απ' το ύψος της μικρής περιοχής και ισοφάρισε σε 1-1. Ένα λεπτό μετά ο Φορτούνης είδε τον Γκορμπούνοφ να του λέει «όχι» σε διαγώνιο σουτ, όμως στο 71’ πήρε το… αίμα του πίσω, «γράφοντας» το 2-1 με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Ντε Λα Μπέγια.

Στο 83’ οι Πειραιώτες έχασαν με δεύτερη κίτρινη τον Ντα Κόστα, ο οποίος θα λείψει από το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Παρόλα αυτά, η αποβολή δεν άλλαξε την εικόνα του αγώνα, με το 2-1 να μένει μέχρι το φινάλε και τον Ολυμπιακό να παίρνει την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.