Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: «Άλωσε» τη Φλωρεντία ο ΠΑΟΚ!

Γιουρόπα Λιγκ: «Άλωσε» τη Φλωρεντία ο ΠΑΟΚ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/11/2016 22:00
Με γκολάρα του Ροντρίγκες στο 90+3’ ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την Φιορεντίνα μέσα στο «Αρτέμιο Φράνκι» και έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ μετά και την ήττα της Καραμπάγκ στο Λίμπερετς (3-0). Προηγήθηκαν με Σάχοβ (5’) και Κάμπος (26’) οι Θεσσαλονικείς, ισοφάρισαν προσωρινά με Μπερνταντέσκι (33’) και Μπαμπακάρ (50’) οι Ιταλοί.

Την πρώτη του νίκη επί ιταλικού εδάφους πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» κέρδισε με 3-2 την Φιορεντίνα στη Φλωρεντία και έπιασε την Καραμπάγκ στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, υστερώντας βέβαια στην ισοβαθμία με τους Αζέρους. Ωστόσο, με τη νίκη, οι Θεσσαλονικείς δεν επέτρεψαν στους «βιόλα» να εξασφαλίσουν από σήμερα την πρόκριση, κάτι που σημαίνει ότι οι Ιταλοί δεν θα είναι αδιάφοροι στο παιχνίδι με την Καραμπάγκ!

Το ξεκίνημα ήταν ονειρικό για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 5ο λεπτό του παιχνιδιού. Ο Μάτος επιχείρησε ένα μακρινό σουτ, ο Λετσερίνι δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα και ο Σάχοβ με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0. Τρία λεπτά μετά ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε «χρυσή» ευκαιρία για δεύτερο γκολ, όμως το φαλτσαριστό σουτ του Ροντρίγκες σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.

Η Φιορεντίνα δυσκολεύονταν να βρει τα πατήματα της μετά το εκρηκτικό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ, με τους Θεσσαλονικείς να χάνουν νέα ευκαιρία στο 18’. Ο Ροντρίγκες με εξαιρετική προσπάθεια, απέφυγε δύο αμυντικούς, όμως ο Λετσερίνι του αρνήθηκε το γκολ με όμορφη απόκρουση! Η πρώτη απάντηση των «βιόλα» ήρθε στο 19’, με τον Μπερναρντέσκι να σημαδεύει το δοκάρι του Μπρκιτς.Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και στο 21’ είχαν δεύτερο δοκάρι αυτή τη φορά με σουτ του Τέγιο. Στη συνέχεια της φάσης ο Μπρκιτς έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μπαμπακάρ, ενώ στο 24’ το πλασέ του Μπάντελι πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Ο ΠΑΟΚ γλίτωσε την ισοφάριση και στο 26’ έφτασε σε δεύτερο γκολ! Ο Ροντρίγκες έφυγε στην αντεπίθεση και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Κάμπος, ο οποίος με υπέροχο σουτ στην κίνηση απ' το ύψος του πέναλτι έκανε το 2-0!

Η Φιορεντίνα δεν πτοήθηκε και στο 33’ μείωσε σε 2-1 χάρη σε δυνατό σουτ του Μπερναντέσκι από το ύψος της περιοχής. Την ασίστ στο γκολ έδωσε ο Μπαμπακάρ, ο οποίος στο επόμενο λεπτό «άγγιξε» το 2-2 με συρτό σουτ, το οποίο πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Ο ΠΑΟΚ πήγε με το προβάδισμα αποδυτήρια, ωστόσο η Φιορεντίνα κατάφερε να ισοφαρίσει με το… καλησπέρα στο δεύτερο μέρος. Στο 50’ ο Μπαμπακάρ κατέβασε τη μπάλα στην περιοχή, απέφυγε τον Κρέσπο και με δυνατό σου, «έγραψε» το 2-2.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» θα μπορούσε να ανακτήσει άμεσα το προβάδισμα, αφού στο 52’ο Τόμοβιτς έδιωξε στη γραμμή το πλασέ του Ροντρίγκες από το ύψος της μικρής περιοχής, σε φάση που ξεκίνησε από λάθος του Λετσερίνι. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά στη συνέχεια, με τον Ίβιτς να ρίχνει στο ματς τον Τιάμ ώστε να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του. Μάλιστα στο 76’ ο Σενεγαλέζος θα μπορούσε να αποδειχθεί «χρυσή» αλλαγή, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι μετά από σέντρα του Ροντρίγκες.

Το παιχνίδι κυλούσε «σβηστά», με την Φιορεντίνα να είχε δύο απειλητικές στιγμές με εκτελέσεις φάουλ του Ίλισιτς. Ο ΠΑΟΚ κράτησε το 2-2 και στα τελευταία λεπτά έβγαινε αρκετά απειλητικά στην κόντρα, ψάχνοντας το νικητήριο γκολ. Αυτό ήρθε στο φινάλε του παιχνιδιού με τρομερή ενέργεια του Ροντρίγκες. Ο εξτρέμ του «δικεφάλου» έφυγε στην αντεπίθεση, απέφυγε τον Τόμοβιτς και με ένα τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-2 που βάζει γερά τον ΠΑΟΚ στο κόλπο της πρόκρισης!

Η βαθμολογία:


1. Φιορεντίνα 10
2. Καραμπάγκ 7
3. ΠΑΟΚ 7
4. Λίμπερετς 4

Επόμενη αγωνιστική (8/12):

Καραμπάγκ - Φιορεντίνα (18:00)

ΠΑΟΚ - Λίμπερετς (18:00)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.