Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro 2016: Έγραψε ιστορία και… περιμένει η Αλβανία

Euro 2016: Έγραψε ιστορία και… περιμένει η Αλβανία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/6/2016 23:54
Με γκολ του Σαντίκου (44’) η Αλβανία πήρε ιστορική νίκη (1-0) κόντρα στην Ρουμανία και τερμάτισε στην 3η θέση του 1ου ομίλου, ελπίζοντας σε πρόκριση μέσω των καλύτερων τρίτων.

Την πρώτη νίκη της ιστορίας της σε μεγάλη διοργάνωση πανηγυρίζει η Αλβανία. Η ομάδα του Τζιάνι Ντε Μπιάζι κέρδισε με 1-0 την Ρουμανία και εξασφάλισε την 3η θέση του ομίλου, ελπίζοντας πλέον σε πρόκριση μέσω των καλύτερων τρίτων.

Το ιστορικό γκολ για τους Αλβανούς πέτυχε στο 44ο λεπτό ο Σαντίκου, σκοράροντας με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Μεμούσαϊ. Η Ρουμανία είχε δοκάρι στο δεύτερο μέρος για να φέρει το σκορ στα ίσα, ενώ η Αλβανία απείλησε για ένα δεύτερο γκολ.

Το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και η ομάδα του Ντε Μπιάζι θα παραμείνει στη Γαλλία, ελπίζοντας σε πρόκριση μέσω των καλύτερων τρίτων. Βέβαια, τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, αφού η Αλβανία –με παιχνίδι περισσότερο- βρίσκεται στην 3η θέση της ειδικής βαθμολογίας, ενώ έχει αρνητική διαφορά τερμάτων (1-3).

Το ματς:


Euro 2016: Έγραψε ιστορία και… περιμένει η Αλβανία
Η Ρουμανία ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι, έχοντας ευκαιρίες για να πάρει από νωρίς κεφάλι στο σκορ. Στο 3’ το σουτ του Στάντσιου έφυγε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 5’ ο Μπερίσα μάζεψε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Χομπάν. Τρία λεπτά μετά, ο Μπερίσα έδιωξε σωτήρια το σουτ του Στάνκου και στο 14’ το μακρινό σουτ του Αλιμπέκ έφυγε άουτ.

Η Αλβανία κατάφερε να ισορροπήσει και όσο περνούσαν τα λεπτά πίεζε όλο και περισσότερο τους Ρουμάνους. Στο 35’ ο Ταταρουσάνου έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μεμούσαϊ, αλλά στο 44’ οι Αλβανοί κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Μεμούσαϊ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Σαντίκου με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της Αλβανίας σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Η Ρουμανία χρειάζονταν μόνο τη νίκη για να ελπίζει σε πρόκριση και στην επανάληψη ο Άνγκελ Ιορντανέσκου πέρασε στο ματς τον Λουτσιάν Σανμαρτεάν αντί του Αντρέι Πρέπελιτσα. Στη συνέχεια ο Ρουμάνος τεχνικός έβαλε και τον Τόρζε, ο οποίος αντικατέστησε τον τραυματία Αλιμπέκ (γύρισε το γόνατο του).

Παρά τις αλλαγές, η Αλβανία διαχειρίζονταν άψογα το υπέρ της προβάδισμα και στο 63’ είχε καλή στιγμή για το 2-0, με τον Ταταρουσάνου να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια το σουτ του Μεμούσαϊ. Ο ίδιος είχε νέα καλή στιγμή στο 70’, όμως δεν κατάφερε να ευστοχήσει με σουτ από πλεονεκτική θέση. Έξι λεπτά μετά, η Ρουμανία «άγγιξε» την ισοφάριση, όμως το σουτ του Αντόνε τράνταξε το δοκάρι του Μπερίσα.

Αυτή ήταν η μοναδική αξιόλογη φάση της Ρουμανίας στο δεύτερο μέρος. Η Αλβανία κράτησε το μηδέν και στο 86’ έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, με τον Μαβράϊ να αστοχεί από καλή θέση. Το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και οι Αλβανοί θα παραμείνουν επί γαλλικού εδάφους, ελπίζοντας σε πρόκριση μέσω των καλύτερων τρίτων.

Η τελική βαθμολογία του 1ου ομίλου:


1. Γαλλία 7 (4-1)
2. Ελβετία 5 (2-1)
3. Αλβανία 3 (1-3)
4. Ρουμανία 1 (2-4)

Η ειδική βαθμολογία για τους 3ους:


1. Β.Ιρλανδία 3 (2-1) -2αγ.
2. Σλοβακία 3 (3-3) -2αγ.
3. Αλβανία 3 (1-3) -3αγ.
4. Πορτογαλία 2 (1-1) -2αγ.
--------------------------------------
5. Τσεχία 1 (2-3) -2αγ.
6. Σουηδία 1 (1-2) -2αγ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.