Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ήττα στο 90+3' για Εθνική στην Αυστραλία (video)

Ήττα στο 90+3' για Εθνική στην Αυστραλία (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/6/2016 15:10
Με γκολ του Λέκι στο 90+3’, η Αυστραλία νίκησε με 1-0 την Ελλάδα σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο Σίδνεϊ υπό το βλέμμα περίπου 40.000 θεατών. Αρκετές ευκαιρίες και δοκάρι είχαν οι γηπεδούχοι, που ήταν ανώτεροι καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ακόμα μια προβληματική εμφάνιση στο ενεργητικό της πρόσθεσε η Εθνική μας ομάδα, η οποία γνώρισε φιλική ήττα με 1-0 από την Αυστραλία στο Σίδνεϊ. Οι «σόκερος» ήταν καλύτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και κατάφεραν στην τελευταία φάση του αγώνα με τον Λέκι να σκοράρουν και να πάρουν τη νίκη.

Ήττα στο 90+3' για Εθνική στην Αυστραλία (video)
Ο Μίκαελ Σκίμπε παρέταξε την ομάδα με τον Καρνέζη στο τέρμα, δεξιά στην άμυνα τον Τοροσίδη, αριστερά τον Σταφυλίδη και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Παπασταθόπουλο και Οικονόμου. Οι Σάμαρης και Μανιάτης βρίσκονταν στη μεσαία γραμμή, οι Χριστοδουλόπουλος και Γιαννιώτας στις δυο πτέρυγες και στην επίθεση οι Διαμαντάκος και Βέλλιος.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα άνηκε στην Ελλάδα, καθώς στο 3ο λεπτό ο Βέλλιος πήρε την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς μετά το πρώτο δεκάλεπτο η Αυστραλία ανέβασε ρυθμό και πήρε τον έλεγχο του αγώνα.

Μάλιστα, στο 16’ ο Σκίμπε προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, βάζοντας στο παιχνίδι τον Καπίνο στη θέση του τραυματία Καρνέζη. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων ήρθε στο 26’ όταν ο Γιάννου έβγαλε τον Μπερνς μόνο του απέναντι στον Καπίνο αλλά το σουτ του Αυστραλού φορ έφυγε άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Γέντινακ στο 30’, ενώ στο 32’ ο Μίλιγκαν δοκίμασε το πόδι του λίγο έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι.

Οι «σόκερος» είχαν την απόλυτη υπεροχή και στο 38’ ο Καπίνο έδιωξε σωτήρια τη μπάλα σε κόρνερ, γλιτώνοντας το αυτογκόλ έπειτα από λάθος του Οικονόμου. Στο 43’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μανιάτη στον Κρουζ και στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Καπίνο έδιωξε εντυπωσιακά με το ένα χέρι το σουτ του Μίλιγκαν, κρατώντας το 0-0.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Σκίμπε πέρασε στο ματς τους Χολέμπα και Μπακασέτα στη θέση των Χριστοδουλόπουλο και Διαμαντάκο. Λίγη ώρα μετά ο Ταχτσίδης πήρε τη θέση του Σάμαρη, ο οποίος κατά την αποχώρηση του χαιρέτισε τον Άγγελο Ποστέκογλου (προπονητή της Αυστραλίας), αφού οι δύο τους είχαν συνυπάρξει στην Παναχαϊκή.

Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς μεγάλες φάσεις και η πρώτη αξιοσημείωτη ευκαιρία της Ελλάδας ήρθε στο 74’. Ο Χολέμπας εκτέλεσε φάουλ, ο Τοροσίδης πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Έξι λεπτά μετά, η Αυστραλία «άγγιξε» αυτή το 1-0, έχοντας δοκάρι σε προσπάθεια του Σένσμπερι. Η «γαλανόλευκη» γλίτωσε το γκολ και στο 83’ είχε νέα καλή στιγμή με τον Βέλλιο, ο οποίος δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από πάσα του Μπακασέτα.

Με τη συμπλήρωση ενενήντα λεπτών, ο νεοεισελθόντας Κέιχιλ έστειλε τη μπάλα στα ελληνικά δίχτυα, όμως ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ θεωρώντας ότι η μπάλα, κατά την εκτέλεση κόρνερ, πέρασε άουτ. Τελικά η Ελλάδα δεν γλίτωσε το γκολ. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Λέκι επιχείρησε το σουτ από το ύψος της περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο για το τελικό 1-0.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν, Γκέρια, Μίλιγκαν (83’ Ίρβιν), Ντέγιενεκ, Κρούζ (60’ Λέκι), Μόουϊ (61’ Ρόγκιτς), Σμιθ (82’ Γκέρσμπαχ), Τζέντινακ, Μπερνς (72’ Οικονομίδης), Σένσμπουρι, Γιάννου (72’ Κέιχιλ)

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης (15’ Καπίνο), Οικονόμου, Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Γιαννιώτας (73’ Αραβίδης), Χριστοδουλόπουλος (46’ Μπακασέτας), Σάμαρης (56’ Ταχτσίδης), Βέλλιος και Διαμαντάκος (46’ Χολέμπας).

Το γκολ:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.