Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόπα Αμέρικα: Η Χιλή αποκαθήλωσε την Ουρουγουάη (video)

Κόπα Αμέρικα: Η Χιλή αποκαθήλωσε την Ουρουγουάη (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/6/2015 09:26
Με γκολ του Ίσλα στο 81’, η διοργανώτρια Χιλή κέρδισε με 1-0 την κάτοχο του τροπαίου, Ουρουγουάη και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα για πρώτη φορά μετά το 1999. Αποβλήθηκαν Καβάνι (63’) και Φουτσίλε (88’), γλίτωσε την αποβολή ο Χάρα.

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα πανηγυρίζει η Χιλή. Οι διοργανωτές ήταν καλύτεροι κόντρα στην Ουρουγουάη, εκμεταλλεύτηκαν την αποβολή του Καβάνι στο 63’ και πήραν τη νίκη με 1-0, «σφραγίζοντας» το εισιτήριο για τους «4» της διοργάνωσης.

«Χρυσός» σκόρερ για την Ρόχα ήταν ο Ίσλα, ο οποίος «έγραψε» το 1-0 στο 81’ με δυνατό σουτ λίγο μέσα από την περιοχή.

Αρκετά νεύρα, ένταση και σκληρά μαρκαρίσματα, με την «σελέστε» να ολοκληρώνει το παιχνίδι με εννέα παίκτες. Στο 63’ ο Καβάνι αποβλήθηκε για χτύπημα στον Χάρα μετά την ενέργεια του δεύτερου να του πιάσει τα οπίσθια (!). Στο φινάλε του αγώνα αποβλήθηκε και ο Φουτσίλε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί νέα σύρραξη.

Με τη νίκη της, η Χιλή έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά και περιμένει τον αντίπαλο της από το ζευγάρι Βολιβία-Περού.

Το ματς:


Κόπα Αμέρικα: Η Χιλή αποκαθήλωσε την Ουρουγουάη (video)
Η Ουρουγουάη ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι, πιέζοντας ψηλά την Χιλή, ωστόσο δεν της βγήκαν οι φάσεις και οι παίκτες του Ταμπάρες υποχώρησαν, δίνοντας χώρο στους διοργανωτές.

Η Χιλή ανέβασε ρυθμό και πήρε τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο δεν κατάφερε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της «σελέστε», η οποία είχε κλειστεί στην περιοχή της και αμύνονταν αποτελεσματικά. Βάργκας (8’), Σάντσες (33’) και Βιδάλ (36’) απείλησαν τον Μουσλέρα, σε ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς την κλασική ευκαιρία και την κατοχή των γηπεδούχων να φτάνει το 78%.

Δεν άλλαξε η εικόνα στο ξεκίνημα της επανάληψης. Η Χιλή ξεκίνησε δυνατά, ωστόσο η πρώτη σημαντική ευκαιρία άνηκε στην Ουρουγουάη. Μετά από στημένη φάση στο 48’, ο Ρολάν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, ωστόσο αντί για την εστία, σημάδεψε τον Μπράβο!

Η φάση που σημάδεψε τον αγώνα έγινε στο 63’. Ο Καβάνι είχε δεχθεί την πρώτη κίτρινη στο 29’ για διαμαρτυρία και η δεύτερη ήρθε για χαστούκι στον Χάρα, ο οποίος προσπάθησε να τον εκνευρίσει, πιάνοντας του τα οπίσθια (και όχι μόνο!).

Παίζοντας με παίκτη παραπάνω, η Χιλή είχε την πλήρη υπεροχή, ωστόσο όλη η πρωτεύουσα της χώρας σίγησε στο 78’, όταν το σουτ του Κάρλος Σάντσες πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μπράβο.

Οι διοργανωτές γλίτωσαν το σοκ και τρία λεπτά μετά κατάφεραν να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ με τον Ίσλα. Ο αριστερός μπακ της Χιλής «έγραψε» το 1-0 με δυνατό σουτ λίγο μέσα από την περιοχή, οδηγώντας την ομάδα του στα ημιτελικά.

Άναψαν τα αίματα στο φινάλε, με τον Φουτσίλε να αποβάλλεται στο 88’ για σκληρό φάουλ στον Αλέξις, αφήνοντας την Ουρουγουάη με εννέα. Ακολούθησε σύρραξη και καθυστερήσεις εφτά λεπτών μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή.

Η Χιλή εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 1999 και στους «4» θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Βολιβία-Περού για μια θέση στον τελικό της διοργάνωσης.

Χιλή: Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Χάρα, Μένα, Ντίας (72' Ματίας Φερνάντες), Αράνγκις, Βιδάλ, Βαλδίβια (85' Πισάρο), Αλέξις Σάντσες, Βάργκας (71' Πινίγια).

Ουρουγουάη: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Χιμένες, Γκοντίν, Φουτσίλε, Αρέβαλο Ρίος, Άλβαρο Γκονσάλες, Κάρλος Σάντσες (85' Χόναταν Ροντρίγκες), Κρίστιαν Ροντρίγκες, Ρολάν (58' Ερνάντες), Καβάνι.

Τα ζευγάρια στους «8»:


Τετάρτη 24/6

1. Χιλή - Ουρουγουάη 1-0

Πέμπτη 25/6

2. Βολιβία - Περού (02:30)

Παρασκευή 26/6

3. Αργεντινή - Κολομβία (02:30)

Σάββατο 27/6

4. Βραζιλία - Παραγουάη (00:30)

Τα ζευγάρια στους «4»:


Χιλή – Νικητής 2
Νικητής 3 – Νικητής 4

Φάσεις και γκολ:




Η άσεμνη χειρονομία του Χάρα και η αποβολή του Καβάνι:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.