Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Football League: Η ΑΕΚ ήρθε! (video)

Football League: Η ΑΕΚ ήρθε! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/5/2015 20:10
Την επιστροφή της στην Σούπερ Λιγκ «σφράγισε» η ΑΕΚ! Με γκολ του Ανάκογλου, η «Ένωση» κέρδισε με 1-0 τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ και «κλείδωσε» την άνοδο στην πρώτη κατηγορία.

Η διετής περιπέτεια της ΑΕΚ στις μικρές κατηγορίες έλαβε οριστικά τέλος! Η «Ένωση» κέρδισε με 1-0 τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ και είναι και μαθηματικά πλέον στη Σούπερ Λίγκ!

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα ήθελε ένα βαθμό για να εξασφαλίσει την άνοδο, ωστόσο πήρε τη νίκη χάρη στο γκολ του Ανάκογλου (59’). Καλύτερος στο πρώτο μέρος ο Ηρακλής, ο οποίος αναμένεται να πάρει το δεύτερο εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία.

Η εικόνα της ΑΕΚ ήταν προβληματική στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να απειλήσουν τον Ηρακλή, έχοντας μεγάλο πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Ο «Γηραιός απείλησε για πρώτη φορά στο 5ο λεπτό με σουτ του Πασά, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Βούρας, ενώ ένα λεπτό μετά ο Μπαρτολίνι έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
Το υψηλό πρέσινγκ των φιλοξενούμενων έβαλε πολλά προβλήματα στην «Ένωση», η οποία είχε μόλις μια αξιόλογη στιγμή στο πρώτο μέρος με ένα ψηλοκρεμαστό σουτ του Μπαρμπόσα στο 45’, το οποίο δεν βρήκε στόχο.

Ο Ηρακλής μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με σουτ του Πασά (49’), με την μπάλα να φεύγει πάνω απ' την εστία του Βούρα. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να απειλήσει, ωστόσο χρειάστηκε μόλις μια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.

Μετά από λάθος διώξιμο της άμυνας του Ηρακλή, η μπάλα στρώθηκε στον Ανάκογλου, ο οποίος με συρτό σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε στο 59’ το σκορ για την ΑΕΚ. Δέκα λεπτά μετά ο Ηρακλής είχε «χρυσή» ευκαιρία για να απαντήσει, όμως ο Λουκίνας δεν κατάφερε να ευστοχήσει προ του Βούρα.

Το γκολ του Ανάκογλου βοήθησε τους γηπεδούχους να γίνουν πιο απειλητικοί. Στο 73’ ο Πλατέλλας θα μπορούσε να «κλειδώσει» τη νίκη, όμως δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα με κεφαλιά στην κενή εστία. Ακολούθησαν δύο καλά σουτ του Αραβίδη (75’, 79’), ενώ ο Ηρακλής είχε μεγάλη στιγμή στο 90’, όμως ο Ζιαμπάρης έστειλε τη μπάλα άουτ μετά από λάθος έξοδο του Βούρα.

Το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, με την ΑΕΚ να εξασφαλίζει την επιστροφή της στην Σούπερ Λιγκ μετά από δύο χρόνια ταλαιπωρίας στις μικρές κατηγορίες.

Νίκες για Απόλλωνα και ΑΕΛ


Football League: Η ΑΕΚ ήρθε! (video)
Στην 3η θέση διατηρήθηκε ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος έφυγε με τη νίκη (1-0) από την έδρα του Ολυμπιακού Βόλου και βρίσκεται στο -9 από τον Ηρακλή.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 15' έχοντας δοκάρι με τον Διαμαντόπουλο, ωστόσο o Απόλλωνας προηγήθηκε κόντρα στη ροή του αγώνα χάρη σε τέρμα του Ανγκούλο στο 45’.

Παρά την πίεση του Ολυμπιακού Βόλου για την ισοφάριση, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κράτησε το μηδέν και πήρε τη νίκη, διατηρώντας τις μαθηματικές ελπίδες για την δεύτερη θέση.

Νίκη και για την ΑΕΛ, η οποία κέρδισε με 1-0 την Παναχαϊκή και βρίσκεται στο -10 από τον 2ο Ηρακλή.

Η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου ήταν καλύτερη, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες και κατάφερε να προηγηθεί στο 38’ με γκολ του Πίντο.

Η Παναχαϊκή δεν κατάφερε να αντιδράσει και οι «βυσσινί» είχαν ευκαιρίες για ακόμα ένα γκολ. To 1-0 έμεινε τελικά μέχρι το φινάλε, με την ΑΕΛ να φτάνει τους 9 βαθμούς στο μίνι πρωτάθλημα.

Η βαθμολογία:


1. ΑΕΚ 25
2. Ηρακλής 19
....................................
3. Απόλλων Σμύρνης 10
4. ΑΕΛ 9
5. Ολυμπιακός Βόλου 4
6. Παναχαϊκή 3






Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.