Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Διασυρμός στο «αντίο» του Τζέραρντ (video)

Πρέμιερ Λιγκ: Διασυρμός στο «αντίο» του Τζέραρντ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/5/2015 19:40
Στο τελευταίο παιχνίδι του Στίβεν Τζέραρντ με τη φανέλα της Λίβερπουλ, οι «κόκκινοι» διαλύθηκαν με 6-1 στην έδρα της Νιούκαστλ, όμως εξασφάλισαν θέση για το Γιουρόπα Λιγκ μετά την ήττα της Σαουθάμπτον.

Ο Στίβεν Τζέραρντ κατάφερε να σκοράρει στο τελευταίο του παιχνίδι στη Λίβερπουλ, ωστόσο η ομάδα του γνώρισε την πιο ντροπιαστική ήττα της ιστορίας της στην Πρέμιερ Λιγκ, φεύγοντας με το ντροπιαστικό 6-1 από την έδρα της Στόουκ.

Μάλιστα οι γηπεδούχοι πέτυχαν πέντε γκολ στο πρώτο ημίχρονο χάρη στα τέρματα των Ντιουφ (22’, 26’), Ουόλτερς (30’), Άνταμ (41’) και Ενζονζί (45’). Ο Τζέραρντ, που αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι, μείωσε σε 5-1 στο 70’ φτάνοντας τα 120 γκολ πρωταθλήματος με τη φανέλα των «κόκκινων».

Το τελικό 6-1 διαμόρφωσε ένας πρώην «κόκκινος», ο Πίτερ Κράουτς ο οποίος έφτασε τα 96 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ, ένα περισσότερο από τον Ρούντ Φαν Νίστελροϊ!

Με την ήττα, η Λίβερπουλ τερμάτισε στην 6η θέση με 62 βαθμούς και εξασφάλισε εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ χάρη στην ήττα της Σαουθάμπτον από την Μάντσεστερ Σίτι.

Στους ομίλους του Γιουρόπα η Τότεναμ, στο… περίμενε η Σαουθάμπτον


Πρέμιερ Λιγκ: Διασυρμός στο «αντίο» του Τζέραρντ (video)
Την ήττα της Λίβερπουλ εκμεταλλεύτηκε η Τότεναμ, η οποία νίκησε με 1-0 την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» και τερμάτισε στην 5η θέση, εξασφαλίζοντας θέση για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Το γκολ της νίκης για τους «πετεινούς» πέτυχε ο Χάρι Κέιν (24’), ο οποίος έκλεισε τη σεζόν με 21 γκολ στο πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των Γκάρεθ Μπειλ (2012-13) και Τέντι Σέριγχαμ (1992-93).

Από την άλλη, στην 7η θέση τερμάτισε η Σαουθάμπτον. Οι «άγιοι» ηττήθηκαν με 2-0 από την Μάντσεστερ Σίτι και θέλουν νίκη της Άρσεναλ στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στην Άστον Βίλα για να εξασφαλίσουν εισιτήριο για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ (από φέτος ο φιναλίστ του Κυπέλλου δεν βγαίνει Ευρώπη).

Ο Φρανκ Λάμπαρντ ξεκίνησε βασικός και κατάφερε να σκοράρει (31’) στο τελευταίο του παιχνίδι στην Πρέμιερ Λιγκ καθώς τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στο MLS με τη Νιου Γιορκ Σίτι. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Αγκουέρο (88’), ο οποίος έφτασε τα 28 γκολ στο πρωτάθλημα και πήρε το «χρυσό παπούτσι» της Πρέμιερ Λιγκ.

Τεσσάρα πριν τον τελικό η Άρσεναλ


Με πρωταγωνιστή τον Γουόλκοτ, η Άρσεναλ κέρδισε με το εμφατικό 4-1 τη Γουέστ Μπρομ και ετοιμάζεται για τον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στην Άστον Βίλα.

Οι «κανονιέρηδες» ξεκίνησαν εντυπωσιακά παίρνοντας προβάδισμα τριών τερμάτων πριν τη συμπλήρωση 20 λεπτών παιχνιδιού χάρη στα γκολ των Γουόλκοτ (4’, 14’) και Γουίλσιρ (17’).

Ο πρώτος ολοκλήρωσε το χατ-τρικ στο 37’, ενώ η Γουέστ Μπρομ μείωσε στο 57’ με γκολ του ΜακΌλεϊ.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.