Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Ο Μπεργκ τον οδηγεί στ’ αστέρια

Σούπερ Λιγκ: Ο Μπεργκ τον οδηγεί στ’ αστέρια

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/5/2015 22:35
Με τον Μπεργκ να πετυχαίνει δύο γκολ (61’, 68’), ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 2-0 τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο, έκανε το 2x2 στα πλει-οφ και ξέφυγε με +4 από τη δεύτερη θέση πριν τις δύο αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ.

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη στα πλει-οφ για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» κέρδισαν με 2-0 τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο και απέκτησαν προβάδισμα για την πρώτη θέση των πλει-οφ που δίνει εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο και πέτυχε και τα δύο γκολ της αναμέτρησης (61’, 68’), ενώ είχε ευκαιρίες για χατ-τρικ.

Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα του Ατρόμητου. Οι «πράσινοι» δεν απειλήθηκαν, είχαν μεγάλο ποσοστό κατοχής (έφτασε το 72%) ωστόσο η πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία σημειώθηκε στο 38’ με σουτ του Ατζαγκούν που απόκρουσε ο Γκορμπούνοφ.

Η ομάδα του Αναστασίου είχε νέα ευκαιρία στο 40’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νίνη ενώ δύο λεπτά μετά ο Καρέλης δεν κατάφερε να ευστοχήσει με κεφαλιά. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σκοράρουν στο φινάλε του πρώτου μέρους με τον Ταυλαρίδη, όμως ο Αρετόπουλος ακύρωσε λανθασμένα το γκολ για επιθετικό φάουλ. Αρχικά έδειξε σέντρα, αλλά άλλαξε την απόφασή του, βλέποντας και τον βοηθό.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη και μέχρι το 50’ είχαν δύο κλασικές ευκαιρίες για να προηγηθούν. Στο 47’ ο Καρέλης βρήκε εξαιρετικά τον νεοεισελθέντα Μπεργκ, όμως ο Γκορμπούνοφ έδιωξε με το πόδι το σουτ του Σουηδού. Δύο λεπτά μετά ο γκολκίπερ του Ατρόμητου πραγματοποίησε νέα εξαιρετική επέμβαση σε δυνατό σουτ του Καρέλη, κρατώντας το μηδέν.

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγηθεί στο 61' μετά από εξαιρετική ενέργεια του Νίνη. Ο Έλληνας άσος πέρασε εντυπωσιακά τον Κατσουράνη και με σκαφτή πάσα έβγαλε τετ-α-τετ τον Μπεργκ, ο οποίος δεν αστόχησε, «γράφοντας» το 1-0.

Έξι λεπτά μετά ο Σουηδός «χτύπησε» ξανά, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ με κεφαλιά, έπειτα από ωραία σέντρα του Μαυρία. Ο διεθνής στράικερ του Παναθηναϊκού είχε ευκαιρίες και για τρίτο γκολ, όμως ο Γκορμπούνοφ του είπε «όχι» σε δύο προσπάθειες (81’, 90+2’).

Το 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, καθώς ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να αντιδράσει, έχοντας μόλις μια μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι με άστοχο σουτ του Κοντοέ στο 85’.

Η βαθμολογία (2 αγώνες):

1. Παναθηναϊκός 8
2. ΠΑΟΚ 4
3. Αστέρας Τρίπολης 2
4. Ατρόμητος 1

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.