Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Γερμανίας: Η Ντόρτμουντ απέκλεισε την Μπάγερν (video)

Κύπελλο Γερμανίας: Η Ντόρτμουντ απέκλεισε την Μπάγερν (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/4/2015 00:31
Η Ντόρτμουντ είναι στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας! Οι Βεστφαλοί ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με τη Μπάγερν στο ημιτελικό του Μονάχου και πήραν την πρόκριση με 2-0 στα πέναλτι, καθώς κανένας παίκτης των Βαυαρών δεν κατάφερε να ευστοχήσει από την άσπρη βούλα!

Απίθανα πράγματα στο Μόναχο! Με γκολ του Ομπαμεγιάνγκ (75'), η Ντόρτμουντ ισοφάρισε σε 1-1 τον ημιτελικό με τη Μπάγερν (προηγήθηκε με Λεβαντόφσκι στο 29') και οδήγησε το ματς στην παράταση και ύστερα στα πέναλτι, εκεί όπου οι Βεστφαλοί πήραν την πρόκριση για τον τελικό με 2-0 (!), καθώς οι Βαυαροί έχασαν και τα τέσσερα πέναλτι που εκτέλεσαν!

Λαμ και Αλόνσο γλίστρησαν και έστειλαν τη μπάλα άουτ σε αντίθεση με τους Γκουντογκάν και Κελ που ευστόχησαν από την άσπρη βούλα. Ο Λάνγκερακ απόκρουσε την εκτέλεση του Γκέτσε και στη συνέχεια ο Νόιερ κράτησε ζωντανή τη Μπάγερν, αποκρούοντας το πέναλτι του Χούμελς.

Ωστόσο ο Γερμανός γκολκίπερ έστειλε στη συνέχεια τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, με την Ντόρτμουντ να παίρνει την μεγάλη πρόκριση για τον τελικό, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Βόλφσμπουργκ-Αρμίνια Μπίλεφελντ.

Να σημειωθεί ότι η Ντόρτμουντ θα δώσει το «παρών» σε τελικό Κυπέλλου Γερμανίας για 7η φορά και 3η τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Παράλληλα, οι Βεστφαλοί στέρησαν στην Μπάγερν την ευκαιρία να κατακτήσει το Κύπελλο για 3η σερί φορά και έβαλαν τέλος στα όνειρα των Βαυαρών για το τρεμπλ.

Μάλιστα, ο Γιούργκεν Κλοπ θα έχει την ευκαιρία να κλείσει τον κύκλο του στην Ντόρτμουντ, όπως ακριβώς του αξίζει. Με την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου!

Το ματς:


Κύπελλο Γερμανίας: Η Ντόρτμουντ απέκλεισε την Μπάγερν (video)
Η Μπάγερν είχε την πλήρη υπεροχή για 70 λεπτά αγώνα, όπου κατάφερε να προηγηθεί και να δημιουργήσει ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, σε αντίθεση με την Ντόρτμουντ που μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε απειλήσει την εστία του Νόιερ.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν στο 29ο λεπτό με τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος «πλήγωσε» ξανά την πρώην ομάδα του, σκοράροντας με διπλή προσπάθεια. Μετά από μακρινή μπαλιά του Μπενατιά, ο Πολωνός έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Λάνγκερακ, ωστόσο ο ίδιος πήρε το… ριμπάουντ και πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Παπασταθόπουλου, στέλνοντας την στα δίχτυα.

Η Ντόρτμουντ δεν κατάφερε να δημιουργήσει αξιόλογη ευκαιρία και στο 55’ η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα «άγγιξε» το 2ο γκολ. Μετά από ωραία πάσα του Μπερνάτ, ο Λεβαντόφσκι σημάδεψε το δοκάρι του Λάνγκερακ και στη συνέχεια της φάσης ο διαιτητής δεν είδε πέναλτι σε χέρι του Σμέλτσερ στην περιοχή.

Στο 57’ ο Λάγκερακ μπλόκαρε την προσπάθεια του Αλκάνταρα και στο 68’ ο Γκουαρντιόλα έβαλε στη θέση του τον Ρόμπεν, ο οποίος επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του ωστόσο ο Ολλανδός τραυματίστηκε ξανά και αναγκάστηκε να αποχωρήσει λίγο πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας.

Η αντεπίθεση της Ντόρτμουντ ξεκίνησε μετά τη συμπλήρωση 70 λεπτών, με τον Ομπαμεγιάνγκ να ισοφαρίζει στο 75’ με προβολή από πολύ δύσκολη γωνία, έπειτα από σέντρα του Μχιταριάν. Ο Αρμένιος πέρασε στο παιχνίδι πέντε λεπτά πριν το γκολ και στο 80’ θα μπορούσε να κάνει το 2-1 με συρτό σουτ, ωστόσο ο Νόιερ κατάφερε να αποκρούσει.

Κύπελλο Γερμανίας: Η Ντόρτμουντ απέκλεισε την Μπάγερν (video)
Η ομάδα του Κλοπ είχε τον έλεγχο του αγώνα και στο 82’ έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, όμως και πάλι ο Νόιερ έδειξε την κλάση του, αποκρούοντας εντυπωσιακά τη μπάλα σε πλασέ του Ρόις. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση εκεί όπου η Μπάγερν «άγγιξε» δύο φορές το γκολ με κεφαλιές του Σβάινσταιγκερ.

Στο 102’ ο Γερμανός μέσος βρέθηκε μόνος προς το δεύτερο δοκάρι αλλά έστειλε τη μπάλα έξω και στο 115’ ο Λάνγκερακ απόκρουσε με το πόδι την μπάλα, κρατώντας ζωντανή την Ντόρτμουντ, που από το 108’ έπαιζε με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω αποβολής του Καμπλ. Στα υπόλοιπα λεπτά η ομάδα του Κλοπ άντεξε την πίεση της Μπάγερν και η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι.

Εκεί Γκουντογκάν και Κελ ευστόχησαν στα πρώτα δύο πέναλτι σε αντίθεση με τους Λαμ και Τσάμπι Αλόνσο, οι οποίοι γλίστρησαν και έστειλαν τη μπάλα άουτ. Ο Λάνγκερακ απέκρουσε την εκτέλεση του Γκέτσε στο 3ο πέναλτι, ενώ ο Μάνουελ Νόιερ απέκρουσε το πέναλτι του Χούμελς, κρατώντας ζωντανή τη Μπάγερν. Όμως ο ίδιος έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι στο 4ο πέναλτι και η Ντόρτμουντ με 2-0 θα παίξει σε τελικό για 7η φορά στην ιστορία της.

Μπαγερν: Νόιερ, Ραφίνια, Μπενατιά, Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο, Λαμ, Τιάγκο Αλκάνταρα (68' Ρόμπεν) (84' Γκέτσε), Βάιζερ, Μίλερ (76' Σβάινσταϊγκερ), Λεβαντόφσκι.

Ντορτμουντ: Λάνγκερακ, Ντουρμ, Παπασταθόπουλος, Χούμελς, Σμέλτσερ, Μπέντερ (90' Κελ), Μπλαστσικόβσκι (83' Καμπλ), Γκουντογάν, Καγκάβα (70' Μχιταριάν), Ρόις, Ομπαμεγιάνγκ.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.