Περέιρα: «Δεν προκάλεσα, ήταν μέρος του επαγγέλματός μου»

Περέιρα: «Δεν προκάλεσα, ήταν μέρος του επαγγέλματός μου»Τη δική του απάντηση σε όσους τον κατηγόρησαν πως προκάλεσε τα επεισόδια με τη συμπεριφορά του στο ντέρμπι της Λεωφόρου έδωσε ο Βίτορ Περέιρα.

Καμία πρόθεση να προκαλέσει επεισόδια με την ενέργεια του να πάει στο τέρμα μπροστά από τους οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού δεν είχε ο Βίτορ Περέιρα όπως δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός στην κάμερα της Nova.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού εξήγησε πως είναι μια κίνηση που κάνει σε κάθε γήπεδο προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου και να δώσει ανάλογες οδηγίες στους παίκτες του.

Ο ίδιος σχολίασε τη διακοπή του πρωταθλήματος και αναφέρθηκε στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Πανθρακικό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού στην κάμερα της NOVA:


«Καταρχήν πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν και να εφαρμοστούν διάφοροι κανόνες για την ασφάλεια μέσα στα γήπεδα. Θα πρέπει να ελέγχονται σωματικά όλοι οι φίλαθλοι που μπαίνουν στα γήπεδα, για να μην μεταφέρουν κάτι επικίνδυνο. Θα πρέπει να τους ψάχνουν, ώστε να μην μπορεί κάποιος να κουβαλήσει κάτι που θα είναι επικίνδυνο και θα μπορεί να βλάψει άλλον θεατή μέσα στο γήπεδο. Θα πρέπει να υπάρχουν κάμερες στα γήπεδα έτσι ώστε αν κάποιος παραβεί έναν κανόνα, να είναι εφικτό να βρεθεί και να τιμωρηθεί. Θα πρέπει να τιμωρούνται οι ομάδες όταν γίνονται στο γήπεδό τους τέτοια περιστατικά. Και γενικότερα θα πρέπει να είναι πιο ελεγχόμενη η μεταφορά των φιλάθλων.

Αν συγκεντρώνονται σε ένα σημείο και μεταφέρονται ελεγχόμενα στα γήπεδα και ξανά από τα γήπεδα στο σημείο όπου πρέπει να συγκεντρωθούν για να ταξιδέψουν στην πόλη τους, τότε πιστεύω ότι θα μειωθούν τα περιστατικά της βίας. Όπως συνέβη και στη χώρα μου, ξεκινώντας από ένα δυσάρεστο περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός ανθρώπου πριν από κάποια χρόνια, εφαρμόστηκαν αυτά τα μέτρα, από την αστυνομία, το κράτος, τις ομάδες, από τη διοργανώτρια αρχή. Και από τότε δεν έχει συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο
»

Για τα επεισόδια στη «Λεωφόρο» και τη δική του «συμμετοχή», ο Περέιρα επεσήμανε: «Όσο για τα περιστατικά που συνέβησαν πριν από την έναρξη του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό, θέλω να δώσω μία απάντηση από την πλευρά μου. Για εκείνους που νομίζουν ότι ήταν πρόκληση το γεγονός πως βγήκα στον αγωνιστικό χώρο μόλις έφθασε η ομάδα μας για να ελέγξω την κατάστασή του, θέλω να πω πως είναι κάτι που κάνω σε όλα τα γήπεδα. Γιατί είναι μέρος του επαγγέλματός μου. Έχω αφιερώσει τη ζωή μου στο ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνω όταν φθάσω στο γήπεδο, είναι ο έλεγχος της κατάστασης στον αγωνιστικό χώρο και στις δύο περιοχές. Γιατί από την εικόνα του αγωνιστικού χώρου θα εξαρτηθούν οι οδηγίες που θα δώσω στον τερματοφύλακά και τους αμυντικούς μου.

Θα πάρω αποφάσεις σε σχέση με τον τρόπο που εξελιχθεί το παιχνίδι μας. Για το αν θα πρέπει να δίνουμε την μπάλα πίσω στον τερματοφύλακα. Για τον αν θα παίζουμε τη μπάλα με τα πόδια σε εκείνη την περιοχή ή για τον αν θα παίζουμε με πιο μακρινές μπαλιές. Τέλος πάντως θα δώσω συγκεκριμένες οδηγίες στους παίκτες μου. Αυτό έχω το δικαίωμα να το κάνω και το κάνω σε όλα τα γήπεδα, κάθε φορά που μπαίνω στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμη και στον Πανθρακικό, παρόλο που έχω δει την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου και ξέρω ότι δεν είναι καλή, θέλω να την ελέγξω από κοντά για να συμβουλέψω τον τερματοφύλακα και τους αμυντικούς μου.

Όλοι όσοι πιστεύουν πως είναι λογικό μέσα στον αγωνιστικό χώρο να μη βρεθεί ο προπονητής για να κάνει τη δουλειά του, αλλά να μπορεί να βρεθεί ένας άνθρωπος ο οποίος έχει σκεπασμένο το πρόσωπό του, ένας άνθρωπος ο οποίος είναι δειλός για να δείξει ποιος αληθινά είναι και μπαίνει για να επιτεθεί στον προπονητή της αντίπαλης ομάδας και όχι μόνο, αλλά και στους παίκτες μας, πραγματικά δεν το κατανοώ. Γιατί κάθε φορά που οι παίκτες μας επιχειρούσαν να εκτελέσουν ένα κόρνερ ή να βρεθούν στα όρια του αγωνιστικού χώρου για να κάνουν προθέρμανση, είχαν σκοπό να φοβίσουν τον προπονητή και τους παίκτες. Όσοι, λοιπόν, πιστεύουν ότι εκείνοι έχουν το δικαίωμα να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με σκεπασμένα τα πρόσωπα και να κρατούν στα χέρια τους όπλα ή καπνογόνα ή διάφορα πράγματα τα οποία μπορούν να βλάψουν έναν άλλο άνθρωπο, τον αντίπαλο που βρίσκεται εκείνη τη στιγμή εκεί, πραγματικά είναι κάτι πολύ επικίνδυνο. Δεν μπορώ να κατανοήσω αυτό το επιχείρημα. Μπορεί ο κόσμος να μπει στον αγωνιστικό χώρο για να βλάψει ανθρώπους που βρίσκονται εκεί για να κάνουν τη δουλειά τους. Αλλά όταν προπονητής μπει στον αγωνιστικό χώρο για να κάνει τη δουλειά του, είναι μία προκλητική πράξη. Δεν μπορώ να το κατανοήσω και να το δεχθώ
».

Για την διακοπή του πρωταθλήματος και αν «βοήθησε» τον Ολυμπιακό, ο Περέιρα σημείωσε: «Πρώτον, χρειαζόμασταν λίγο χρόνο για να ξεκουραστούμε. Είχαμε, λοιπόν, αυτήν την εβδομάδα την ευκαιρία να ξεκουραστούμε. Δεύτερον, είχαμε μπροστά μας μία εβδομάδα για να δουλέψουμε. Από την πρώτη μία - μιάμιση εβδομάδα που ήρθα, δεν είχα ξανά την ευκαιρία να δουλέψω με την ομάδα, γιατί είχαμε συνεχόμενα παιχνίδια και υποχρεώσεις. Τώρα, η διακοπή μας βοήθησε να βρούμε χρόνο για να κάνουμε κάποια πράγματα που θέλουμε στις προπονήσεις».

Για το ματς με τον Πανθρακικό, ο προπονητής των Πειραιωτών επεσήμανε: «Ξέρουμε πως στο γήπεδο του Πανθρακικού θα αντιμετωπίσουμε έναν πάρα πολύ κακό αγωνιστικό χώρο. Από την τηλεόραση έχω δει ότι είναι λίγο το χορτάρι και πολύ το χώμα, ειδικά στις δύο περιοχές. Ξέρουμε ότι αυτό δημιουργεί προβλήματα στο παιχνίδι μας γιατί δεν αφήνει τη μπάλα να κυλήσει. Ξέρουμε πως η μπάλα θα αναπηδάει πάνω στο έδαφος. Και αυτό δε θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε παιχνίδι ποιότητας για να κάνουμε κάποια πράγματα τα οποία μπορούμε και θέλουμε. Από 'κει και πέρα, ανεξαρτήτως των δυσκολιών που θα προκύψουν λόγω του αγωνιστικού χώρου, εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Πάμε εκεί για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Ξέρουμε πόση σημασία έχουν οι τρεις βαθμοί για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Θα πάμε εκεί και ανεξαρτήτως των δυσκολιών -του αγωνιστικού χώρου αλλά και όσων δημιουργήσει ο αντίπαλος- είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».
Στοιχεία για τον αγώνα: ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
1Χ2OverUnder1X
10.005.001.201.651.853.33
Ημ. 1Ημ. ΧΗμ. 2GoalNo Goal
8.002.601.452.101.45
0-1 Goals 2-3 Goals 4-6 Goals 7+ Goals
3.601.802.9011.00

Σχολιασμός

15 σχόλια:

στις 05/03/2015 21:03
prosexe ediojes ton nikopolhdi exeiw kanh mia omadA TSIRKO STMORFOSOYN GIAT STHW11 03-15 AN DEN PARHW TO PEXNTDH PHGENE STHN PATRIDA SOY EBALEW TO OXARA KAI AFHNHW EJV TO DIAMANYA KO BAZHW TO SANTANA POY DEN EPEZE POYUENA K LELAPA DEN SYNXVRH [OLYMPIK NTE PIRE]

στις 05/03/2015 21:11
αντε ψωνιο κανε και αυτα στο οακα

στις 05/03/2015 21:28
ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΕΙΡΑ ΝΑ ΠΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΟΥ ΧΩΡΟΥ.. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΗΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΜΠΑΛΑ. ΗΛΙΘΙΕ Ε ΗΛΙΘΙΕ

στις 05/03/2015 21:40
8a iparxoune prokliseis kai st oaka fobame me skopo na timorh8ei h aek...

στις 05/03/2015 21:40
elpizw h prokrish na paixtei mesa sto ghpedo kai na nikisei o kaliteros

στις 05/03/2015 22:31
na fantastw kai stin ukrania to idio prama ekane....opws kai sta proigoumena paixnidia tis karieras tou..apla oi kameres dn to exoun katagrapsh...klene kai ta dokaria tis lewforou me auta p leei o anthrwpos autos pou leei exei afierosh tin zwh tou ws proponiths..

στις 05/03/2015 23:04
VRE ADE AGAMISU R KARKINOSPORE

στις 05/03/2015 23:18
Οκ οκ μαλακα αλλα το χερακι το κουνουσεσ στουσ οπαδουσ μεροσ τησ δουλεισ και αυτο? Μαλλον

στις 05/03/2015 23:53
Mμμμ Περειρα τι να σου πω, απο τοτε που ηρθες ξεχειλισε ο Ολυμπιακος ποιοτητα !!!

στις 05/03/2015 23:54
Πραγματικα αρχιζω να πιστευω οτι υπαρχει προβλημα στην μεταφραση.ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΕΤΟΙΕς ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ.ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ???Δειτε και την συνεντευξη μετα το ματς,δεν θα καταλαβετε τιποτα..

στις 06/03/2015 06:46
xaxa pereira κοντοπιθαρε

στις 06/03/2015 10:35
Γαυροι μουνια γαμω τον Πειραια σας ...... και Γαμηστε τον πουστη τον Ολυμπιακο. Αντε ΚΑΛΗΜΕΡΑ σε ΟΛΟΥΣ !!!

στις 06/03/2015 15:28
alexfx125 στη προκειμενη περιπτωση ο ηλιθιος εισαι εσυ...ο προπονητης εχει καθε δικαιωμα να παει οτι θελει μεσα στο γηπεδο.Και δεν συμφωνω με αυτο που εκανε αλλα λες βλακειες.Ας μαθουμε πρωτα τους κανονισμους και μετα ας μιλησουμε...

στις 06/03/2015 16:26
ΜΙΑ ΖΩΗ ΛΑΓΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΩΛΟΓΑΥΡΟΙ!

ΕΛΑ ΕΛΑ Κ ΜΕΤΑ ΤΡΕΞΙΜΟ...

ΠΟΥΤΣΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΣΤΟ ΠΟΥΣΤΑΡΑ ΤΟΝ ΘΡΗΝΟ!!!

στις 07/03/2015 01:38
Πωπωπω πουτσα στο ΟΑΚΑ , πουτσα απο τον πιατέλα

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.
Σχόλιο:
 

  • Μη διαφημίζετε άλλα site
  • Μη βρίζετε υπερβολικά
  • Μη γράφετε ασταμάτητα το ίδιο μήνυμα
  • Παίξε Online Στοίχημα

    Δοκίμασε μία από τις παρακάτω δοκιμασμένες και νόμιμες Ελληνικές στοιχηματικές εταιρίες: