Μαρκαριάν: «Δύσκολη στιγμή αλλά πιστεύουμε στην πρόκριση»

Μαρκαριάν: «Δύσκολη στιγμή αλλά πιστεύουμε στην πρόκριση»

Αφορά τον αγώνα ΟΥΓΓΑΡΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ


Ως τελικό χαρακτήρισε το παιχνίδι της Ελλάδας με την Ουγγαρία ο Σέρχιο Μαρκαριάν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του. Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός παραδέχτηκε πως δεν έχει μαγικό ραβδάκι και ότι οι πιθανότητες πρόκρισης στο Euro είναι μικρές, ωστόσο τόνισε πως με πολύ δουλειά η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει.

Παρουσιάστηκε και επίσημα από την ΕΠΟ ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός Σέρχιο Μαρκαριάν. Ο έμπειρος τεχνικός έδειξε πως γνωρίζει πολύ καλά τη δυσκολία της αποστολής του, ωστόσο τόνισε πως με σκληρή δουλειά, με σωστή συνεργασία αλλά και τη βοήθεια του κόσμου, η Εθνική μπορεί να βρεθεί στο Euro της Γαλλίας.

Ο Ουρουγουανός προπονητής χαρακτήρισε ως τελικό το παιχνίδι με την Ουγγαρία, αναφέρθηκε στα λάθη που έχουν γίνει μέχρι τώρα και στο τι σκέφτεται να αλλάξει, ενώ ξεκαθάρισε πως η πόρτα της Εθνικής είναι ανοικτή για όλους

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:


Η αρχική του τοποθέτηση: «Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΠΟ και ιδιαίτερα τον πρόεδρο για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολη στιγμή κι ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, αλλά πιστεύουμε στα παιδιά που παίζουν στην Εθνική και στην ευκαιρία να προκριθούμε. Με την προσπάθεια και τη συνεργασία μας, θα κάνουμε καλή δουλειά.

Με την ΕΠΟ και τον Καραγκούνη φτιάξαμε μία τεχνική ομάδα με πείρα με επαγγελματίες, όπως είναι ο Κωστένογλου και ο Μαρσενάρο. Η συνεργασία που έχουμε είναι εξαιρετική. Θα κάνουμε πάρα πολύ καλή δουλειά, όπως είπε και ο πρόεδρος.

Δουλεύουμε πολύ σοβαρά αυτές τις ημέρες και θα συνεχίσουμε για να μη γίνουν λάθη. Οποιαδήποτε λύση είναι καλή. Επίσης ξέρουμε τις στιγμές που περνάει το ελληνικό ποδόσφαιρο, υπάρχει μια νέα ιστορία από το 2004.

Η ιστορία δεν είναι μόνο από τις νίκες, αλλά με την ποιότητα και την παρουσία στις μεγάλες διοργανώσεις που κάνει τη διαφορά. Τώρα είμαστε σε μία ιστορική στιγμή. Δηλαδή αν μπορούμε να κρατήσουμε ζωντανές τις ελπίδες μας για την Γαλλία. Αν δεν το κάνουμε αυτό, θα είναι ένα βήμα πίσω και αυτό πρέπει να σταματήσουμε. Πιστεύουμε σε εμάς και την Ελλάδα.

Στη δική μας δουλειά και τη συνεργασία που έχουμε θα έχουμε δίπλα μας τον κόσμο και θέλουμε να δώσουμε από εμάς τη χαρά σε αυτούς. Έχουμε δυσκολίες στην Ελλάδα και για εμάς θα είναι ικανοποίηση αν δώσουμε μία θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα
»

Για το αν το έχει μαγικό ραβδάκι: «Δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι. Υπάρχει μόνο δουλειά. Για εμένα είναι ένα μεγάλο βάρος αυτό με το μαγικό ραβδάκι. Από την εθνική Περού το λέγανε για μένα, αλλά δεν υπάρχει αυτό. Υπάρχει μόνο δουλειά. Το θέμα είναι να έχουμε μία ενωμένη ομάδα. Από τον πρόεδρο μέχρι τους παίκτες. Εκεί υπάρχει η μαγεία. Να δημιουργήσεις ένα καλό κλίμα. Δεν υπάρχει μαγεία, στην βαλίτσα μου έχω μόνο ρούχα»

Για τα λάθη που έχουν γίνει μέχρι τώρα: «Στο ποδόσφαιρο με λίγα λάθη, και πολλά σωστά, είναι πιθανό να χάσεις. Δεν υπάρχει αγώνας χωρίς λάθη ή χωρίς σωστή φάση. Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μερικές φορές με λίγη τύχη μπορείς να κερδίσεις. Πιστεύω πως η Ελλάδα εκτός από τις συνεχόμενες παρουσίες της στα μεγάλα τουρνουά, κέρδισε και ένα στυλ. Το βασικό ήταν το πάθος, και πολύ καλή λειτουργία στην άμυνά της, έχοντας στην επίθεση πολύ καλή αποτελεσματικότητα.

Βλέπω πως σιγά σιγά κερδίσαμε περισσότερους παίκτες που παίζουν στην Ευρώπη με μεγαλύτερη ποιότητα, αλλά ταυτόχρονα χάνουμε το παραδοσιακό μας στυλ. Δεν μπορούμε να κάνουμε βήματα προς τα πίσω. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Πρέπει να ξέρουμε πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Το καλό ποδόσφαιρο είναι καλή άμυνα και καλή επίθεση. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Μπορεί να παίζεις όπως η Μπάγερν Μονάχου, αλλά μπορείς να παίξεις και διαφορετικά. Πρέπει να κάνεις τα λιγότερα λάθη στην άμυνα και να κάνεις αρκετές σωστές φάσεις επιθετικά για να κερδίσεις. Αυτός είναι ο δρόμος. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

Δεν είναι το ίδιο να προπονήσεις μία ομάδα που έχεις τα παιδιά κάθε μέρα. Είναι πολύ διαφορετικό σε εθνική ομάδα. Πρέπει να έχεις περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση των παικτών. Η λειτουργία της προπόνησης, το σύστημα σε αυτή, πρέπει να είναι διαφορετικό. Δεν μπορούμε να χάνουμε χρόνο από τεχνικής άποψης. Πρέπει να δουλεύουμε σε ακριβώς αυτά που χρειαζόμαστε. Πως θα το κάνουμε αυτό σε λίγες ώρες. Αυτή είναι η δουλειά μας. Έχουμε πείρα να το κάνουμε. Δεν μπορώ να πω πως θα κερδίσουμε. Λέω πως είμαι σίγουρος ότι με τη βοήθεια από τους παίκτες θα παίζουμε σωστό ποδόσφαιρο. Μετά η νίκη είναι άλλο θέμα. Η Ουγγαρία είναι τελικός και δεν θέλω να κάνω προβλέψεις
».

Για τις αλλαγές που σκέφτεται: «Δεν είναι σωστό να γίνουν αλλαγές. Είναι δύσκολη στιγμή. Πρέπει να παίξουν αυτοί που έπαιζαν πριν και που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Αυτοί πρέπει να είναι οι υπεύθυνοι. Να έχουν μία ακόμα ευκαιρία για να αλλάξουν την τύχη. Αυτή η βάση που έπαιξαν δεν ήταν καλό και θα γίνουν κάποιες αλλαγές. Όχι μόνο στην ομάδα, αλλά και τη λειτουργία. Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί τίποτα. Τώρα βλέπουμε ακόμα. Για εμένα όλοι έχουν την πόρτα της Εθνικής ανοιχτή. Εμείς βλέπουμε αυτούς που παίζουν έξω, γιατί τους είδαμε στο Μουντιάλ».

Για τον εάν θεωρεί ρίσκο την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής: «Είναι μεγάλο ρίσκο. Αλλά έχω 35 χρόνια καριέρας και ούτε μία φορά δεν μου έδωσαν μία ομάδα που είσαι σίγουρος να κερδίσεις. Πάντα έπαιρνα δουλειές που… έκαιγαν. Μπορεί ακόμα και χωρίς νίκη να υπάρχουν ελπίδες. Αν εμείς κρατάμε το πρώτο στόχο που πρέπει να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, χωρίς αυτό δεν υπάρχει κάτι άλλο. Υπάρχει ένα ματς. Ξέρω ότι είναι μεγάλο ρίσκο. Όπως είπα πριν, ούτε μία φορά δεν πήρα ομάδα που πηγαίνει καλά, χωρίς πίεση. Στην Ελλάδα όπου δούλεψα ήταν έτσι. Παντού υπάρχει πίεση. Η τύχη σταματάει».

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής του Κατσουράνη: «Ξέρω τον Κατσουράνη φυσικά. Είναι πολύ καλός παίκτης και τον είχαμε αντίπαλο στην ΑΕΚ. Η πόρτα είναι ανοιχτή για όλους. Πάντα, πιστεύεις μερικές στιγμές ότι τα έχεις όλα. Μετά σιγά-σιγά βλέπεις πως κάτι χρειάζεσαι παραπάνω. Όταν υπογράφεις συμβόλαιο με μία ομάδα, έρχονται πέντε παίκτες. Οι μισοί είναι καλή λύση και οι άλλοι όχι. Στην εθνική δεν υπάρχει αυτό. Στην εθνική είναι οι Έλληνες, δεν υπάρχει άλλη λύση, αλλά η δουλειά του προπονητή είναι σιγά-σιγά να δημιουργήσει νέους παίκτες και να καλυτερεύσει τους ήδη υπάρχοντες.

Να δούμε τα λάθη και να τα αποφύγουμε. Πιο πολύ σημασία έχει η ομαδική λειτουργία. Αυτό πρέπει να δώσει ο προπονητής. Τα παιδιά πρέπει να ξέρουν τα πάντα όταν μπουν στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι εύκολο αυτό. Πιστεύω πως τα παιδιά έχουν πείρα, έχουν μυαλό. Πιστεύω θα τα καταλάβουν όλα. Δεν μπορούμε να προπονήσουμε πιο δυνατά, γιατί οι παίκτες έρχονται ήδη κουρασμένοι από την ομάδα τους. Πρέπει να προσέχεις γα να είναι έτοιμοι για το παιχνίδι. Είναι η δουλειά μας. Σίγουρα, όπως βλέπω, η ποιότητα είναι αρκετή. Μόνο ο Θεός ξέρει».

Για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Με πονάει που δεν βλέπουμε ποδόσφαιρο τώρα. Πρέπει να προσέξουμε μερικές συμπεριφορές που υπάρχουν. Να μη δημιουργείται αυτό το κλίμα που υπάρχει. Καλύτερο είναι να παίξουν οι ομάδες για να δούμε περισσότερα παιχνίδια πριν τις επιλογές. Η τελική απόφασή μου θα γίνει σε δύο εβδομάδες. Δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά αυτό έχουμε. Κάνει ζημιά η διακοπή όπως και να έχει, γιατί χάσαμε την ευκαιρία να δούμε ακόμα μία φορά τους παίκτες».

Για την εικόνα που θέλει να έχουν οι παίκτες του: «Πρώτα από όλα είναι οι δυνατότητες της ομάδας. Υπάρχει κάτι καινούριο. Πρέπει να σκέφτομαι τι μπορούμε να κάνουμε και να γίνουμε καλύτεροι. Η εξυπνάδα των παικτών πρέπει να είναι μεγάλη για να παίζουν με καλύτερο τρόπο. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το μυαλό των παικτών. Απλά αν είναι έξυπνοι μπορούμε να έχουμε εναλλακτικές. Πρέπει να ψάχνουμε τους καλύτερους. Οι καλύτεροι παίκτες σε δύο ομάδες, είναι αυτοί που έχουν περισσότερο μυαλό και όχι αυτοί που έτρεχαν περισσότερο. Έχουμε τέτοιους παίκτες. Πρέπει να μας δώσουν την εξυπνάδα τους».

Για την ατμόσφαιρα που επικρατεί στην Ελλάδα: «Αυτό το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει σε μερικές ομάδες, έχει μεγάλη σημασία. Εμείς έχουμε κάτι που είναι καλό. Στην Ελλάδα έχουμε μία διαφορετική γλώσσα. Έχει ιστορία και είναι ένα πράγμα που κάνει πιο εύκολο να δημιουργήσει κλίμα οικογένειας. Εγώ θέλω να δουλεύω παράλληλα και στο κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Από εκεί να φτιάξουμε το ελληνικό πνεύμα για να κρατήσουμε τη θέση στο Euro. Αυτό το ελληνικό πνεύμα είναι το βασικό»
Στοιχεία για τον αγώνα: ΟΥΓΓΑΡΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ
1Χ2OverUnder1X12X2
2.553.052.552.301.401.391.271.39
Ημ. 1Ημ. ΧΗμ. 2GoalNo Goal
3.201.803.201.901.55
0-1 Goals 2-3 Goals 4-6 Goals 7+ Goals
2.351.704.5025.00

Σχολιασμός 30 ημερών


Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.
Σχόλιο:
 

  • Μη διαφημίζετε άλλα site
  • Μη βρίζετε υπερβολικά
  • Μη γράφετε ασταμάτητα το ίδιο μήνυμα
  • Online Στοίχημα

    Δες την παρακάτω δοκιμασμένη και νόμιμη Ελληνική στοιχηματική εταιρία: