Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αμπιντάλ: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτές τις στιγμές»

Αμπιντάλ: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτές τις στιγμές»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/12/2014 02:40
Το τελευταίο του παιχνίδι έδωσε κόντρα στην Καλλονή ο Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση στο φινάλε της αναμέτρησης, με τον ίδιο να κάνει λόγο για στιγμές που δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Μιλώντας στη Nova μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Καλλονή, ο Ερίκ Αμπιντάλ δήλωσε δικαιωμένος για την επιλογή του να αγωνιστεί στους «ερυθρόλευκους» και να τελειώσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

Ο ίδιος αποθεώθηκε από συμπαίκτες και αντιπάλους στη Μυτιλήνη, με τον ίδιο να κάνει λόγο για στιγμές που δεν πρόκειται να ξεχάσει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:


Για την θητεία του στον Ολυμπιακό: «Είναι στιγμές που δεν μπορείς να ξεχάσεις. Θα τις θυμάμαι για πάντα. Είναι το τελευταίο μου παιχνίδι και ο καλύτερος τρόπος για να φύγω για διακοπές».

Για την πρόταση που έχει δεχθεί από την Μπαρτσελόνα: «Είναι αλήθεια πως το σπίτι μου βρίσκεται στην Μπαρτσελόνα. Έχω χρόνο μπροστά μου να το σκεφτώ και να πάρω τις αποφάσεις μου».

Για το αποχαιρετιστήριο μήνυμά του στα αποδυτήρια: «Πριν την έναρξη του αγώνα μιλήσαμε με τους συμπαίκτες μου. Ο Μανιάτης, ο αρχηγός μου επέτρεψε να μιλήσω. Τους είπα να χαίρονται αυτό που κάνουν, το σημερινό παιχνίδι. Νικήσαμε, κάναμε καλή εμφάνιση και είμαι χαρούμενος».

Για το πώς θα αποκαλούσε τον εαυτό του: «Είναι αλήθεια πως το κύριο χαρακτηριστικό μου είναι ότι είμαι μαχητής. Είμαι ένας ανοικτός άνθρωπος και νιώθω χαρά που κατάφερα να το ζήσω αυτό. Ευχαριστώ για τους πανηγυρισμούς». Για την επιστροφή του στην δράση μετά την περιπέτεια με την υγεία του: «Ήταν μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στην καριέρα μου. Όταν ξεπερνάς ένα πρόβλημα, έχεις μεγάλη όρεξη να επιστρέψεις, αλλά χρειάζεσαι χρόνο για να επιστρέψεις στο επίπεδο που ήσουν. Δεν υπάρχουν λόγια για να το περιγράψω».

Για το πέρασμά του από Μονακό, Λιλ και Λιόν: «Η πρώτη φορά που πήγα στην Μονακό ήταν το ξεκίνημα του ονείρου. Η δεύτερη φορά ήταν η ολοκλήρωση. Ήταν μία μεγάλη ευκαιρία στην Λιλ. Όταν ήμουν στην Μονακό δεν είχα πολλά λεπτά και στην Λιλ έδειξα τι μπορούσα να κάνω στη συνέχεια. Στην Λιόν κέρδισα τον πρώτο μου τίτλο και το “εισιτήριο” για την εθνική Γαλλίας. Ήταν ένα δύσκολο κομμάτι».

Για το κεφάλαιο Μπαρτσελόνα: «Ήταν το όνειρο. Το ταξίδι στον ουρανό. Ήταν υπέροχα 6 χρόνια. Με πολλούς τίτλους και κατορθώματα. Απογείωσε την καριέρα μου και τελικά το… σπίτι μου».

Για την εμπειρία του στον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη πρόταση για να τελειώσω για την καριέρα μου. Ήταν μεγάλη ευκαιρία να έρθω, για να τελειώσω την καριέρα μου και να μοιραστώ με τους νέους όσα είχα μάθει. Όπως είδατε, το αποχαιρετιστήριο ματς έδειξε μια δεμένη ομάδα».

Για την εικόνα που σχημάτισε για τη χώρα μας: «Είναι μια χώρα όμορφη. Μου αρέσει πολύ. Είναι συμπαθητικοί οι άνθρωποι εδώ. Είναι μια χώρα που θα ήθελα να ζήσω περισσότερο, αλλά αυτή είναι η μοίρα του ποδοσφαιριστή. Θέλω να τους ευχαριστήσω. Είναι σημαντικό για μία ομάδα να έχει τόσο ζεστούς φιλάθλους. Ήταν όμορφο για μένα που τελείωσα τα παιχνίδια μου με μια μεγάλη νίκη. Ευχαριστώ τον κόσμο της Καλλονής που με χειροκρότησαν, παρά τη μεγάλη ήττα της ομάδας τους. Πάμε Ολυμπιακέ».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.