Θυμωμένη Νάπολι, επιστροφή Ίλισιτς στην Αταλάντα
Η Νάπολι που έχει να αγωνιστεί από τις 27 Σεπτεμβρίου υποδέχεται την Αταλάντα η οποία εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της.
ΝΑΠΟΛΙ
Πριν από το ντέρμπι με την Γιουβέντους για την 3η αγωνιστική της Σέριε Α’, τρία μέλη της ομάδας ο Πιοτρ Ζιελίνσκι, ο Ελίφ Ελμάς και ένας βοηθός του Γκατούζο, ο Τζιαντομένικο Κόστι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Για τον λόγο αυτό οι τοπικές αρχές της πόλης δεν επέτρεψαν στη Νάπολι να ταξιδέψει στο Τορίνο για την αναμέτρηση με την Σέριε Α΄όμως να εφαρμόζει το πρωτόκολλο της UEFA που επισημαίνει ότι αν μία ομάδα έχει 13 διαθέσιμους παίκτες,με έναν τερματοφύλακα μέσα σε αυτούς, οφείλει να αγωνιστεί.
Η Γιουβέντους εμφανίστηκε κανονικά στο γήπεδο το παιχνίδι αναβλήθηκε και η τύχη του θα κρινόταν από τον Αθλητικό Δικαστή. Ο τελευταίος κατοχύρωσε με 3-0 την αναμέτρηση υπέρ των πρωταθλητών Ιταλίας και μάλιστα αφαίρεσε και ένα βαθμό από τους "παρτενοπέι".
Στα μεταγραφικά ανακοίνωσε την απόκτηση του Τιεμουέ Μπακαγιόκο με την μορφή δανεισμού από την Τσέλσι. Ο Γάλλος μέσος επιστρέφει έτσι στην Σέριε Α’ καθώς την τη σεζόν 2018-19 είχε αγωνιστεί με την φανέλα της Μίλαν.
Την Πέμπτη υποδέχεται στο «Σαν Πάολο» την Άλκμααρ για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός έμειναν οι Ζιελίνσκι(2/1) και Ελμάς(2/1) που βρίσκονται σε καραντίνα αλλά και ο μπακ Μαλκουί με τον εξτρέμ Μέρτενς (2/1) που είναι τραυματίες.
ΑΤΑΛΑΝΤΑ
Δεν έχει σηκώσει το πόδι από το γκάζι και συνεχίζει και την φετινή χρονιά σημειώνοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Πριν την διακοπή ήταν εντυπωσιακή και επικράτησε με 5-2 εντός έδρας της Κάλιαρι. Το παιχνίδι στην ουσία τελείωσε από το πρώτο μέρος. Ο Μουριέλ στο 7 έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με πλασέ άνοιξε το σκορ, ο Ντε Ρουν στη συνέχεια τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κράνιο αλλά από μία στημένη φάση στο 24’ ο Γοδίν έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Αυτό βέβαια δεν πτόησε τους παίκτες του Γκασπερίνι καθώς πέντε λεπτά μετά ο Πάπου Γκόμεζ με υπέροχο σουτ της έδωσε και πάλι το προβάδισμα, για να έρθει ο Πάσαλιτς στο 37’ έπειτα από φανταστική συνεργασία να γράψει το 3-1. Το βαρύ πυροβολικό της ομάδας, ο Ντουβάν Ζαπάτα άνοιξε λογαριασμό στην φετινή Σέριε Α’ στο 42’, σφραγίζοντας στην ουσια τη νίκη της Λα Ντέα. Τυπική διαδικασία το δέυτερο μέρος, δέχτηκε την μείωση του σκορ στο 52’ αλλά ο νεοαποκτηθείς Λάμερς αφού «ζάλισε» τον αντίπαλο του διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 82’.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της ξεκινάει το πρωτάθλημα με 3 συνεχόμενες νίκες και φυσικά βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος με 9 βαθμούς, έχοντας για συγκάτοικο την Μίλαν. Εκεί που ξεχωρίζει βέβαια είναι στην επιθετική της λειτουργία καθώς έχει πετύχει ήδη 13 τέρματα, όντας η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Σέριε Α΄που σκοράρει τουλάχιστον τέσσερα γκολ σε κάθε ένα από τα πρώτα τρία παιχνίδια.
Την Τετάρτη θα ταξιδέψει στην Δανία προκειμένου να αντιμετωπίσει την Μίντιλαντ για την πρώτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.
«Ξεκινάει μία περίοδος με πολύ σημαντικές αναμετρήσεις, με αυτές του Τσάμπιονς Λιγκ να είναι πιο σημαντικές. Έχουμε δύο εντός με Άγιαξ και Λίβερπουλ μετά το ντεμπούτο μας στην Δανία. Δεν θα είναι καθοριστικά αλλά θα αντιμετωπίσουμε τα παιχνίδια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», σχολίασε ο κόουτς Γκασπερίνι.
Αγωνιστικά Νέα: Το πιο σημαντικό από όλα τα νέα είναι η επιστροφή του Ίλισιτς στην ομάδα. Ο Σλοβένος επιθετικός απουσίαζε λόγω προσωπικού προβλήματος από την περσινή σεζόν, συμπεριλήφθηκε όμως στην αποστολή και υπάρχει το ενδεχόμενο να πάρει και χρόνο συμμετοχής. Εκτός παραμένουν ο τερματοφύλακας Γκολίνι και οι στόπερ Καλντάρα (1/0) και Τολόι (2/0). Στην αποστολή και ο μεσοεπιθετικός Μίραντσουκ.

Εκτίμηση
Η Νάπολι προέρχεται από αγωνιστική απραξία 20 ημερών και απέναντι της θα βρει ίσως την πιο φορμαρισμένη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος. Θα είναι ένα σημαντικό τεστ για τους παίκτες του Γκατούζο προκειμένου να δουν αν όντως μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση φέτος. Από την άλλη το σύνολο του Γκασπερίνι μοιάζει ασταμάτητο, θα βρει σίγουρα χώρους και από τη στιγμή που το διπλό βρίσκεται σε καλές τιμές θα το προτιμήσουμε.