«Κλειδώνει» τα... αστέρια!
ΝΑΠΟΛΙ
Από την πρώτη στιγμή, μετά τον πρόωρο αποκλεισμό της από τη League Phase της Serie A, η Νάπολι είχε ένα στόχο. Να ανανεώσει την παρουσία της στο Champions League της νέας σεζόν. Ο μοναδικός λόγος που δεν έκανε χρονιά πρωταθλητισμού, ήταν οι πολλαπλοί τραυματισμοί που βίωσε σε κομβικές θέσεις.
Ακόμα και αν δεν είναι στα καλύτερα της στα τέσσερα τελευταία (1-2-1), μπορεί να είναι ικανοποιημένη από τον βαθμό που πήρε στην έδρα της Κόμο. Το 0-0 μοιάζει αρκετά περίεργο, με βάση την ποιότητα που διαθέτουν μεσοεπιθετικά. Δέχθηκε δύο καλές φάσεις νωρίς, διαχειρίστηκε το παιχνίδι και θα μπορούσε να το κλέψει λίγο πριν το τέλος, με δοκάρι στο 85'.
Απλά τα πράγματα: με νίκη σήμερα εκτοξεύεται στο +6 από την πεντάδα και «κλειδώνει» την παρουσία της στην τετράδα και για τη νέα σεζόν, παίρνοντας κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη θέση. Προφανώς και θέλει να το κάνει αυτό στην έδρα της, αλλά την επόμενη αγωνιστική δοκιμάζεται στην έδρα της ουραγού Πίζα, οπότε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα το καταφέρει.
Με 12-4-1 διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην έδρα της φέτος. Μόνο από την Λάτσιο έχει ηττηθεί (0-2) πριν από μερικές εβδομάδες. Τα 11/17 παιχνίδια στο σπίτι της είχαν θέαμα, αφού επιβεβαιώθηκε το Over 2,5.
Αγωνιστικά Νέα: Ευχάριστα είναι τα νέα από το ιατρικό δελτίο, με τον ποιοτικό χαφ Βεργκάρα (11/1) να επιστρέφει στις επιλογές του Κόντε. Μοναδική απουσία -άξια αναφοράς- ο ποιοτικός εξτρέμ Νέρες (16/3), που πρακτικά είναι εκτός εδώ και μήνες. Τυπική η αναφορά στον Ρομέλου Λουκάκου (Ε, 5/1), έχει χαλάσει κάθε σχέση του με την ομάδα και θεωρείται «ξένο» σώμα.
ΜΠΟΛΟΝΙΑ
Ως και απογοήτευση μπορεί να αισθάνεται η Μπολόνια, καθώς μετά από μια γεμάτη διετία με φοβερές μάχες στην Ευρώπη, δεν θα... τριτώσει το καλό. Τη τρέχουσα στιγμή είναι στη 10η θέση και δεν προλαβαίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ αποκλείστηκε και από τον τελικό κυπέλλου αλλά και από τη συνέχεια του Europa League.
Μετά από μπόλικες υποχρεώσεις μέσα στη σεζόν, φανερά ρίχνει παλμούς τώρα. Το 0-0 επί της Κάλιαρι, ήταν το τρίτο παιχνίδι που δεν κέρδισε (0-1-2) και που δεν σκόραρε. Παιχνίδι... να σε στείλει για ύπνο, 13:30 το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής. Λίγες φάσεις έφτιαξε, λίγες δέχθηκε, το παιχνίδι έληξε και δε το θυμάται κανείς.
Η ήττα που γνώρισε στην έδρα της Γιουβέντους στις 19/4, ήταν και η πρώτη εκτός έδρας μετά από τέσσερα διαδοχικά «διπλά» στη Serie A. Εκτός έδρας φέτος κατάφερε να πάρει περισσότερους βαθμούς (28), απ' ότι κατάφερε στο σπίτι (21) της. Στα δέκα πιο πρόσφατα στην έδρα της Νάπολι, έχει απαίσια συγκομιδή, με μόλις δύο νίκες και οκτώ ήττες. Μάλιστα στις 7/8 προαναφερθείσες ήττες, δέχθηκε ακριβώς τρία γκολ! Συνεχίζεται το απαιτητικό της πρόγραμμα, αφού την επόμενη εβδομάδα θα ταξιδέψει στην έδρα της Αταλάντα.
Αγωνιστικά Νέα: Στα θετικά της ημέρας, οι τρεις επιστροφές που θα έχει στο αποψινό παιχνίδι η Μπολόνια. Ο ενίοτε βασικός κίπερ Σκορούπτσκι (17/0), ο εφεδρικός πλάγιος μπακ Ζοάο (8/1) και ο ενίοτε βασικός φορ Νταλίνγκα (21/2). Τέθηκε νοκ-άουτ με τραυματισμό ο βασικός αμυντικός Βίτεκ (21/2), ενώ χάνει ακόμα ένα ο χρήσιμος εφεδρικός αμυντικός Καζάλε (12/0) και ο πολύτιμος εξτρέμ Καμπιάγκι (28/3).
Εκτίμηση
Μονόπλευρο το αποψινό ενδιαφέρον, με τη Νάπολι να έχει τη δυνατότητα να «κλειδώσει» την παρουσία της στην τετράδα και κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη θέση. Η Μπολόνια είχε που είχε μια δύσκολη χρονιά, τώρα πλέον έχει «ξεφουσκώσει» εντελώς. Παίζεται και ο σκέτος άσος, αλλά και με Over 1,5 - Over 2,5.
Χ ημίχρονο και 1 τελικό