Με απουσίες και χωρίς Γκασπερίνι η Αταλάντα
Η Φιορεντίνα υποδέχεται την Αταλάντα για την 30η αγωνιστική της Σέριε Α.

Πραγματοποίησε μία πολύ καλή εμφάνιση στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Γιουβέντους πριν τη διακοπή και πήρε μία σπουδαία νίκη με 3-0. Το ξεκίνημα της στο ματς ήταν ιδανικό καθώς στο 15’ ο Γκόσενς έπειτα από μία στατική φάση της έδωσε το προβάδισμα και τρία λεπτά μετά ο Μαντράγκορα με διαγώνιο σουτ διπλασίασε τα τέρματα της. Κρατούσε σχετικά εύκολα το μηδέν στην άμυνα της και ας μην απείλησε ιδιαίτερα στη συνέχεια. Στο 53’ όμως ο Γκούνμουντσον βρήκε χώρο εκτός περιοχής και με τρομερό σουτ έκανε το 3-0 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.
Αν η πρόκριση επί του Παναθηναϊκού στο Κόνφερενς Λιγκ έδωσε πίστωση χρόνου στον Παλαντίνο, η νίκη επί της Γιουβέντους ισχυροποίησε τη θέση του. Είχα αναφέρει βέβαια και σε προηγούμενα κείμενα ότι θεωρούσα άδικη την κριτική που του έχει ασκηθεί και πως ο ίδιος έχει παρουσιάσει ένα αξιόλογο σύνολο. Η ομάδα βέβαια παραμένει εκτός ευρωπαϊκών θέσεων και έχει σημαντικά παιχνίδια μπροστά της αλλά έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των μεγάλων παιχνιδιών. Ένα τέτοιο δίνει και σήμερα απέναντι στην Αταλάντα και πέρα από μία καλή εμφάνιση, έχει μεγαλύτερη ανάγκη τους βαθμούς.
«Το να αντιμετωπίζεις την Αταλάντα είναι πολύ δύσκολο, ξέρουμε τη δυναμική της. Ερχόμαστε στο ματς με συγκέντρωση κι ενθουσιασμό. Η Αταλάντα εκτός από τους παίκτες έχει κι έναν προπονητή φαινόμενο. Χρειάζεται χρόνος για να γίνει όλο αυτό και είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να το πετύχουμε και στη Φλωρεντία», σχολίασε ο κόουτς Παλαντίνο.
Αγωνιστικά Νέα: Μοναδικός απών ο μεσοεπιθετικός Κολπάνι (22/2).

Φιλοξένησε την Ίντερ την προηγούμενη αγωνιστική σε ένα καθοριστικό ντέρμπι που θα έδειχνε αν μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, γνώρισε όμως την ήττα με 2-0 κι έφυγε απογοητευμένη από το γήπεδο. Το πρώτο ημίχρονο βέβαια ήταν αρκετά ισορροπημένο αν και η αντίπαλος της είχε δοκάρι αλλά το σκηνικό άλλαξε στο 54’ όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ από μία στατική φάση, με την άμυνα της να μην έχει καλή αντίδραση. Δεν μπόρεσε να βρει απάντηση και μάλιστα στο 81’ έμεινε και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Έντερσον με δύο κίτρινες κάρτες στην ίδια φάση για διαμαρτυρία. Έτσι στο 87’ δέχτηκε και δεύτερο γκολ και όποιες ελπίδες είχε για να πάρει κάτι καλό «σβήστηκαν».
Δεν κατάφερε να εξαργυρώσει το διπλό απέναντι στη Γιουβέντους και μάλιστα έδωσε συνέχεια στο εντυπωσιακά «κακό» σερί που τρέχει εντός έδρας στο πρωτάθλημα όπου έχει να κερδίσει από τις 22 Δεκεμβρίου και το ματς με την Έμπολι. Σαφώς και αδικεί τον εαυτό της καθώς θα μπορούσε να βρίσκεται ακόμα και στην κορυφή της Σέριε Α.
Πλέον ο μοναδικός στόχος που της έχει απομείνει είναι να τερματίσει στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας και είναι βέβαια φαβορί για να πάρει μία θέση στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Προσωπικά θεωρώ ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμα και το πρωτάθλημα, έχει υστερήσει όμως στις λεπτομέρειες και βρίσκεται στο -6 από την κορυφή.
Αγωνιστικά Νέα: Ο κόουτς Γκασπερίνι αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στο ματς με την Ίντερ και δεν θα βρίσκεται σήμερα στον πάγκο. Για τον ίδιο λόγο θα απουσιάσει κι ο μέσος Έντερσον (29/3). Επιστρέφει λογικά ο μέσος Σουλεμάνα (5/0). Νέα απώλεια ο φορ Ρετέγκι (27/22). Τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του μπακ-χαφ Κουαδράδο (16/0). Παραμένουν εκτός οι στόπερ Σκαλβίνι (6/0) και Κουσουνού (12/0), ο μπακ Πος (18/0) κι ο επιθετικός Σκαμάκα (1/0).

Εκτίμηση
Η Φιορεντίνα έδειχνε σε καλή κατάσταση πριν τη διακοπή, προερχόταν από σημαντικά αποτελέσματα και είχε βρει πάλι την αυτοπεποίθηση της. Από την άλλη η Αταλάντα μπορεί να γνώρισε την ήττα από την Ίντερ αλλά έχει δείξει ότι δεν πτοείται από τέτοια αποτελέσματα. Η αλήθεια είναι πως με βάση την εικόνα των δύο ομάδων περίμενα το over να βρίσκεται σε χαμηλότερες αποδόσεις. Κοντά στο 2.00 θα το προτιμήσω.
2 🇬🇷
Γκολ γκολ 🇬🇷