«Αποδεκατισμένη» η Γιουβέντους
* Ο Μαουρίσιο Σάρι ήταν προπονητής της Γιουβέντους για μία σεζόν (2019-20).
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
Στην πρεμιέρα της League Phase του Γιουρόπα Λιγκ διέλυσε με 5-0 τη Ναϊμέχεν στο Τορίνο. Με ροτέισον παρέταξε την αρχική ενδεκάδα ο Λουτσιάνο Σπαλέτι, πάντως δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Ολλανδούς, παίρνοντας με συνοπτικές διαδικασίες τη νίκη. Πέτυχε τρία γρήγορα τέρματα (9’, 24’, 25’), ενώ και στην επανέναρξη σημείωσε ακόμα δύο γκολ (75’, 82’).
Στο Πρωτάθλημα εμφάνισε προβληματικό πρόσωπο στην εκτός έδρας ήττα με 3-2 από τη Σασουόλο. Είχε σοβαρά αμυντικά θέματα σε μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού από την ομάδα του Αλμπέρτο Ακουϊλιάνι, δημιούργησε μεγάλες ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ του Μούριτς.
Ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο χωρίς πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, στην επανέναρξη ανέβηκε κατακόρυφα ο ρυθμός. Βρέθηκε δις πίσω στο σκορ (65’, 89’) από τα γκολ των Εσποσίτο και Μπάουι, απάντησε ισάριθμες φορές (82’, 91’) με τον Ζεγκρόβα. Στα εναπομείναντα λεπτά άφησε κενούς χώρους και δέχθηκε τρίτο τέρμα στο 94’ από τον Άντζιτς, ο οποίος ανήκει στους «Μπιανκονέρι» και αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στη Σασουόλο.
Ανέβηκε η ψυχολογία στα αποδυτήρια, έπειτα από την εύκολη νίκη στο Γιουρόπα Λιγκ, πάντως στο Πρωτάθλημα παραμένει δύο αγωνιστικές δίχως τρίποντο (0-1-1) και επιζητεί τους τρεις πόντους με αντίπαλο την Αταλάντα, ώστε να μη χάσει άλλο βαθμολογικό έδαφος. Την επόμενη αγωνιστική πηγαίνει στην έδρα της Κάλιαρι.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε από τιμωρία στην Ευρώπη ο χρήσιμος στόπερ Κέλι (3/0). Επιστρέφουν ο εφεδρικός στόπερ Ντανιέλε Ρουγκάνι και ο ποιοτικός εξτρέμ Εντόν Ζεγκρόβα (3/2), οι οποίοι δεν συμπεριλήφθηκαν στην ευρωπαϊκή λίστα. Φρέσκια απώλεια ο νεοφερμένος γκολκίπερ Καμίλ Γκραμπάρα (1/0), ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστών. Συνεχίζουν εκτός δράσης λόγω τραυματισμών ο αναπληρωματικός μπακ Χουάν Καμπάλ, ο βασικός ακραίος αμυντικός Αντρέα Καμπιάσο (2/0), ο ηγέτης πλάγιος επιθετικός Κενάν Γιλντίζ (1/0), ο δυναμικός μέσος Κεφρέν Τουράμ, ο αρχηγός μεσοαμυντικός Μάνουελ Λοκατέλι (3/0), ο ταχύτατος εξτρέμ Ζερεμί Μπογκά (3/0) και ο νεαρός φορ Τζεφ Έκχατορ. Εκτός λίστας πρωταθλήματος βρίσκεται ο έμπειρος στράικερ Αρκάντιους Μίλικ.
ΑΤΑΛΑΝΤΑ
Εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων στην ήττα με 2-1 από την Κάλιαρι στο Μπέργκαμο. Δυσκολεύτηκε αισθητά στην παραγωγή φάσεων από την έναρξη του παιχνιδιού, απειλώντας με μακρινά άστοχα σουτ την εστία του Καπρίλε, αντιμετώπισε προβλήματα στην… καρδιά της άμυνας από το σύνολο του Φάμπιο Πισακάνε.
Άρχισε μουδιασμένα την αναμέτρηση και έμεινε πίσω στο σκορ στο 19’ από πλασέ του Μεντί, έπειτα από πάσα ακριβείας του Αντοπό. Κατόρθωσε άμεσα την απάντηση με συρτό σουτ του Σκαμάκα στο 41’, ύστερα από ασίστ του Ντε Κετελάρε.
Στην επανέναρξη δέχθηκε δεύτερο τέρμα στο 61’ από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντάνιελ Μαλντίνι, ο οποίος βρήκε για δεύτερη φορά δίχτυα τη φετινή περίοδο. Στη συνέχεια απείλησε σοβαρά σε δύο περιπτώσεις (76’, 83’) στις προσπάθειες των Σάμαρτζιτς και Κεσιέ, πάντως δεν κατόρθωσε κάτι περισσότερο στο φινάλε.
Με αρνητική ψυχολογία πηγαίνει στο Τορίνο για να κοντραριστεί με τη Γιουβέντους, καθώς προέρχεται από δύο… κολλητές ήττες στο Πρωτάθλημα και υποχώρησε στη βαθμολογία, μετρώντας απολογισμό (2-0-2). Την επόμενη αγωνιστική θα φιλοξενήσει τη Βενέτσια.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε από τιμωρία και επιστρέφει ο ποιοτικός μέσος Γκαετάνο (5/0). Φρέσκια απώλεια ο βασικός κεντρικός αμυντικός Οντιλόν Κοσονού (6/0). Συνεχίζουν σταθερά τραυματίες για αρκετό καιρό ο κομβικός κεντρικός αμυντικός Ισάκ Χιέν και ο ταχύτατος πλάγιος επιθετικός Καμαλντίν Σουλεμάνα. Με σχηματισμό 4-3-3 θα παρατάξει ξανά την αρχική ενδεκάδα ο Ιταλός κόουτς Μαουρίσιο Σάρι, θέση βασικού στη μεσαία γραμμή διεκδικεί ο Σάμαρτζιτς.
Εκτίμηση
Για τη Γιουβέντους τερματίστηκε το αρνητικό σερί δύο επίσημων παιχνιδιών δίχως τρίποντο, έπειτα από την άνετη νίκη κόντρα στη Ναϊμέγκεν στη League Phase του Γιουρόπα Λιγκ. Η Αταλάντα δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι αυτήν την εποχή, μετρώντας δύο διαδοχικές ήττες στη Serie A, προβληματίζοντας έντονα με την απόδοση της. Με πολλές και σημαντικές απουσίες θα παρουσιαστεί η Γιουβέντους σε ακόμα μια αναμέτρηση, δεν αποτελεί στοιχηματική ευκαιρία ο άσος σε αυτές τις αποδόσεις. 🎁 Παίξε νόμιμα με 220 δώρα* χωρίς καμία κατάθεση + ένα Γύρισμα στον τροχό. 🎁
Άσσος