Έτοιμος να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση μετά από πολύ καιρό είναι ο Σέρχιο Ράμος, ο οποίος συμπεριλήφθηκε στην...
Τελικός για την πρώτη θέση
Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν αναμετρούνται στο «Έτιχαντ» σε παιχνίδι με χαρακτήρα τελικού για την πρώτη θέση στον όμιλο.
Τι ισχύει: 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ Οι δύο πρώτοι του ομίλου προκρίνονται στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο 3ος θα δώσει μπαράζ με 2ο από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για την πρόκριση στους «16» της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα κριτήρια είναι τα εξής. 1 Τα μεταξύ τους ματς, 2. Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς. 3. Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς, 4. Διαφορά τερμάτων, 5. Καλύτερη επίθεση, 6. Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, 7. Περισσότερες νίκες, 8. Περισσότερες εκτός έδρας νίκες, 9. Fair Play, 10. Βαθμολογία UEFA.
* Ο Λιονέλ Μέσι έχει σκοράρει επτά γκολ σε επτά παιχνίδια απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι στο Τσάμπιονς Λιγκ
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
Κέρδισε με το άνετο 4-1 την Μπριζ στο «Έτιχαντ» την περασμένη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ και σε συνδυασμό με την γκέλα της Παρί στην Λειψία, πέρασε μόνη στην κορυφή του ομίλου. Μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, μπήκε πολύ δυνατά και προηγήθηκε στο 15’ με γκολ του Φόντεν, ενώ παρότι ισοφαρίστηκε άμεσα από αυτογκόλ του Στόουνς (17’), «καθάρισε» το ματς στην επανάληψη με τους Μαχρέζ (54’), Στέρλινγκ (72’) και Ζεσούς (90+2’).
Στο πρωτάθλημα, ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Έβερτον στο «Έτιχαντ» (3-0) και διατηρήθηκε σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Κυρίαρχη καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, προηγήθηκε λίγο πριν το ημίχρονο με τον Στέρλινγκ (44’) έπειτα από απίθανη ασίστ του Κανσέλο και στο 55’ «κλείδωσε» τη νίκη με «φωτοβολίδα» του Ρόδρι. Δεν κινδύνευσε σε κανένα σημείο και στο 86’ ο Μπεράρντο Σίλβα έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα. Στο 4-1-1 το ρεκόρ της στα έξι τελευταία, βρίσκεται στην 2η θέση και στο -3 από την πρωτοπόρο Τσέλσι.
Βρίσκεται στο +1 από την 2η Παρί Σεν Ζερμέν και με νίκη θα «σφραγίσει» την πρωτιά του ομίλου, ενώ θεωρητικά την βολεύει και η ισοπαλία, με δεδομένο ότι δε θα στραβοπατήσει την τελευταία αγωνιστική με την Λειψία. «Έχω την αίσθηση ότι κάθε χρονιά είναι όλο και πιο δύσκολο να προκριθείς στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Αύριο (σ.σ. σήμερα) έχουμε την ευκαιρία να προκριθούμε και εάν τα καταφέρουμε θα είναι πολύ καλό για τον σύλλογο και τους παίκτες», δήλωσε ο Γκουαρδιόλα και αναφέρθηκε στη δυναμική της Παρί: «Παίκτες σαν τον Μέσι, τον Νεϊμάρ, τον Εμπαπέ και τον ντι Μαρία μπορούν να είναι αστέρες σε οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο, και οι τέσσερις όμως βρίσκονται στην ίδια ομάδα».
Αγωνιστικά Νέα: Ο πολύτιμος επιθετικός χαφ Ντε Μπρόινε (8/2) βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και θα χάσει δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι. Από την άλλη, την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του ομοθεσίτη Γκρίλις (9/1), ο οποίος ταλαιπωρείται με πρόβλημα τραυματισμού. Ο Γκουαρδιόλα δήλωσε πως ορισμένοι παίκτες έχουν αποκομίσει μικροπροβλήματα, χωρίς να τους κατονομάσει. Σταθερά εκτός ο επιθετικός Τόρες (4/2).
Τα… θαλάσσωσε στην Λειψία φέρνοντας ισοπαλία 2-2 με την ομώνυμη ομάδα και υποχώρησε από την κορυφή του ομίλου. Μπήκε πολύ άσχημα στο παιχνίδι και βρέθηκε πίσω μόλις στο 8’, ενώ τρία λεπτά μετά υπέπεσε σε πέναλτι αλλά ο Ντοναρούμα την κράτησε «όρθια» στο παιχνίδι. Έκτοτε ανέβασε ρυθμούς και το έφερε… τούμπα πριν το ημίχρονο με δύο γκολ του Βαϊνάλντουμ (21’, 39’), ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους είχε χαμένο τετ-α-τετ με τον Εμπαπέ. Έπαιξε με τη φωτιά στο δεύτερο μέρος, κινδυνεύοντας δύο φορές με την ισοφάριση και τελικά… κάηκε στο 90+2’ δεχόμενη την ισοφάριση από πέναλτι.
Στο πρωτάθλημα έκανε τα εύκολα δύσκολα κόντρα στην Ναντ αλλά εν τέλει πήρε τη νίκη με 3-1 στο Παρίσι. Άνοιξε το σκορ μόλις στο 2’ με τον Εμπαπέ και είχε ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, ενώ δεν απειλήθηκε. Ωστόσο στο 65’ έχασε με αποβολή τον Νάβας και έντεκα λεπτά μετά δέχτηκε την ισοφάριση. Δεν πτοήθηκε, πήρε εκ νέου το προβάδισμα με αυτογκόλ στο 82’ και πέντε λεπτά μετά ο Μέσι «κλείδωσε» με ωραίο σουτ τη νίκη, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στην Λιγκ 1. Τρίτη διαδοχική νίκη και τέταρτη στα έξι τελευταία (4-1-1), βρίσκεται στην κορυφή και στο +11 από την 2η Νις.
Μετά τη γκέλα στην Λειψία, χρειάζεται μόνο νίκη στο Μάντσεστερ εάν θέλει να εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλο. Αν δεν κερδίσει, θα μείνει χωρίς «διπλό» σε φάση ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ από τη σεζόν 2004-05.
Την ίδια ώρα πήραν φωτιά τα σενάρια που θέλουν τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο ως ένα από τα φαβορί για τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και πως η διοίκηση της Παρί στρέφεται στην περίπτωση του Ζινεντίν Ζιντάν για τον αντικαταστάτη του. Ο Αργεντινός ρωτήθηκε σχετικά στη συνέντευξη Τύπου αλλά δε θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω: «Θα ήταν λάθος να μιλούσα για την Γιουνάιτεντ ενώ έχω συμβόλαιο με την Παρί. Ζούμε με τις φήμες. Είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος και προσπαθώ να δίνω το 100% για τον σύλλογο μου και να βοηθώ τους παίκτες. Είμαι χαρούμενος στην Παρί και απόλυτα συγκεντρωμένος στο να προσπαθήσουμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα κόντρα στην Σίτι».
Αγωνιστικά Νέα: Ο σταρ επιθετικός Εμπαπέ (13/7) έχασε την προπόνηση της Δευτέρας λόγω ίωσης αλλά ταξίδεψε κανονικά στην αποστολή, έδωσε κανονικά το «παρών» στην προπόνηση της Τρίτης και εκτός απροόπτου θα βρεθεί κανονικά στο αρχικό σχήμα. Νοκ-άουτ ο εξτρέμ Ντράξλερ (10/2), ο μέσος Ραφίνια (5/0) και ο αναπληρωματικός γκολκίπερ Λετεγιέ. Για πρώτη φορά στην αποστολή ο στόπερ Ράμος.

Εκτίμηση
Πιο δεμένη ομάδα η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία είναι το φαβορί στην έδρα της, αλλά οι αποδόσεις στο «διπλό» (6.00) βγάζουν μάτια για μια Παρί που καλείται να τα δώσει όλα για τη νίκη εάν θέλει να εξασφαλίσει την πρωτιά. Προτιμότερο πάντως να μην μπλέξουμε με σημείο μιας και το παιχνίδι είναι αρκετά αμφίρροπο και η Σίτι βολεύεται με δύο αποτελέσματα. Αμφότερες έχουν τρομερή ποιότητα από τη μέση και μπροστά, οι παριζιάνοι είναι αναγκασμένοι να κυνηγήσουν γκολ, ενώ οι «πολίτες» μπορούν να τιμωρήσουν κάθε λάθος. Αναμενόμενα χαμηλά το αμφίσκορο.