Δύσκολη αποστολή για την Παρί Σεν Ζερμέν
ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Οι πολύτιμες ανάσες που πήρε μετά το φινάλε του Κόνφερενς το Στρασβούργο αλλά κυρίως η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία που έφερε ξανά την ηρεμία πίσω είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της εξαιρετικής πορείας που διανύει μέσα στο 2026 μέχρι στιγμής. Γνωρίζοντας πολύ καλά την πίεση που υπάρχει στο εσωτερικό της Λιλ πήγε αποφασιστικά να πάρει αποτέλεσμα σε μια δύσκολη έδρα και πανηγύρισε σπουδαίο διπλό (1-4). Όλα ουσιαστικά κρίθηκαν στο πρώτο ημίχρονο όταν γλίτωσε από κάποιες απειλες και χτύπησε δις σε διάστημα δύο λεπτών στο 25' και το 26' για να πάει στ' αποδυτήρια με ασφάλεια. Με την έναρξη της επανάληψης χτύπησε και τρίτη φορά για να σφραγίσει τη νίκη, ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε τελικά στις καθυστερήσεις από τους γηπεδούχους. Μια ανάσα πλέον ξανά από την πρώτη εξάδα με το αήττητο να είναι στα τέσσερα ματς (2-2-0) και εκείνο στην έβδομη θέση με 30 πόντους (9-3-7).
Αγωνιστικά Νέα: Εξαίρετη η δουλειά του Ο' Νιλ μέχρι στιγμής που βρίσκει λύσεις, ενώ στο κομμάτι των μεταγραφών έχασε τον χαφ Πάεζ (15/1) που σταμάτησε ο δανεισμός του για να συνεχίσει την καριέρα του στην Αργεντινή και την Ρίβερ Πλέιτ., την ώρα που υπάρχουν σειρήνες πως ενδιαφέρεται για παίκτες ο Ροσενιόρ. Αναφορικά με τις απουσίες, τιμωρημένος είναι ο ταλαντούχος χαφ Μπάρκο (17/1) και θα λείψει όπως και ο αμυντικος Σο (0/0). Σε καλύτερη μοίρα βρίσκονται οι τραυματισμοί του φορ Εμέγκα (7/4) και του χαφ Αμούγκου (9/0).
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
Δεν θυμίζει ακόμη σε τίποτα την φανταστική περσινή Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά φαίνεται πως γνωρίζει πότε θα κάνει το ξεπεταγμα της. Στο Τσάμπιονς Λιγκ είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βρεθεί άμεσα στην οκτάδα της βαθμολογίας στην επόμενη φάση αλλά το εντός έδρας 1-1 κοντρα στην Νιούκαστλ την εμπόδισε, σ' ένα ματς που όλα έγιναν στο πρώτο ημίχρονο. Στο δρόμο της μάλιστα θα βρει την Μονακό σ' ένα ιδιαίτερο γαλλικό ντέρμπι που ενίοτε κρύβει πολλές εκπλήξεις. Τουλάχιστον η ομάδα του Λουίς Ενρίκε βελτίωσε την κατάσταση της στο πρωτάθλημα, μιας και η συνεχόμενη πίεση που άσκησε στο εκτός έδρας ματς κόντρα στην Οσέρ έπιασε τόπο, παίρνοντας το διπλό (0-1). Ήταν καλύτερη αλλά και εγκλωβισμένη από κάποια στιγμή και μετά από την αντίπαλο της, με αποτέλεσμα να χρειάζεται μια φανταστική αντεπίθεση και ένα τελείωμα του Μπαρκολά στο 80' για να πετύχει την πέμπτη σερί νίκη της (5-0-0) που την έφερε ξανά στην κορυφή με 45 βαθμούς (14-3-2).
Αγωνιστικά Νέα: Εμπιστοσύνη στο ρόστερ υπάρχει από τον Λουίς Ενρίκε που βρήκε μια σπουδαία ευκαιρία μπροστά του και απέκτησε τον ταλαντούχο μέσο Ντρο Φερνάντεθ από την Μπαρτσελόνα. Θέλει ανταγωνισμό στη θέση του γκολκίπερ και κάνει συνέχεια αλλαγές ανάμεσα στον Σαφόνοφ και τον Σεβαλιέ ανάλογα και τη διοργάνωση όπως εξήγησε ο ίδιος στις δηλώσεις του. Χτύπησε στο ματς με την Νιουκάστλ και θα μείνει τουλάχιστον 10 μέρες έξω ο βιρτουόζος εξτρέμ Κβαρατσχέλια (16/3) ενώ συνεχίζει την αποθεραπεία του ο νεαρός φορ Ντζαντού (10/1). Δεν προλαβαίνει το παιχνίδι με το Στρασβούργο ο χαφ Φαμπιάν Ρουίθ (13/1) σε αντίθεση με τον επιθετικό μέσο Λι (14/1) που έκανε τρομερή αποθεραπεία και επέστρεψε στις προπονήσεις σε χρόνο ρεκόρ.
Εκτίμηση
Σε εξαιρετική κατάσταση το Στρασβούργο και πλέον πιο ήρεμο μετά τα όσα πέρασε τον προηγούμενο μήνα. Δεν πατάει καλά η Παρί Σεν Ζερμέν και επιβεβαιώνεται κι από τ' αποτελέσματα, αλλά δε θέλει να πέσει από την κορυφή της βαθμολογίας. Αναμένεται να έχει γκολ το ματς με δύο ομάδες φύσιν επιθετικές.
2