Με όλα τους τα όπλα
Η Αθλέτικ Μπιλμπάο βρίσκεται στον τελικό του περσινού Κυπέλλου Ισπανίας και υποδέχεται για τα ημιτελικά του φετινού την Λεβάντε που έχει ήδη γράψει ιστορία.
* Πρώτος ημιτελικός για το Κύπελλο Ισπανίας, θα ακολουθήσει επαναληπτικός. Ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.
* Κεκλεισμένων των θυρών ως μέτρο προστασίας για τον κορονοϊό.
ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ
Την περασμένη Πέμπτη για το Κύπελλο Ισπανίας πήγε στην Ανδαλουσία και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά κόντρα στη Μπέτις στη διαδικασία των πέναλτι. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Χουάνμι στο 84’, ενώ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ραούλ Γκαρθία με κεφαλιά έστειλε το ματς στην παράταση. Τίποτα, όμως, δεν άλλαξε και ήρθε η διαδικασία των πέναλτι με τον Ουνάι Σιμόν να κάνει δύο αποκρούσεις και να στέλνει τους Βάσκους τους «4» του Copa Del Rey με συνολικό σκορ 4-1.
Για το ισπανικό πρωτάθλημα δεν κατάφερε να πάρει νίκη για δεύτερη σερί αγωνιστική, αφού φιλοξένησε τη Βαλένθια και έφερε ισοπαλία με 1-1. Ήταν καλύτερη από την αντίπαλο της και άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ του Γκιγιαμόν στο 43’. Αφού δεν μπόρεσε να πετύχει δεύτερο τέρμα, ο Γκάμπριελ Παουλίστα στο 65’ με κεφαλιά έγραψε το τελικό αποτέλεσμα.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν έχει απουσίες.
ΛΕΒΑΝΤΕ
Πριν μια εβδομάδα υποδέχθηκε τη Βιγιαρεάλ για τα προημιτελικά, όπου βρέθηκε για πρώτη φορά έπειτα από 70 χρόνια, και χρειάστηκε τη παράταση για να προκριθεί στους «4». Ο κανονικός αγώνας έληξε χωρίς τέρματα και στο τελευταίο λεπτό του έξτρα μισάωρου ο Ρότζερ Μάρτι σκόραρε δίνοντας την πρόκριση στη Λεβάντε, η οποία οφείλει πολλά στον τερματοφύλακα της, Καρδένας για τις επεμβάσεις που έκανε. Προκρίθηκε στα ημιτελικά του Copa Del rey για πρώτη φορά ύστερα από 86 χρόνια.
«Θέλουμε οι οπαδοί να αισθάνονται περήφανοι για τη Λεβάντε. Δεν νομίζω ότι οποιαδήποτε ομάδα θα υποθέσει ή πιστεύει από την αρχή ότι θα υπάρξει ένα δεύτερο παιχνίδι. Και οι δύο πρόκειται να βγούμε για το ίδιο πράγμα, να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Είναι 180 λεπτά, όχι 90 όπως στα προηγούμενα προκριματικά. Όσον αφορά τη στάση των δύο ομάδων, είμαι πεπεισμένος ότι και οι δύο θα βγούμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι.», ανέφερε ο προπονητής Πάκο Λόπεθ.
Στη La Liga συνεχίζει να εντυπωσιάζει, αλλά την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξένησε τη Γρανάδα και έφερε ισοπαλία με 2-2, αν και κάλλιστα μπορούσε να πάρει το τρίποντο. Ο Λουίς Μοράλες άνοιξε το σκορ στο 30', αλλά ο Κένεντι ισοφάρισε δεκατρία λεπτά αργότερα. Ο Μοράλες στο 67΄ έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του και ο αντίπαλος τερματοφύλακας έσωσε δυο φορές το 3-1 με σωτήριες επεμβάσεις. Ο νόμος του ποδοσφαίρου μίλησε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Σολδάδο με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και οι φιλοξενούμενοι πήραν έναν ανέλπιστο βαθμό.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν υπολογίζεται oι μέσοι Καμπάνια (9/1) και Βούκσεβιτς (8/0).
![](https://s3assets.agones.gr/editors_photos/218550.jpg?v=59da90a7130574dc13dfea48fae2b23e)
Εκτίμηση
Η Αθλέτικ Μπιλμπάο έχει σημαντικές επιστροφές παικτών, αλλά δείχνει μια κούραση τελευταία. Από την άλλη, η Λεβάντε... πετάει και έχει γράψει ήδη ιστορία στο Κύπελλο Ισπανίας έπειτα από πολλά χρόνια. Οι φιλοξενούμενοι δεν διακρίνονται για την άμυνα τους, αλλά για την επίθεση και δήλωσαν πως πάνε για τη νίκη. Δεν θα μπλέξουμε με σημείο και θα πάμε με τα 2-3 γκολ.