Με σύνθεση... ανάγκης η Λεβάντε
* Η Εσπανιόλ μετρά επίδοση 5-3-2 στις 10 πιο πρόσφατες επισκέψεις της Λεβάντε, για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Αήττητη στις τρεις πιο πρόσφατες από αυτές (2-1-0).
ΕΣΠΑΝΙΟΛ
Τερμάτισε στην 11η θέση με 46 βαθμούς, κάνοντας κάκιστο 2ο γύρο κι από εκεί που στο πρώτο μισό της σεζόν «έβλεπε» Ευρώπη, στο τέλος κινδύνεψε με υποβιβασμό. Παρά την κατάρρευση αυτή συνεχίζει στον πάγκο ο προπονητής Μανόλο Χιμένεθ, που βρίσκεται σε αυτόν από το 2024. Ποντάρει πολλά στην πρόσληψη του αθλητικού διευθυντή Μόντσι.
Μέχρι στιγμής φαίνεται αρκετά ενισχυμένη, με τους Άλεξ Καλατράβα (επιθετικός, Καστεγιόν), Μοσκάρντο Γκάμπριελ (αμυντικός χαφ, Παρί Σεν Ζερμέν), Χάρτμαν (αριστερός μπακ, Μπέρνλι). Τελευταία προσθήκη, αυτή του στόπερ Ντρκούσιτς, για τον οποίο ενδιαφερόταν και ο ΠΑΟΚ. Αποχώρησε ο καλός αριστερός μπακ Κάρλος Ρομέρο, δίχως άλλες σημαντικές απώλειες.
Στην προετοιμασία έδωσε 6 φιλικούς αγώνες, με απολογισμό 2 νίκες 3 ισοπαλίες και μία ήττα. Συγκεκριμένα, νίκησε την Ολότ (Β’ Ισπανίας, 3-0), την Πο (Β’ Γαλλίας, 4-0), έφερε ισοπαλίες με Σαμπαντέλ (Β’ Ισπανίας, 1-1), Μπέρνλι (2-2), Μίντλεσμπρο (3-3), ενώ ηττήθηκε στο τελευταίο φιλικό, στις 8/8, από την Κόβεντρι, με 3-1.
Αγωνιστικά Νέα: Τραυματίες ο αριστερός εξτρέμ Πουάδο και ο σέντερ φορ Κίκε Γκαρθία.
ΛΕΒΑΝΤΕ
Τερμάτισε στην 16η θέση, με 42 βαθμούς και σώθηκε λόγω καλύτερων συντελεστών (μεταξύ τους ματς) στην ισοβαθμία με Μαγιόρκα, Οσασούνα. Πάντως, έκανε τρομερή προσπάθεια, αφού στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν ήταν εντός της ζώνης υποβιβασμού. Την εικόνα της άλλαξε ριζικά ο προπονητής Λουίς Κάστρο, που ήρθε τον Δεκέμβριο και φυσικά θα του δοθεί νέα ευκαιρία να κοουτσάρει την ομάδα από το ξεκίνημα της σεζόν.
Γέμισε το ταμείο της με την πώληση του επιθετικού Εσπί στη Ρεάλ, έναντι 25 εκατομμυρίων ευρώ. Έτσι, έκανε κάποιες αξιόλογες προσθήκες, όπως του στόπερ Μαντί (Λιλ), του μέσου Μπαρντελί (Ντάνκερκ) και του επιθετικού Μουσουαγί (Μπριζ).
Για την προετοιμασία της έπαιξε σε 6 φιλικούς αγώνες και πήγε ικανοποιητικά με 4 νίκες και 2 ήττες. Ηττήθηκε από την από Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (1-2), Βιγιαρεάλ (0-1). Νίκησε την Λεγκανές (Β’ Ισπανίας, 2-1), την Αλ Καντασίγια (Σ. Αραβία, 1-0), την Αλμπαθέτε (Β’ Ισπανίας, 2-1) και στο τελευταίο παιχνίδι (8/8) την Καστεγιόν (Β’ Ισπανίας), με 3-1.
Αγωνιστικά Νέα: Έχει θέμα, λόγω οικονομικών προβλημάτων, μέχρι το Σάββατο το βράδυ δεν είχε καταφέρει να δηλώσει τους νεοφερμένους, που δεν ταξίδεψαν καν στη Βαρκελώνη. Γενικότερα δήλωσε στη λίστα μόνο 12 παίκτες, ένας εκ των οποίων, ο εξτρέμ Μπρουγκέ, είναι τιμωρημένος και μη διαθέσιμος για το αποψινό ματς. Αμφίβολος ο κίπερ Πρίμο.
Εκτίμηση
Ενισχυμένη η Εσπανιόλ, πάει για το βήμα παραπάνω φέτος. Αντιθέτως η Λεβάντε έχει πολλά προβλήματα και δεν είναι έτοιμη στο ξεκίνημα της σεζόν. Θα παραταχθεί με σύνθεση... ανάγκης, οπότε ο άσος είναι αυτός που έχει το προβάδισμα.
Χ2