Αξιόμαχη η Λεβάντε, μοιράζουν... πεντάρες οι Καταλανοί
* Η Μπαρτσελόνα μετρά επίδοση 6-1-3 στις 10 πιο πρόσφατες αναμετρήσεις με τη Λεβάντε, ως φιλοξενούμενη. Πέρσι η Λεβάντε προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο και οι Καταλανοί έκαναν την ανατροπή, με 3-2.
ΛΕΒΑΝΤΕ
Απέσπασε 0-0 εκτός έδρας από την Μάλαγα. Άντεξε στην πίεση, η αντίπαλός της είχε και χαμένο πέναλτι στο 9', προσπάθησε, έκανε ευκαιρίες, προσέχοντας κυρίως την άμυνά της. Οι δύο μεγαλύτερες από αυτές ήταν στο 1', όταν το πλασέ του Φερνάντες αποκρούστηκε από τον αντίπαλο κίπερ και στο 57' όταν σουτ του Πέρεθ, είχε την ίδια τύχη.
Μετά την μεγάλη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής (5-2 επί της Μπέτις) και παρά το αναπτερωμένο ηθικό της, δεν κατάφερε να πάρει κάτι περισσότερο από αυτό τον αγώνα. Δεν έπαιξε άσχημα, ωστόσο κρατάμε μικρό καλάθι για τη συνέχεια. Ο Λουίς Κάστρο αξιολόγησε θετικά την ισοπαλία λέγοντας ότι η ομάδα είχε σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι κι αυτό πρέπει να διορθωθεί. Παραδέχτηκε ότι έκανε κάποια λάθη στην επιλογή της αρχικής ενδεκάδας και πραγματοποίησε στη συνέχεια αλλαγές. Τέλος επέκρινε τη διαιτησία. Επόμενος αγώνας στις 16/9, όπου υποδέχεται την Μπιλμπάο.
Αγωνιστικά Νέα: Θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμών, ο σέντερ φορ Ετα Εγιόνγκ (3/0) κι ο αναπληρωματικός κίπερ Πρίμο.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Συνέτριψε 5-1 τη Φέγενορντ, για το Τσάμπιονς Λιγκ, στο «Καμπ Νου». Ήταν ανώτερη και παίζοντας σαν σε προπόνηση, «σκόρπισε» τους άτυχους Ολλανδούς. Στο 3' ο Ραφίνια έκανε το 1-0 και στο 22' ο Αντεγιέμι το 2-0, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Ασταμάτητη στη συνέχεια, στο 57' ο Ραφίνια έκανε το 3-0, βάζοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και στο 77' ο Γιαμάλ έγραψε το 4-0. Στο 82' μείωσε «το καμάρι του Νότου» σε 4-1 και το σκορ έκλεισε ο Ζεσούς (μπήκε αλλαγή στο 83') στην πρώτη του συμμετοχή, στο 88', μετά από ασίστ του Γιαμάλ.
Με άλλη μια πεντάρα είχε «φιλοδωρήσει», πριν τρεις ημέρες, εκτός έδρας την Βαλένθια για τη Λα Λίγκα, και δείχνει να μην έχει αντίπαλο. Δύο γκολ έβαλε ο Γιαμάλ (6' και 84') σκόραραν επίσης το 0-2 ο Φερμίν στο 22΄, ο Ραφίνια το 0-3 στο 50' και ο Πέδρι στο 79'.
Βαδίζει ολοταχώς για νέους θριάμβους, αυτή τη φορά με ισχυρό στόχο και τη διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν κερδίσει απόψε θα ξεφύγει και πάλι στο +3 από τη Ρεάλ. Σε σχέση με πέρσι, πέρα από τη δεινή επιθετική της ικανότητα, έχει βελτιωθεί αισθητά και στα μετόπισθεν. Επόμενος αγώνας στις 16/9 εντός με την Σανταντέρ.
Αγωνιστικά Νέα: Θα απουσιάσουν, ο χαφ Ντε Γιόνγκ και ο αριστερός εξτρέμ Μπαρτζί.
Εκτίμηση
Η Λεβάντε εμφανίζεται στο ίδιο επίπεδο με την περσινή χρονιά και ο προπονητής της, εργάζεται για την αγωνιστική βελτίωση της, που έγκειται στην απόκτηση σταθερής καλής απόδοσης. Η Μπαρτσελόνα, μοιράζει πεντάρες, αριστερά και δεξιά, αυτή τη στιγμή πιθανόν να είναι στην τριάδα των καλύτερων ομάδων στην Ευρώπη. Μπορεί να θέσει από νωρίς τις βάσεις νίκης. ΔΕΣ ΕΔΩ μια προσφορά* χωρίς κατάθεση για να παίξεις σήμερα
1Χ! Η Μπαρτσα παραδοσιακά τα βρίσκει μπαστούνια στη Λεβαντε που είναι σε καλό φεγγάρι!