Με παράδοση η γηπεδούχος στο «εξάποντο» παραμονής
* Εξαιρετική παράδοση διατηρεί η Λεβάντε, στις 10 πιο πρόσφατες επισκέψεις της Μαγιόρκα (6-3-1).
** Α' γύρος (26/10/2025): Μαγιόρκα – Λεβάντε 1-1.
ΛΕΒΑΝΤΕ
Κέρδισε με 3-2 τη Θέλτα και πήρε... ανάσα που της δίνει κάθε δικαίωμα να ελπίζει σε παραμονή. Βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ (4’, 48’), αλλά βρήκε ισάριθμες απαντήσεις, αρχικά με τον Αριάγα (43’) και στη συνέχεια με τον Ντε λα Φουέντε (57’), για να κάνει την ανατροπή στο 63’, με τον Ρόζερ Μπρουγκέ. Στη συνέχεια με αυτοθυσία των παικτών της διατήρησε το υπέρ της σκορ μέχρι το τέλος.
Τέταρτη νίκη στα 6 τελευταία (4-1-1), διάστημα στο οποίο έχει ηττηθεί μόνο από την 3η Βιγιαρεάλ. Έτσι, μπορεί να παραμένει στην προτελευταία θέση, αλλά αν επικρατήσει στο αποψινό «εξάποντο» με τη Μαγιόρκα, θα κάνει βήμα παραμονής, κάτι που πριν από δύο μήνες θα φάνταζε ως «άθλος». Την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη βαθμολογικά αδιάφορη Μπέτις (23/5).
Αγωνιστικά Νέα Συνεχίζουν εκτός, λόγω τραυματισμών, ο μεσοεπιθετικός Κάρλος Άλβαρεθ, ο στόπερ Ελγκεθάμπαλ και ο τρίτος τη τάξει τερματοφύλακας Πρίμο. Δεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές στην ενδεκάδα, από τον κόουτς Λουίς Κάστρο, ο οποίος αναμόρφωσε την ομάδα από τότε που ανέλαβε.
ΜΑΓΙΟΡΚΑ
Υπέστη οδυνηρή ήττα με 3-1 από την Χετάφε και βρίσκεται στο... μάτι του Κυκλώνα, κινδυνεύοντας με υποβιβασμό. Εκανε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις από τότε που ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία ο Ντεμικέλις, έχανε με 3-0 στο 63' και παρότι μείωσε δύο λεπτά αργότερα, δεν έδειξε ικανή να αποσπάσει κάτι θετικό από το ματς.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται εντός ζώνης υποβιβασμού (18η), όμως έχει συγκεκριμένο και βατό πλάνο για τη συνέχεια, αρκεί να μην ηττηθεί απόψε, αφού την τελευταία αγωνιστική (23/5) υποδέχεται την υποβιβασμένη Οβιέδο. Διαθέτει τη δεύτερη χειρότερη εκτός έδρας επίδοση της κατηγορίας, με 2-3-13 σε 18 «εξορμήσεις».
Αγωνιστικά Νέα Συμπλήρωσε κάρτες ο μέσος Μασκαρέλ (29/2), εξέτισε ο σημαντικός χαφ Σάμου Κόστα (32/7). Σταθερά εκτός ο επιθετικός Τζόσεφ (22/2), ο στόπερ Κουμπούλα (8/0) κι ο εξτρέμ Καλούμπα (3/0), επανέρχονται ο εφεδρικός τερματοφύλακας Μπέργκστρε κι ο στόπερ/αρχηγός Ραΐγιο (23/0), που δύσκολα θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα.
Εκτίμηση
Παιχνίδι «ζωής και θανάτου», ανάμεσα σε ομάδες με στόχο την παραμονή και που έχουν βελτιωθεί από τότε που άλλαξαν προπονητή. Πολλά κοινά, δεν αναμένεται να παρθεί ιδιαίτερο ρίσκο, προβάδισμα στην ισοπαλία, στο πρώτο ημίχρονο.
1-1