Στην σκιά του Λούκμαν
ΑΤΑΛΑΝΤΑ
Αναμενόμενα η φετινή της χρονιά θα είναι προβληματική. Αρκετές οι αλλαγές και περίεργο το κλίμα, με την φυγή του Γκασπερίνι να είναι το σημαντικότερο πρόβλημα. Ήδη το ξεκίνημα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό με δύο ισοπαλίες απέναντι σε Πίζα (1-1) και Πάρμα (1-1), με τον Γιούριτς να ψάχνει την πρώτη του νίκη ως προπονητής της ομάδας. Τεράστια τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο Λούκμαν στην ομάδα, με τον παίκτη να ζητά να προπονείται μόνος, να μένει εκτός ομάδας και τον κόσμο να αποδοκιμάζει συνεχώς την στάση του ακόμα και με αυτοκόλλητα στους δρόμους του Μπέργκαμο. «Έχω εξαιρετική σχέση με τον Λούκμαν αλλά δεν θα παρακαλέσω κανέναν», δήλωσε ο Γιούριτς και συνέχισε λέγοντας «Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Θέλω να κερδίσω. Είμαστε η Αταλάντα και πρέπει να αντιπροσωπεύουμε την πόλη με καλά αποτελέσματα. Θέλω να δω μία πεινασμένη ομάδα που θα παλέψει για την φανέλα». Ακολουθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Παρί Σεν Ζερμέν για το Τσάμπιονς Λιγκ.
Αγωνιστικά Νέα: Σε αποθεραπεία βρίσκεται ο αμυντικός Κολάσινατς που θα επιστρέψει τον Οκτώβρη, αλλά και ο μέσος Έντερσον (1/0) που θα γυρίσει σε 4 εβδομάδες. Σίγουρα μένει εκτός ο δυνατός φορ Σκαμάκα (2/1) που έχει τραυματιστεί, ενώ ανενεργός παραμένει φυσικά ο επιθετικός Λούκμαν. Ο νεοφερμένος από την Λιλ αμυντικός Μπάκερ παραμένει τραυματίας από το καλοκαίρι και φυσικά είναι απών. Έτοιμος για ντεμπούτο είναι ο δεξιός μπακ Μούσα (Μίλαν).
ΛΕΤΣΕ
Πολύ ζόρικα τα πράγμα στην ομάδα καθώς φέτος η χρονιά προμηνύεται δύσκολη για την παραμονή. Χωρίς να είναι απειλητική πήρε το εκτός έδρας 0-0 από την Τζένοα στην πρεμιέρα σε ένα κακό ματς, στο τελευταίο έχασε από την Μίλαν εντός έδρας 0-2. Παθητικός ο ρόλος της, προσπάθησε να κλείσει διαδρόμους, αλλά τελικά υπέκυψε στο 65' μέχρι να δεχτεί και το δεύτερο γκολ. Σημαντικό πλέον το επιθετικό της πρόβλημα μετά την αποχώρηση του Κριστόβιτς για την Αταλάντα, αφού έχει χάσει όχι μόνο την εύκολη δημιουργία, αλλά και το γκολ. Οι Στούλιτς και Καμάρντα προσπαθούν να ανταπεξέλθουν αλλά δεν είναι εύκολο. Ο Ντι Φραντσέσκο τόνισε πως «Θα υπάρχουν αλλαγές στο αρχικό σχήμα αλλά έχω μία ξεκάθαρη ιδέα για αυτήν», ενώ για την Αταλάντα ανέφερε «Είχαν αρκετά σουτ στα πρώτα παιχνίδια τους, δεν έχουν αλλάξει τους παίκτες τους και έχουν τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού. Εμείς έχουμε την έκρηξη και την φυσική κατάσταση και πρέπει να δουλέψουμε μαζί ως ομάδα». Την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχτεί την Κάλιαρι.
Αγωνιστικά Νέα: Αρκετά τα προβλήματα για τον Ντι Φραντσέσκο. Εκτός μένουν οι μέσοι Καμπά και Πιερέ (1/0) λόγω τραυματισμών, ενώ και ο αμυντικός Πέρεζ δεν είναι διαθέσιμος λόγω φαρυγγίτιδας. Σταθερά εκτός εδώ και μήνες ο αμυντικός Ζεν και ο μέσος Μαρτσίνβσκι που ταλαιπωρούνται. Στα ευχάριστα πως μπορεί να αγωνιστεί ο σημαντικός μεσοεπιθετικός Σότιλ (2/0).
Εκτίμηση
Κακή διασταύρωση καθώς αν η Αταλάντα έπαιζε με σοβαρό αντίπαλο θα πηγαίναμε στην κόντρα. Οι γηπεδούχοι θέλουν όμως την νίκη πάση θυσία και η Λέτσε είναι ιδανικός αντίπαλος αφού δυσκολεύεται πολύ και στο γκολ. Η απόδοση του άσου είναι μικρή, οπότε στρεφόμαστε στο αξιόλογο No Goal.
Μπλάκμπερν
Κόβεντρι
Ουνιόν Σάντα Φε
Νιούελς Ολντ Μπόις
Βολφσμπέργκερ
Μπλάου Βάις Λινζ
WSG Τιρόλ
Αλτάχ
Λανς
Τουλούζ
Ζανκτ Πάουλι
Κολωνία
Τουν
Βασιλεία
Μακεδονικός
Καμπανιακός
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Νάσβιλ
Κολοράντο Ράπιντς
Ίντερ Μαϊάμι
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Πόρτλαντ Τίμπερς
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Νιου Γιόρκ Σίτι
Σάρλοτ
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Κολόμπους Κρου
Ντάλας
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Ορλάντο Σίτι
Ντιναμό Χιούστον
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Σαν Ντιέγκο
Σιάτλ Σάουντερς
Σεντ Λούις Σίτι
Σινσινάτι
Σικάγο Φάιαρ
Τορόντο
Όστιν
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
DC Γιουνάιτεντ
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Ίντερ
Κάλιαρι
Ομόνοια
ΑΠΟΕΛ
Κόνγκσβινγκερ
Μος
Στρομσγκόντσετ
Σογκντάλ
Χοντ
Χάουγκεσουντ
Βίκινγκ
Μπραν
Σάντεφιορντ
Ρόζενμποργκ
Μπόντο Γκλιμτ
Αάλεσουντ
Ρίο Άβε
AVS Φουτεμπόλ
Νάπολι
Ρόμα
Γιουβέντους
Κόμο
Μίλαν
Λάτσιο
Σασσουόλο
Τορίνο
Τζένοα
Μπολόνια
Ουντινέζε
Φιορεντίνα
Πάρμα
Κρεμονέζε
Πίζα
Βερόνα