Με στόχο την Ευρώπη
Η Χιρόνα ελπίζει μαθηματικά για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και υποδέχεται την Μπέτις που δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα το Γιουρόπα Λιγκ.
ΧΙΡΟΝΑΟ πορτιέρο Καζανίγκα κράτησε το 1-1 σε έναν επιθετικό μονόλογο που είχε για περίπου δέκα λεπτά η Θέλτα, ενώ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ρόκα είδε τον Βιγιάρ να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση στην προσπάθεια του και έτσι το σκορ δεν άλλαξε.
Στο διάλειμμα είπα στους παίκτες μου ότι φαινόταν ότι ρισκάρουν τη ζωή τους και εμείς όχι. Δεν μου αρέσει αυτό. Είχαμε τον έλεγχο της μπάλας και έχουν κυριαρχήσει στο παιχνίδι γιατί όταν κυριαρχείς στην μπάλα, το να την πασάρεις δεν έχει αξία. Στο δεύτερο ημίχρονο, μου άρεσε πολύ η ομάδα μου, αν και μπορούσε να μας κάνει κακό. Είχα την αίσθηση ότι είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Θέλω να βλέπω την ομάδα μου να μεγαλώνει κάθε μέρα», είπε ο προπονητής Μίτσελ.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε και επιστρέφει ο στόπερ Νταβίντ Λόπεθ (18/3). Νέες απουσίες ο μέσος Ιβάν Μαρτίν (23/3), ο εξτρέμ Αρτέρο (7/0) και ο στόπερ Σάντι Μπουένο (34/0). Για δεύτερο εκτός ο νεαρός μέσος Ρικέλμε (33/4). Παραμένει εκτός ο μέσος Τόνι Βίγια (24/1).
ΜΠΕΤΙΣΣτο 68', οι παίκτες της Χετάφε κέρδισαν κόρνερ και ο Αλντερέτε με μια φοβερή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Μπέτις διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τους γηπεδούχους στο 78' με τον Πετσέλα να δέχεται την κόκκινη κάρτα και ήταν η 15η στη σεζόν για τους παίκτες του Πελεγκρίνι.
«Είχαμε ένα πρώτο ημίχρονο με λίγη κινητικότητα απέναντι σε μια ομάδα που αμύνεται πολύ καλά και με πολλούς άντρες κοντά στην περιοχή της. Βελτιωθήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο με τρεις ή τέσσερις πολύ καθαρές ευκαιρίες. Έχουμε δύο παιχνίδια για να προσπαθήσουμε να προκριθούμε στο Γιουρόπα Λιγκ. Πρέπει να κερδίσουμε και συνεχίζουμε με τον ίδιο στόχο. Θα ήταν εκπληκτικό να το πετύχουμε στο γήπεδό μας με το κοινό μας, δεν θα μπορούσε να γίνει και πρέπει να παλέψουμε όπως τα προηγούμενα χρόνια, όταν προκριθήκαμε στο τέλος. Μας κόστισε μετά την αποβολή, αλλά το κλειδί είναι να μην μετατρέψουμε τις ευκαιρίες που είχαμε», ανέφερε ο κόουτς Μανουέλ Πελεγκρίνι.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος είναι ο στόπερ Πετσέλα (30/0), αλλά εξέτισε και επιστρέφει ο μπακ Μιράντα (19/3). Παραμένουν στα πιτς ο μεσοεπιθετικός Φεκίρ (15/2).
Εκτίμηση
Η Χιρόνα παρουσιάζεται πιο δυνατή στην έδρα της και έχει ως κίνητρο την 7η θέση και την έξοδο στην Ευρώπη. Από την άλλη, η Μπέτις έχει εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά θέλει αυτό του Γιουρόπα Λιγκ. Θα εμπιστευτούμε τους γηπεδούχους και θα επιλέξουμε τον άσο.
ΚΠΡ
Ντέρμπι
Λίνκολν Σίτι
Γουέστ Χαμ
Νόριτς
Σαουθάμπτον
Πόρτσμουθ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Σαρμιέντο Χουνίν
Ρίβερ Πλέιτ
Λασκ Λίντσερ
Λίβερπουλ
Μπόντο Γκλιμτ
Ντόρτμουντ
Σαχτάρ Ντόνετσκ
ΑΕΚ
Μάντσεστερ Σίτι
Παρί Σεν Ζερμέν
Πόρτο
Φλουμινένσε
Παλμέιρας
Μπόκα Τζούνιορς
Βάσκο Ντα Γκάμα
Ολυμπιακός Β'
Καλλιθέα
Κολόμπους Κρου
Σάρλοτ
Κολοράντο Ράπιντς
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Πόρτλαντ Τίμπερς
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Νάσβιλ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Ντάλας
Σιάτλ Σάουντερς
DC Γιουνάιτεντ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Σικάγο Φάιαρ
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Σινσινάτι
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Τορόντο
Ορλάντο Σίτι
Λος Άντζελες
Όστιν
Ίντερ Μαϊάμι
Νιου Γιόρκ Σίτι
Σεντ Λούις Σίτι
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Σαν Ντιέγκο
Ντιναμό Χιούστον
Λεβάντε
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Χοντ
Ρανχάιμ
Χάουγκεσουντ
Λιν
Στρομσγκόντσετ
Κόνγκσβινγκερ
Στάμπαεκ
Σάντνες Ουλφ
Σογκντάλ
Οντ
Μος
Έγκερσουντ
Στρόμεν
Ασάνε
Μπρίνε
Ράουφος
Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Μαδρίτης
Ατλέτικο Μαδρίτης
Βιγιαρεάλ
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Μαγιόρκα
Οσασούνα
Αλμερία
Ράγιο Βαγιεκάνο
Βαλένθια
Βαγιαδολίδ
Θέλτα
Χετάφε
Κάντιθ
Σεβίλλη
Εσπανιόλ
Έλτσε