Δεν υπάρχουν περιθώρια
Η Φαμαλικάο θα κοντραριστεί με την Μπενφίκα στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Πριμέιρα Λίγκα. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από «βαριά» ήττα στο «σπίτι» της Ζιλ Βιθέντε, ενώ οι φιλοξενούμενοι ταπεινώθηκαν στο εντός έδρας ντέρμπι με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και μεσοβδόμαδα νίκησαν στο «Ντα Λουζ» την Ντιναμό Κιέβου για το Τσάμπιονς Λιγκ.ΦΑΜΑΛΙΚΑΟ
Το πρόγραμμα της προηγούμενης «στροφής» την ανάγκασε να ταξιδέψει στην πόλη Μπαρσέλος ούτως ώστε να τα βάλει εκτός έδρας με την τοπική Ζιλ Βιθέντε. Παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και των προσδοκιών και πραγματοποιώντας τη χειρότερή της εμφάνιση στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο διασύρθηκε με 4-0. Άντεξε για τρία λεπτά στο ξεκίνημα κι έμεινε πίσω στο σκορ από πλασέ του Φουτζιμότο ο οποίος βρέθηκε αμαρκάριστος απέναντι στον γκολκίπερ της. Το 2-0 «γράφτηκε» από κεφαλιά του επίσης αμαρκάριστου Φραν Ναβάρο στο 22’. Τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά και στο 41’ οι γηπεδούχοι έφτασαν και σε τρίτο τέρμα με σουτ του Μουρίλο. Το μόνο που έψαχνε στην επανάληψη ήταν το πως θα περιόριζε τη ζημιά που ήδη είχε γίνει. Πάτησε καλύτερα στο χορτάρι αν και δεν απέφυγε το τέταρτο γκολ από τον Ναβάρο στο 77’, δίχως να αλλάξει κάτι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.
Με αυτόν τον τρόπο η Φαμαλικάο γνώρισε τη δεύτερη διαδοχική της ήττα κι έχει ήδη ξεχαστεί το μικρό σερί των τριών αναμετρήσεων που είχαν προηγηθεί και στις οποίες δεν είχε ηττηθεί. Έχει συγκεντρώσει όλους κι όλους 10 βαθμούς και βρίσκεται στις παρυφές της επικίνδυνης ζώνης, έχοντας μπλέξει από νωρίς σε περιπέτειες και φέτος. Ανήκει στο γκρουπ των ομάδων που θα παλέψουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Τα τρία πιο πρόσφατα ματς ολοκληρώθηκαν Over
Ο τεχνικός του συλλόγου Ίβο Βιέιρα επισήμανε: «Έχουμε χάσει δύο παιχνίδια με βαρύ σκορ. Δεν είμαστε ούτε οι καλύτεροι στον κόσμο όταν κερδίζουμε, ούτε οι χειρότεροι όταν χάνουμε. Δεν προσεγγίσαμε καλά τον αγώνα με τη Ζιλ Βιθέντε. Είμαι ο κύριος υπεύθυνος για ό,τι συνέβη και το έδειξα και στον κόσμο της ομάδας. Είμαστε μία οικογένεια και κανείς δεν παραπονιέται για τους οπαδούς. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτούς είναι να τα δίνουμε όλα στους αγώνες μας και στο παιχνίδι με την Μπενφίκα».
Αγωνιστικά Νέα: Απών λόγω τιμωρίας ο μέσος Ταβάρες (12/0). Στα «πιτς» λόγω τραυματισμού ο άλλοτε δεξιός μπακ του Ολυμπιακού, Ντιόγκο Φιγκέιρας (13/0). ΜΠΕΝΦΙΚΑ
Την περασμένη Τετάρτη έπαιξε στο «Ντα Λουζ» με αντίπαλο την Ντιναμό Κιέβου για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Βρήκε δύο γρήγορα γκολ με τους Γιάρεμτσουκ και Ζιλμπέρτο στο 16’ και το 22’ αντίστοιχα κι επικράτησε 2-0. Σε συνδυασμό με την ήττα της Μπαρτσελόνα στο Μόναχο από την Μπάγερν, προκρίθηκε ως δεύτερη από τον όμιλό της και θα παίξει στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Παρ’ όλα αυτά ο κόσμος δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνισή της και στο φινάλε αποδοκίμασε τους παίκτες και τον προπονητή. Βέβαια το κλίμα ήταν ήδη «βαρύ» στο εσωτερικό της, καθώς μερικά εικοσιτετράωρα νωρίτερα είχε διασυρθεί (1-3) εντός έδρας από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Δεν ήταν κατώτερη από τους πρωταθλητές, ωστόσο «πλήρωσε» τα μεγάλα αμυντικά κενά της. Δέχτηκε ένα γκολ από τον Σαράμπια στο 8’ κι άλλα δύο στο 62’ από τον Παουλίνιο και στο 68’ από τον Ματέους Νούνιες. Το μόνο που κατάφερε ήταν να βρει το γκολ της τιμής με τον Πίζι στις καθυστερήσεις.
Η Μπενφίκα με τη δεύτερη φετινή της ήττα στην Πριμέιρα Λίγκα έχασε σημαντικό έδαφος στην κούρσα του τίτλου. Η συγκομιδή των 31 βαθμών φέρνει τους «ερυθρόλευκους» στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, απέχοντας πλέον αρκετά από την κορυφή. Φυσικά ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα και υπάρχει μπόλικος δρόμος μέχρι το φινάλε. Οι «αετοί» διαθέτουν την καλύτερη επίθεση στην κατηγορία με 35 γκολ, χωρίς όμως να είναι αρκετά για να τους δώσουν πάντοτε τη λύση. Τα τρία πιο πρόσφατα ματς τους ήταν αμφίσκορα.
«Δεν είμαι συνηθισμένος να χάνω από τη Σπόρτινγκ αλλά ήταν μία ήττα που δεν θα την ξεχάσουμε εύκολα. Μας πείραξε όλους διότι έχουμε συνηθίσει να κερδίζουμε. Δεν έχει σημασία τι συμβαίνει στο παρελθόν αλλά τι κάνεις στο παρόν και το μέλλον. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και να παραμείνουμε πιστοί στο πλάνο μας. Είμαι σίγουρος για την ομάδα μου και για τους παίκτες οι οποίοι πιστεύουν στη διαδικασία που ακολουθούμε» ήταν τα λόγια του προπονητή της ομάδας, Ζόρζε Ζεσούς ο οποίος δέχεται αυστηρή κριτική.
Αγωνιστικά Νέα: Μακροχρόνιοι απόντες ο σέντερ μπακ Βερίσιμο (10/3) και ο επιθετικός Ροντρίγκο Πίνιο (3/1). Δεν μπορεί να προσφέρει ο εξτρέμ Ράντονιτς (2/0).
Εκτίμηση
Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκονται και οι δύο μετά τα άσχημα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής. Η μεν Φαμαλικάο διασύρθηκε από τη Ζιλ Βιθέντε εκτός έδρας, ενώ η Μπενφίκα ταπεινώθηκε στο «Ντα Λουζ» από τη μισητή της αντίπαλο Σπόρτινγκ. Μεσοβδόμαδα οι «αετοί» είχαν κι αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου. Αμφότερες χρειάζονται πάση θυσία βαθμούς, καθώς οι γηπεδούχοι θέλουν να πάρουν «ανάσα» ξεφεύγοντας από τις τελευταίες θέσεις. Θεωρούμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα μπουν δυνατά για να αποφύγουν τις περιπέτειες. Θα πάμε στο «διπλό» στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο.
Μίντλεσμπρο
Λίνκολν Σίτι
Μπρίστολ Σίτι
Μίλγουολ
Νόριτς
Γουέστ Μπρομ
Πόρτσμουθ
ΚΠΡ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μπέρμιγχαμ
Στόουκ
Σουόνσι
Τσάρλτον
Ντέρμπι
Μπόλτον
Πρέστον
Μπελγράνο
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Αλντοσίβι
Τίγκρε
Σαν Λορέντζο
Ουνιόν Σάντα Φε
Πλατένσε
Μπόκα Τζούνιορς
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Αούστρια Λουστενάου
Βολφσμπέργκερ
Στουρμ Γκρατς
Αλτάχ
Λέουβεν
Κλαμπ Μπριζ
Γκενκ
Βέστερλο
Κόρτραϊκ
Αντβέρπ
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Ατλέτικο Παραναένσε
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Σάο Πάουλο
Κοριτίμπα
Φλουμινένσε
Παλμέιρας
Καϊζερσλάουτερν
Καρλσρούη
Γκρόιτερ Φιρτ
Νυρεμβέργη
Όσναμπρικ
Μαγδεμβούργο
Χέρτα Βερολίνου
Χαϊντενχάιμ
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Κολοράντο Ράπιντς
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
DC Γιουνάιτεντ
Νάσβιλ
Ίντερ Μαϊάμι
Ντιναμό Χιούστον
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Ορλάντο Σίτι
Σινσινάτι
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Σεντ Λούις Σίτι
Τορόντο
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Σάρλοτ
Κολόμπους Κρου
Λος Άντζελες
Σαν Ντιέγκο
Σεβίλλη
Ράγιο Βαγιεκάνο
Αλαβές
Χετάφε
Βενέτσια
Μόντενα
Κατανζάρο
Σουντιρόλ
Ουντινέζε
Πάντοβα
Τορίνο
Καραρέζε
Άτλας
Τίγκρες
Μοντερέι
Χουάρεζ
Ατλάντε
Τολούκα
Κφουμ Όσλο
Λίλεστρομ
Ρανχάιμ
Στρομσγκόντσετ
Μπρίνε
Μος
Λιν
Οντ
Βίλεμ
Ναϊμέγκεν
Εξέλσιορ
Αϊντχόφεν
Ουτρέχτη
Άλκμααρ
Φορτούνα Σιτάρντ
Καμπούρ
Ρίο Άβε
Πόρτο
Ακαντέμικο Βίσεου
Σάντα Κλάρα
Αλβέρκα
Εστρέλα Αμαδόρα
Νταντί Γιουνάιτεντ
Σέλτικ
Ντανφέρμλιν
Ρος Κάουντι
Αμπερντίν
Νταντί
Φάλκενμπεργκ
Νόρμπι
Σάντβικενς ΙΦ
Νόρκεπινγκ
Σούντσβαλ
Χέλσινγκμποργκ
Νόρντικ Γιουνάιτεντ
Βάρμπεργκ Μπόις
Λιουνγκσκίλε
Έστερ
Μιάλμπι
Σίριους
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μπράγκα
Βιτόρια Γκιμαράες
Ζιλ Βιθέντε
Μποαβίστα
Πάσος Φερέιρα
Εστορίλ
Βιζέλα
Αρούκα
Μαρίτιμο
Μορεϊρένσε
Μπελενένσες Σαντ
Πορτιμονένσε
Τοντέλα
Μακέντο Καβαλέιρος
Σάντα Μάρτα Πεναγκουάιο