Εποχή Σα Πίντο
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ
Αρκέστηκε στο να κρατήσει το υπέρ του προβάδισμα από τον πρώτο ημιτελικό (4-2) και έτσι έκλεισε τους χώρους στο δεύτερο ματς απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Δέχτηκε πίεση αλλά όχι και γκολ και με το τελικό 0-0 προκρίθηκε και θα βρεθεί στον μεγάλο τελικό Κυπέλλου απέναντι στην σημερινή του αντίπαλο, την Πάφο. Εκεί έχει επικεντρωθεί κυρίως, ωστόσο υπάρχει ενδιαφέρον και στο πρωτάθλημα. Εκεί ηττήθηκε με 2-3 από την Ομόνοια στο τελευταίο παιχνίδι, σε ένα ματς όπου είχε διάφορες διακυμάνσεις και θα μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο, μιας και είχε προηγηθεί μόλις στο 6'. Βρίσκεται στην τρίτη θέση με 58 βαθμούς και ουσιαστικά κυνηγά την δεύτερη θέση. Ο εντός έδρας απολογισμός του είναι 9-2-4 σκοράροντας 24 τέρματα.
«Ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία δύσκολη ομάδα που έκανε εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη φέτος και θέλουμε τον κόσμο να έρθει να γεμίσει το γήπεδο για να πάρουμε άλλη μία νίκη», δήλωσε ο υπεύθυνος τύπου της ομάδας, Φανούριος Κωνσταντίνου.
Αγωνιστικά Νέα:Παραμένουν εκτός οι αμυντικοί Λαμ (16/0) και Βούρος (19/0), ενώ δεν είναι έτοιμος ακόμα ο μέσος Βάισμπεκ (27/5).
ΠΑΦΟΣ
Βρέθηκε να χάνει με 3-1 από τον ΑΠΟΕΛ μέχρι και το τέλος, όμως βρήκε τις απαντήσεις και με δύο γκολ του Λούκασεν στο 93' και στο 96' πήρε τον βαθμό. Μπορεί να δίνει ένα ψυχολογικό αβαντάζ αυτό, όμως στην πραγματικότητα δεν κερδίζει εδώ και 5 αγωνιστικές έχοντας 4 ισοπαλίες και μία ήττα και αυτό έφερε αλλαγές. Ο Θελάδες αποτελεί παρελθόν και έχει αναλάβει τα ηνία ο Σα Πίντο, σε μία επιλογή που δείχνει και το μέλλον της ομάδας, αλλά φυσικά και το παρόν για να αφυπνίσει τους παίκτες στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν. Βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 55 βαθμούς και θα παλέψει μέχρι και την δεύτερη, ειδικά εάν κερδίσει σήμερα.
«Είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας στο πρωτάθλημα, ένα ντέρμπι απέναντι σε μια ομάδα που είναι μέσα στις δύο πιο φορμαρισμένες στην Κύπρο. Το παιχνίδι της Κυριακής θα είναι διαφορετικό από τον τελικό. Θα είναι ένας αγώνας όπου και οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν τη νίκη, γιατί υπάρχουν στόχοι», δήλωσε ο υπεύθυνος τύπου Χριστόφορος Ματθαίου.
Αγωνιστικά Νέα:Διαθέσιμοι είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές, εκτός από τον αμυντικό Γκολντάρ (12/0) και τον μπακ χαφ Κορέια (18/9).
Εκτίμηση
Πρόβα τελικού η αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες να έχουν όμως και βαθμολογικό κίνητρο. Δυνατός ο Απόλλων εντός, με άλλον αέρα λόγω Σα Πίντο πλέον η Πάφος. Πάμε με το G/G και καθαρίσαμε από το ματς!
Ριντ
Ραπίντ Βιέννης
Λανς
Νις
Ροτ Βάις Έσεν
Γκρόιτερ Φιρτ
Ρασίνγκ Κλουμπ
Καράκας
Γιουργκόρντεν
Μπρομαποϊκάρνα
Ομόνοια
ΑΕΚ Λάρνακας
Άρης Λεμεσού
ΑΠΟΕΛ