Για τη νίκη η Τορίνο απέναντι στην ακίνδυνη εκτός έδρας ΣΠΑΛ
Η Τορίνο μετά την αναπάντεχη ισοπαλία με την Βερόνα την προηγούμενη αγωνιστική υποδέχεται την ουραγό ΣΠΑΛ θέλοντας να επιστρέψει στις νίκες. Βυθίζονται όλο και περισσότερο οι φιλοξενούμενοι.ΤΟΡΙΝΟ
Έχασε ένα δικό της παιχνίδι την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Βερόνα καθώς δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το προβάδισμα τριών τερμάτων που απέκτησε και στο τέλος έμεινε με την ισοπαλία (3-3). Προηγήθηκε με ωραίο σουτ του Ανσάλντι από πλάγια θέση στο 36' και στο 51' ο Μπερενγκέρ με ωραία ενέργεια έκανε το 2-0. Πέντε λεπτά μετά και πάλι ο Ανσάλντι αυτή τη φορά με σουτ εκτός περιοχής έγραψε το 3-0, με την "γκρανάτα" να πιστεύει πως έχει καθαρίσει το παιχνίδι. Δέχτηκε όμως τη μείωση του σκορ στο 69', στο 76' έγινε το 3-2 η Βερόνα πήρε ψυχολογία και τελικά ισοφάρισε στο 84'.Αδικαιολόγητη η αντίδραση της μετά το 3-0, η ισοπαλία που πήρε μοιάζει σαν ήττα. Έχασε την ευκαιρία να βρεθεί πιο κοντά στην πρώτη εξάδα, απέχει πλέον 7 βαθμούς από την Αταλάντα και δεν σκέφτεται καν ότι μπορεί να στραβοπατήσει απέναντι σε αυτήν την ΣΠΑΛ.
«Είδα το παιχνίδι με τη Βερόνα 20 φορές και πραγματικά δεν μου έχει ξανασυμβεί κάι τέτοιο. Ακόμα πονάει, αυτή η ανατροπή θα μείνει στις μνήμες μας και δεν πρέπει ποτέ ξανά να χάσουμ ετην αυτοσυγκέντρωση μας. Όλα τα παιχνίδια μπορούν να γυρίσουν μέχρι το 95’. Δεν πιστεύω ότι η ΣΠΑΛ αξίζει να βρίσκεται σε αυτήν τη θέση, έχει κάνει καλά παιχνίδια και απέναντι στη Ρόμα ήταν άτυχη», σχολίασε ο κόουτς Ματσάρι.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός λόγω τραυματισμού έμειναν ο στόπερ Λιάνκο (6/0), ο μέσος Μπαζέλι (15/0), ο εξτρέμ Εντέρα (1/0)και ο φορ Ιάγκο Φάλκε (4/0).
ΣΠΑΛ
Έκανε ένα καλό πρώτο ημίχρονο απέναντι στη Ρόμα μέσα στο "Ολίμπικο" και προηγήθηκε μάλιστα με εκτέλεση πέναλτι του Πετάνια στο 44' ο οποίος αυτή την φορά δεν αστόχησε από τα 11 βήματα. Στην επανάληψη όμως δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό της αντιπάλου της, δέχτηκε την ισοφάριση με αυτογκόλ του Τόμοβιτς στο 53' και από εκεί και πέρα έμοιαζε δύσκολο να κρατήσει το βαθμό. Έμεινε πίσω στο σκορ από πέναλτι του Περότι στο 66', για να έρθει ο Μικιταριάν στο 83' να διαμορφώσει το τελικό σκορ.
Η ομάδα χρειάζεται πλέον ένα γερό ηλεκτροσόκ για να συνέλθει και ίσως αυτό να είναι η αντικατάσταση του κόουτς Σεμπλίτσι. Ο πρόεδρος Ματιόλι πάντως φρόντισε να υποστηρίξει τον προπονητή που έχει παίξει μεγάλο ρόλο για την πορεία της ΣΠΑΛ τα τελευταία πέντε χρόνια. Η ομάδα βέβαια έμεινε για ένατο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη (0-3-6) και οι 6 βαθμοί διαφορά από την σωτηρία της μοιάζουν βουνό βάσει της μέχρι τώρα εικόνα της.
«Νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα για εμάς, οφείλουμε να πάρουμε ένα αποτέλεσμα καθώς χρειαζόμαστε τους βαθμούς. Ήρθαμε στο Τορίνο για να κερδίσουμε και όχι να παίξουμε για την ισοπαλία. Θέλω να πιέσουμε ψηλά και να έχουμε αυτοπεποίθηση καθώς δεν υπάρχει κάτι για να χάσουμε», τόνισε ο κόουτς Σεμπλίτσι.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε και επιστρέφει ο μέσος Κούρτιτς (14/2). Παραμένουν εκτός οι μπακ Ντ΄Αλεσάντρο (4/0), Ρέκα (11/0), επιστρέφει ο μπακ Στρεφέτσα (11/0) και φορ Ντι Φραντσέσκο (6/2).
Θάνος Τσαλουχίδης
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Η Τορίνο πρέπει να το πήρε το μάθημα της και απέναντι στην ΣΠΑΛ θα φανεί πιο συγκεντρωμένη. Ο Μπελότι έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του και θα πάρει θέση στο αρχικό σχήμα και η γκρανάτα θέλει να κλείσει με θετικό τρόπο τη χρονιά απέναντι σε μία ΣΠΑΛ που μετράει μόλις ένα βαθμό στις εκτός έδρας αναμετρήσεις της μέχρι στιγμής. Άσος
Γουέστ Χαμ
Γουλβς
Γουέστ Μπρομ
Μίλγουολ
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Μπαράκας Σεντράλ
Μπόκα Τζούνιορς
Ιντεπεντιέντε
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Ουνιόν Σάντα Φε
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Μπελγράνο
Αλντοσίβι
Μπλάου Βάις Λινζ
WSG Τιρόλ
Βολφσμπέργκερ
Ριντ
Αλτάχ
Γκράτσερ ΑΚ
Σαρλερουά
Αντβέρπ
Ρέμο
Βάσκο Ντα Γκάμα
Βιτόρια Μπαΐα
Σάο Πάουλο
Ρεν
Ανζέ
Οσέρ
Ναντ
Μαρσέιγ
Μετς
Ζυρίχη
Λουγκάνο
Βίντερτουρ
Γκρασχόπερς
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Νιου Γιόρκ Σίτι
Κολοράντο Ράπιντς
Ντιναμό Χιούστον
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
DC Γιουνάιτεντ
Ντάλας
Σεντ Λούις Σίτι
Πόρτλαντ Τίμπερς
Λος Άντζελες
Σικάγο Φάιαρ
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Τορόντο
Σινσινάτι
Σάρλοτ
Νάσβιλ
Ίντερ Μαϊάμι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Όστιν
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Σαν Ντιέγκο
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ρεάλ Μαδρίτης
Τζιρόνα
Ρόμα
Πίζα
Τρόμσο
Κρίστιανσουντ
Βίκινγκ
Μπόντο Γκλιμτ
Λίλεστρομ
Σταρτ
Χέρακλες
Άγιαξ
Χρόνινγκεν
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Ουτρέχτη
Τελστάρ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Αϊντχόφεν
Φαμαλικάο
Μορεϊρένσε