Χωρίς όρεξη αλλά ανώτερη η Γκλάντμπαχ
Η Άουγκσμπουργκ υποδέχεται την Γκλάντμπαχ για την 25η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα. Από ήττα στο Βερολίνο προέρχονται οι γηπεδούχοι, συνεχίζουν να προβληματίζουν οι φιλοξενούμενοι.* Κεκλεισμένων των θυρών.
ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ
Ταξίδεψε στο Βερολίνο την προηγούμενη αγωνιστική αλλά παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε νωρίς δεν μπόρεσε να πάρει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας (2-1). Αιφνιδίασε την αντίπαλο της και άνοιξε το σκορ μόλις στο 2’ με ένα ωραίο διαγώνιο σουτ του Μπένες και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 38’ να διπλασιάσει τα τέρματα της όταν η κεφαλιά του Νιντερλέχνετ σταμάτησε στο αντίπαλο δοκάρι. Στην επανάληψη ωστόσο είδε την αντίπαλο της να ανεβάζει ρυθμούς, δέχτηκε την μείωση του σκορ στο 62’ και στο 87΄ο Πέντερσεν υπέπεσε σε πέναλτι, με τον Λουκεμπάκιο να ευστοχεί και να δίνει τη νίκη στην Χέρτα.
Μετά από δύο αγωνιστικές γνώρισε και πάλι την ήττα και η διαφορά της από τα μπαράζ παραμονής μειώθηκε στους επτά βαθμούς. Την ευνόησε το γεγονός ότι προηγήθηκε πολύ νωρίς στο παιχνίδι, προσπάθησε να αμυνθεί αλλά δεν άντεξε στην πίεση της αντιπάλου της. Δεν μας έχει δείξει την φετινή χρονιά πως θέλει να παίξει ποδόσφαιρο, περιμένει κατά βάση τους αντιπάλους της και μέχρι στιγμής καταφέρνει να βρίσκεται εκτός ζώνης υποβιβασμού.
«Οπωσδήποτε πρέπει να βελτιωθούμε. Το σημαντικό είναι ότι δεν χάνουμε τόσο εύκολα την μπάλα πλέον. Δουλεύουμε σε αυτό και θεωρώ πως μπορούμε να τα πάμε καλύτερα απέναντι στην Γκλάντμπαχ. Η αντίπαλος μας παίζει ακόμα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν πρέπει να βλέπουμε σε τι κατάσταση είναι αλλά να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας», σχολίασε ο κόουτς Χέρλιχ.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός ο μπακ Ιάγκο (14/1), οι μέσοι Γένσεν (9/0) και Τσιβέγια (3/0) και ο φορ Φινμπόγκασον (12/0).
ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ
Υποδέχτηκε την Λεβερκούζεν την προηγούμενη αγωνιστική ψάχνοντας μετά από καιρό μία καλή εμφάνιση, προβλημάτισε ωστόσο για άλλη μία φορά και γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 1-0. Δυσκολευόταν στην δημιουργία, δεν παρουσίασε κάτι αξιόλογο στο πρώτο μέρος και ο Ζόμερ όποτε χρειάστηκε κράτησε ανέπαφη την εστία του. Βρήκε περισσότερους χώρους στην επανάληψη, απείλησε με τον Βολφ στο 54’ αλλά στο 76’ παρά τις προσπάθειες του Ζόμερ έμεινε πίσω στο σκορ. Από εκεί και έπειτα αναγκάστηκε να ψάξει την ισοφάριση, είχε μία καλή στιγμή με ένα σουτ του Γκίντερ στο 91’ αλλά ο Γκριλ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Έφτασε αισίως τις 7 αγωνιστικές χωρίς νίκη και στην ουσία μετά την ανακοίνωση της Ντόρτμουντ για την πρόσληψη του Ρόζε δεν έχει πανηγυρίσει ξανά. Είναι εμφανές πλέον ότι η αποχώρηση του Γερμανού προπονητή έχει επηρεάσει από τώρα τα «πουλάρια» που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Ευρώπης. Μία χρονιά που άρχισε με μεγάλες προσδοκίες και η αλήθεια είναι πως στο πρώτο μισό πήγαινε καλά, οδηγείται σε ένα κακό τελείωμα. Η 4η θέση πλέον βρίσκεται 10 βαθμούς μακριά, εκεί που μπορεί να στοχεύει είναι στην 6η ή την 7η που υπό προϋποθέσεις θα δώσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Την Τρίτη θα ταξιδέψει στο Μάντσεστερ να αντιμετωπίσει την Σίτι, η ήττα με 2-0 όμως στον πρώτο αγώνα δεν τις αφήνει και πολλά περιθώρια για κάτι καλό.
«Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο, να αμφισβητούμε πράγματα και να έχουμε την ίδια καλή σχέση μεταξύ μας. Σίγουρα όμως γνωρίζουμε την παρούσα κατάσταση. Δεν έχουμε πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα εδώ και λίγο καιρό και αυτό δεν μας ικανοποιεί. Τώρα πρέπει να επιστρέψουμε στις νίκες», σχολίασε ο κόουτς Ρόζε.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε και επιστρέφει ο μέσος Στιντλ (23/10). Εκτός αποστολής ο μέσος Κράμερ (22/0), αμφίβολη η συμμετοχή του μπακ Μπενσεμπαϊνί (17/1).
Εκτίμηση
Η Άουγκσμπουργκ ψάχνει βαθμούς για να απομακρυνθεί από τις επικίνδυνες θέσεις, με βάση τις εμφανίσεις της δεν μπορεί να νιώθει σίγουρη μέχρι το τέλος αλλά βλέπει ότι υπάρχουν χειρότερες ομάδες από την ίδια. Από την άλλη η Γκλάντμπαχ βρίσκεται ξεκάθαρα σε κρίση, Ρόζε και παίκτες δεν έχουν την καλύτερη σχέση αλλά ο κίνδυνος να μείνει εκτός Ευρώπης είναι πλέον ορατός. Ποιοτικότερη ομάδα τα «πουλάρια», ήρθε η ώρα να βγάλουν αντίδραση. Θα πάμε με τον διπλό.