Χωρίς άγχος και σκοπιμότητες
Η Σαμπντόρια υποδέχεται στην Γένοβα την Βερόνα για την 31η αγωνιστική της Σέριε Α΄. Για ένα καλύτερο πλασάρισμα στην βαθμολογία παλεύουν οι δύο ομάδες.* Κεκλεισμένων των θυρών.
ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ
Δεν μπόρεσε να προβάλλει ιδιαίτερη αντίσταση στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Νάπολι την προηγούμενη αγωνιστική και γνώρισε την ήττα με 2-0. Ήταν υποτονική στο πρώτο μέρος και είδε την αντίπαλο της να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και κρατούσε ανέπαφη την εστία της χάρη στις αποκρούσεις του Αουντέρο. Ο Ιταλός τερματοφύλακας ωστόσο δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο σουτ του Ρουίζ στο 35’ που έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους και στην επανάληψη η Σαμπ προσπάθησε να βγει μπροστά για την ισοφάριση. Λίγες όμως και πάλι οι καλές της στιγμές, με προεξέχουσα ένα σουτ του Ντάμσγκαρτ στο 64’ που έδιωξε ο Οσπίνα, δέχτηκε και 2ο τέρμα στο 87’ και κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε. Μετά την ισοπαλία στην έδρα της Μίλαν δεν μπόρεσε να δώσει σειρά στα «μεγάλα» αποτελέσματα αλλά προφανώς και στην Γένοβα δεν απογοητεύονται. Οι 36 βαθμοί που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής την φέρνουν στην 10η θέση και της δίνουν ασφάλεια σχετικά με την υπόθεση της παραμονής της. Έχει 14 πόντους διαφορά από την ζώνη του υποβιβασμού, στόχος είναι να τερματίσει στο πρώτο μισό και να ξεπεράσει τους 42 βαθμούς που κέρδισε την περσινή χρονιά. Στο μεταξύ κυκλοφόρησαν κάποιες φήμες που ήθελαν την Βαλένθια να έχει στην λίστα της τον Ρανιέρι για την θέση του προπονητή, κάτι όμως που φρόντισε να διαψεύσει ο Ιταλός τεχνικός.
«Πρώτα από όλα θέλω να ξεκαθαρίσω την θέση μου απέναντι στις φήμες. Είμαι καλά στην Γένοβα και την Σαμπντόρια. Έχω συνάντηση με τον πρόεδρο την επόμενη εβδομάδα και θέλω να τελειώσουμε το πρωτάθλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έχουμε τρία παιχνίδια σε μία εβδομάδα αλλά είμαστε έτοιμοι», τόνισε ο κόουτς Ρανιέρι.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός λόγω τραυματισμού έμειναν ο μέσος Έκνταλ (27/2) και ο φορ Τορεγκρόσα (5/1).
ΒΕΡΟΝΑ
Περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Λάτσιο την προηγούμενη αγωνιστική, έδειχνε να κρατάει τον βαθμό αλλά στις καθυστερήσεις δέχτηκε το γκολ και γνώρισε την ήττα. Στην ουσία δεν μπόρεσε να απειλήσει σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και προσπάθησε να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Σιλβέστρι. Στο 23' βέβαια χρειάστηκε την βοήθεια του δοκαριού για να γλιτώσει το 0-1 ενώ στο 47’ ακυρώθηκε σωστά γκολ του Καϊσέδο για φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης. Στο 2ο μέρος έδειχνε ακόμα καλύτερα στημένη αλλά στο 91’ ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς πήδηξε ψηλότερα από όλους μέσα στην περιοχή και χάρισε τη νίκη στην Λάτσιο.
Δεν μας έχει συνηθίσει σε τόσο «φτωχές» εμφανίσεις, με το ζόρι έφτανε στην αντίπαλη εστία και δίκαια στο τέλος δέχτηκε το γκολ. Το γεγονός πως δεν έχει να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την 8η θέση ίσως παίζει τον ρόλο του για την έλλειψη ζωντάνιας στο σύνολο του Γιούριτς, ωστόσο η χρονιά μπορεί να θεωρηθεί και πάλι επιτυχημένη. Η σωτηρία ήρθε πολύ νωρίς και μάλιστα με ένα ρόστερ από το οποίο έφυγαν καθοριστικοί παίκτες, το θέμα είναι αν ο Γιούριτς συνεχίσει στον πάγκο της και του χρόνου.
«Θέλουμε πολύ να τερματίσουμε στην 8η θέση και λυπάμαι που μερικές φορές αυτή η μεγάλη επιθυμία της ομάδας δεν βγαίνει και στον αγωνιστικό χώρο. Προσπαθούμε για το καλύτερο όπως κάναμε και απέναντι στην Λάτσιο. Θα δούμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε», τόνισε ο κόουτς Γιούριτς.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε και επιστρέφει ο στόπερ Λοβάτο (20/0). Παραμένει εκτός ο μέσος Βιέιρα (4/0), ο στόπερ Τσετίν (6/0) και ο φορ Φαβιλι (10/2).
![](https://s3assets.agones.gr/editors_photos/218699.jpg?v=081081e1606320000c8ca5c7c48c1419)
Εκτίμηση
Παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερο βαθμολογικό κίνητρο ανάμεσα σε δύο ομάδες που φαίνεται έχουν εξασφαλίσει στην ουσία την παραμονή τους. Στόχους τους είναι να τερματίσουν όσο ψηλότερα γίνεται στην βαθμολογία και αυτή την στιγμή η Βερόνα μοιάζει πιο ικανή να φτάσει στην 8η θέση. Δεν υπάρχει λόγος να μπλέξουμε τη νίκη μία εκ των δύο, θα πάμε με το under το οποίο έχει επιβεβαιωθεί στις 4 από τις 6 τελευταίες αναμετρήσεις τους.