Συνεχίζει φουριόζα η Ράγιο
Η Ράγιο Βαγιεκάνο μετά το διπλό στο Σαν Μαμές υποδέχεται την Κάντιθ που προέρχεται από βαθμό απέναντι στην Μπαρτσελόνα.ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ
Έκανε την μεγάλη έκπληξη φεύγοντας με το διπλό από το Σαν Μαμές επικρατώντας επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο με 2-1. Μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 5', στην πρώτη της ευκαιρία, άνοιξε το σκορ με ωραίο πλασέ του Αλβάρο Γκαρσία. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με αυτογκόλ του Σις στο 33', αλλά το τρίποντο στη Ράγιο Βαγιεκάνο έδωσε ο Ρανταμέλ Φαλκάο (είχε περάσει ως αλλαγη στο 76') στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά από κοντά. Ο Κολομβιανός σε δυο ματς, έχει δυο γκολ και σε όλα μπήκε ως αλλαγή.
«Περάσαμε ένα πολύ καλό πρώτο μισάωρο. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το ρυθμό του να μην επιταχυνθεί. Αφού είχαμε τη μπάλα περισσότερο στο γήπεδο μας, και εκεί είναι καλά. Είμαστε δύο ομάδες που είναι καλές στο να κλέψουν την μπάλα. Είναι σαφές ότι ο Φαλκάο ήρθε με τη στάση ότι θέλει να ενσωματωθεί γρήγορα και θέλει να βοηθήσει σε ό,τι κι αν είναι, ό,τι πρέπει να κάνει. Ο Φαλκάο είχε πάντα σχέση με το γκολ και σιγά - σιγά θα παίξει περισσότερο» είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός, Άντονι Ιραόλα.Αγωνιστικά Νέα: Εκτός είναι ο μεσοεπιθετικός Μερκελάνθ (4/0).
ΚΑΝΤΙΘ
Με το πρώτο της τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα υποδέχθηκε την Μπαρτσελόνα και τσίμπησε έναν βαθμό μετά το 0-0. Ήταν πιστά προσηλωμένη στο αμυντικό της σύστημα και απειλήθηκε ελάχιστα από τους Καταλανούς που είχαν μείνει και με δέκα παίκτες από το 65΄ λόγω αποβολής του Φρένκι ντε Γιονγκ. Συνέχισε τα θετικά αποτελέσματα και πήρε ψυχολογία ενόψει της συνέχειας, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως είχε περισσότερες τελικές προσπάθειες (13) από την Μπαρτσελόνα (6).
«Όταν έμειναν με 10 πίστευα ότι ήταν χειρότερο για εμάς. Πήραμε έναν βαθμό αλλά πρέπει να βγάλουμε καλά συμπεράσματα, όπως η ένταση που είναι αυτό που θέλω και ο ρυθμός ήταν επίσης πολύ καλύτερος από άλλες μέρες. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού αμυνθήκαμε καλά αλλά όπως πάντα ήταν δύσκολο για εμάς να ανέβουμε μέχρι να μείνουν με δέκα. Έχουμε τρέξει 112 χιλιόμετρα και αυτό είναι το κλειδί σε αυτήν την ομάδα» τόνισε ο προπονητής Θερβέρα.
Αγωνιστικά Νέα: Τραυματίστηκε σοβαρά ο στόπερ Φάλι (6/0) και εκτός έμεινε και ο μέσος Άλεξ Φερνάντεθ (5/2).
![](https://s3assets.agones.gr/editors_photos/218550.jpg?v=59da90a7130574dc13dfea48fae2b23e)
Εκτίμηση
Η Ράγιο Βαγιεκάνο εντυπωσιάζει στην αρχή της σεζόν και συνέχισε τα θετικά αποτελέσματα έχοντας σπάσει το αήττητο της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ο Ρανταμέλ Φαλκάο σκοράρει συνεχώς στην επιστροφή του παρότι δεν είναι βασικός και τώρα στο δρόμο της θα βρει την Κάντιθ που στηρίζεται στην άμυνα της. Θα θέλαμε τον άσο λίγο πιο ψηλά και για αυτό θα αρκεστούμε στα 2-3 γκολ.