Έδειξε βελτίωση η Ουέσκα, αλλά...
Η Ουέσκα δεν κατάφερε να πάρει βαθμό ούτε με το νέο της προπονητή και τώρα υποδέχεται τη Βιγιαρεάλ.* Κεκλεισμένων των θυρών ως μέτρο προστασίας για τον κορονοϊό.
ΟΥΕΣΚΑ
Με το νέο προπονητή στον πάγκο της δεν άλλαξε κάτι στο αποτέλεσμα, αφού πήγε στην έδρα της Χετάφε και έχασε με 1-0. Δεν άξιζε να ηττηθεί, αφού έχασε πολλές ευκαιρίες και πίεσε τους γηπεδούχους, οι οποίοι βρήκαν δίχτυα με τον Αραμπάρι στο 69ο λεπτό της συνάντησης. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για χέρι του Έλληνα κεντρικού αμυντικού Δημήτρη Σιόβα. Πάντως, έδειξε σημάδια ζωής με την απόδοση της.
«Είμαι πολύ περήφανος, αυτός είναι ο τρόπος. Πρέπει να συνεχίσουμε να προσαρμόζουμε τις λεπτομέρειες, αλλά νομίζω ότι το παιχνίδι που έπαιξε η Ουέσκα ήταν πολύ ολοκληρωμένο. Αυτός είναι ο τρόπος, να κάνουμε περισσότερες ευκαιρίες από τον αντίπαλο και να είμαστε πιστοί στο μοντέλο μας. Νομίζω ότι ήμασταν αρκετά καλοί. Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος. Το σχέδιο είναι πάντα να είσαι ο πρωταγωνιστής, να είσαι καλύτερος από τον αντίπαλο», ήταν τα λεγόμενα του προπονητή Πατσέτα.Αγωνιστικά Νέα: Λείπουν για διάφορους λόγους ο τερματοφύλακας Αντρές Φερνάντεθ (11/0), ο αμυντικός Ινσούα (9/0), ο μέσος Μοσκέρα (18/0) και ο επιθετικός Σάντρο Ραμίρες (8/2). Επιστρέφει ο μπακ Μαφέο (9/1).
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ
Δεν μπόρεσε να κάνει το τρία στα τρία στο ισπανικό πρωτάθλημα για το 2021, αλλά τουλάχιστον δεν έχασε, αφού φιλοξένησε τη Γρανάδα και έφερε ισοπαλία με 2-2 χάνοντας πέναλτι στο φινάλε. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 21’ με τον Σολδάδο να σκοράρει από πολύ πλάγια θέση, αλλά στη συνέχεια η Βιγιαρεάλ έκανε την ανατροπή ισοφαρίζοντας στο 29’ με φοβερή ενέργεια του Πένια και στο 65’ ο Μόι Γκόμεθ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έγραψε το 2-1. Στο 75΄ ένα φανταστικό σουτ του Κένεντι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-2 με τον Πάκο Αλκάθερ να αστοχεί σε πέναλτι στο 90+2'.
«Τα πράγματα πάνε όπως περιμέναμε. Ήταν ένα παιχνίδι που περιμέναμε, ξέραμε ότι έπρεπε να είμαστε υπομονετικοί και να μην χάσουμε την μπάλα. Σταμάτησαν τον ρυθμό του παιχνιδιού και αυτό μας κόστισε. Έχουμε μια ικανοποίηση για τον πρώτο γύρο, αλλά νομίζω ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά περισσότερα. Το παιχνίδι με τη Γρανάδα μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ουνάι Έμερι.
Αγωνιστικά Νέα: Απουσιάζουν ο μπακ Γκασπάρ (15/0), οι χαφ Ιμπόρα (13/0), ο μεσοεπιθετικός Τσουκουέζε (17/1) και ο επιθετικός Ζεράρ Μορένο (16/10).
Εκτίμηση
Η Ουέσκα άλλαξε προπονητή, έδειξε σημάδια βελτίωσης, αλλά έφυγε και πάλι με άδεια τα χέρια από το γήπεδο. Η Βιγιαρεάλ είναι αήττητη στο 2021 και λίγο έλειψε να κάνει το τρία στα τρία, αλλά έχασε πέναλτι στο 90+2'. Οι φιλοξενούμενοι διαθέτουν καλύτερη ομάδα και πιο ποιοτική και θα την εμπιστευτούμε. Διπλό από εμάς.
Χαλ
Γουέστ Μπρομ
Τσάρλτον
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Ίπσουιτς
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μπέρμιγχαμ
Μπρίστολ Σίτι
Μίντλεσμπρο
Ντέρμπι
Πόρτσμουθ
ΚΠΡ
Λέστερ
Μπλάκμπερν
Μίλγουολ
Πρέστον
Νόριτς
Σαουθάμπτον
Κόβεντρι
Γουότφορντ
Στόουκ
Λιντς
Κρίσταλ Πάλας
Έβερτον
Άρσεναλ
Τότεναμ
Λίβερπουλ
Μπράιτον
Σάντερλαντ
Μπόρνμουθ
Μπέρνλι
Μάντσεστερ Σίτι
Γουέστ Χαμ
Γουλβς
Μπρέντφορντ
Νιούκαστλ
Τσέλσι
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Βέστερλο
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Ντέντερ
Σταντάρ Λιέγης
Βάσκο Ντα Γκάμα
Κορίνθιανς
Λειψία
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Άουγκσμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης
Αμβούργο
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Βόλφσμπουργκ
Φράιμπουργκ
Κολωνία
Ουνιόν Βερολίνου
Στουτγκάρδη
Χοφενχάιμ
Μακεδονικός
Νέστος Χρυσούπολης
Καμπανιακός
ΠΑΣ Γιάννινα
Καλαμάτα
Καλλιθέα
Ολυμπιακός
Κηφισιά
Βόλος ΝΠΣ
Παναιτωλικός
Αστέρας Τρίπολης
Άρης
Οσασούνα
Αλαβές
Λεβάντε
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Ρεάλ Οβιέδο
Θέλτα
Ρεάλ Μαδρίτης
Σεβίλλη
Γιουβέντους
Ρόμα
Λάτσιο
Κρεμονέζε
Ουτρέχτη
Αϊντχόφεν
Μπρέντα
Τελστάρ
Ναϊμέγκεν
Άγιαξ
Εξέλσιορ
Τσβόλε
Χέρακλες
Χέρενφεν
Ζιλ Βιθέντε
Ρίο Άβε
Εστρέλα Αμαδόρα
Μορεϊρένσε
Σεντ Μίρεν
Λίβινγκστον
Κιλμάρνοκ
Φόλκερκ
Μάδεργουελ
Νταντί
Νταντί Γιουνάιτεντ
Χιμπέρνιαν
Ατλέτικο Μαδρίτης
Μπαρτσελόνα
Μπέτις
Βαλένθια
Γρανάδα
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Χετάφε
Έλτσε
Κάντιθ
Βαγιαδολίδ
Εϊμπάρ