Δεν τους παίρνει για δεύτερη σερί γκέλα τους Ρέιντζερς
ΝΤΑΝΤΙ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
Ταξίδεψε στην έδρα της Κιλμάρνοκ με σκοπό να πάρει τη νίκη μετά από τρία σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα ωστόσο έμεινε στο 1-1. Ήταν πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ στο 15' έχοντας χαμένο πέναλτι με τον Γουότερς. Στο 34' υπέπεσε και αυτή σε πέναλτι, οτερματοφύλακας Ρίτσαρντς, ο οποίος αντικατέστησε τον μέχρι πρότινος βασικό Κουτσερένκο, απέκρουσε με τη σειρά του το πέναλτι του εξτρέμ της Κιλμάρνοκ Αντερσον, με τον τελευταίο όμως να παίρνει το ριμπάουντ και να κάνει το 1-0. Στην επανάληψη μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας την κατοχή της μπάλας και στο 63' ισοφάρισαν με τον Σίμπαλντ. Από εκείνο το σημείο και έπειτα δεν φάνηκαν απειλητικοί και προτίμησαν να κρατήσουν τον έναν βαθμό της ισοπαλίας. «Μας έλειψε λίγη ποιότητα και δεν δοκιμάσαμε τον αντίπαλο τερματοφύλακα» είπε σε δηλώσεις του τεχνικός ομάδας Τζιμ Γκούντγουιν μετά τον αγώνα.
Μόλις μία νίκη στα τελευταία της έξι παιχνίδια με ρεκόρ 1-3-2. Έπεσε στην 8η θέση της βαθμολογίας καθώς την πέρασε η Αμπερντίν, έχοντας 15 βαθμούς σε 13 αγωνιστικές. Έχει συνέπεια στο σκοράρισμα με 19 γκολ ενεργητικό αλλά αντιθέτως το ίδιο συνεπής είναι και στο να δέχεται, με 21 παθητικό.
Αγωνιστικά Νέα: Αναμένεται να μην είναι διαθέσιμος με τραυματισμό ο Κουτσερένκο (τερματοφύλακας, 12) ο οποίος έμεινε εκτός απόστολής από το προηγούμενο ματς με πρόβλημα στη γάμπα και ο Παπόε (μέσος, 1/0) ο οποίος είναι εκτός από την πρώτη αγωνιστική.
ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ
Την έκπληξη της αγωνιστικής είδαμε την περασμένη Κυριακή στο «Άιμπροξ» εκεί όπου οι Ρέιντζερς έμειναν στο 0-0 υποδεχόμενοι την Φόλκερκ. Οι προτεστάντες δεν κατάφεραν να κάνουν την πέμπτη σερί τους νίκη στο πρωτάθλημα σε ένα παιχνίδι όπου βάσει ευκαιριών άξιζαν να πάρουν. Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλό, και οι δύο ομάδες δυσκολεύτηκαν να δημιουργήσουν καθαρές ευκαιρίες σε ένα παιχνίδι που του έλειπε η ποιότητα. Ήταν αυτοί που προσπαθούσαν να σκοράρουν αλλά απείλησαν μονάχα σε μια φάση στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη συνέχισαν να προσπαθούν να βρουν δίχτυα χωρίς όμως να είναι πραγματικά απειλητικοί. Είχαν μία φλύαρη υπεροχή βρίσκοντας δύο σημαντικές στιγμές με τον Γκασαμά και τον Μπαϊράμι αλλά δεν μπόρεσαν να βρει το γκολ. Το σφύριγμα της λήξης του διαιτητή βρήκε ένα «Άιμπροξ» που είχε μείνει από ώρα μισοάδειο με τους εναπομείναντες φυλάθλους της ομάδας να αποδοκιμάζουν διοίκηση - παίκτες και προπονητή. «Οταν φέρνεις ισοπαλία, πάντα ψάχνεις τι μπορείς να βελτιώσεις. Βλέπω κάποιους παίκτες που αυτή τη στιγμή δεν αξιοποιούν τις ευκαιρίες τους» δήλωσε φανερά προβληματισμένος ο προπονητής της ομάδας Ντάνι Ρολ.
Έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν στην 3η θέση της βαθμολογίας και να εκμεταλλευτούν την ισοπαλία Μάδεργουελ - Χαρτς (0-0). Έμειναν 4οι με 22 βαθμούς σε 13 παιχνίδια, όσους και η Μάδεργουελ με ένα ματς περισσότερο.
Σίγουρα βρίσκονται σε καλή φόρμα στο πρωτάθλημα έχοντας 4-2-0 ρεκόρ στα τελευταία της έξι παιχνίδια αλλά η λευκή ισοπαλία στην έδρα τους από ομάδες σαν την Φόλκερκ είναι πισωγύρισμα. Αήττητοι παραμένουν στα έξι τους φετινά εκτός έδρας έχοντας 3-3-0. Στην έδρα της Νταντί μετράνε τρεις σερί νίκες.
Αγωνιστικά Νέα: Νοκ-άουτ για οχτώ εβδομάδες ο εξτρέμ Άντμαν (10/0). Θα τσεκαριστεί ο αναπληρωματικός φορ Τσερμίτι (7/1) ενώ επιστρέφει ο χαφ Ρόθγουελ (8/0). Εξακολουθούν να στερούνται τους Σουταρ (αμυντικός, 11/0) και Κορνέλιους (αμυντικός, 7/1) λόγω μυϊκών τραυματισμών αλλά οι Μουρ (επιθετικός, 9/1), Ματοντό (επιθετικός, 0/0) και Ντόουελ (μέσος, 2/0) πλησιάζουν στην επιστροφή τους.
Εκτίμηση
Οι Ρέιντζερς βρίσκονται στο -9 από την κορυφή ( με ένα παιχνίδι λιγότερο) και δεν τους παίρνει για ακόμα μία απώλεια βαθμών. Πρέπει να βγάλουν αντίδραση κόντρα στη ντεφορμαρισμένη Νταντί Γιουνάιτεντ. Θα κυνηγήσουμε το 2.
Χαλ
Μίντλεσμπρο
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Ντέντερ
Λιλ
Μαρσέιγ
Μπρεστ
Μονακό
Μάιντζ
Γκλάντμπαχ
Εξέλσιορ
Χρόνινγκεν
Μπενφίκα
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Σέλτικ
Χαρτς
Μάδεργουελ
Φόλκερκ
Νταντί
Χιμπέρνιαν
Αμπερντίν
Σεντ Μίρεν
Κιλμάρνοκ
Λίβινγκστον
2ημ Χτελ 12-14 αποδοση