Το θέλουν και οι δύο για διαφορετικούς λόγους
Η Μπόρνμουθ που τρέχει αρνητικό σερί πέντε ηττών και βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά την παραμονή, υποδέχεται την Τότεναμ, η οποία έμεινε ζωντανή για την έξοδο στην Ευρώπη μετά τη νίκη επί της Έβερτον στο Λονδίνο. Δύο ημέρες παραπάνω ξεκούρασης είχαν οι γηπεδούχοι.ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ
Ηττήθηκε με το βαρύ 5-2 στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και παραμένει σε πολύ δύσκολη θέση στη μάχη για την παραμονή. Προηγήθηκε στο 16’ με εκπληκτικό γκολ του Στάνισλας, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με την αντίπαλο της να πετυχαίνει τρία γκολ πριν το ημίχρονο (29’, 35’ πεν., 45’) . Μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος, είχε δοκάρι και άλλη μία καλή στιγμή και τελικά μείωσε σε 3-2 στο 49’ με εύστοχο πέναλτι του Κινγκ. Ωστόσο εκεί που έδειχνε πως επιστρέφει στο ματς, δέχτηκε άλλα δύο γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών (54’, 59’) και τα πάντα τελείωσαν. Μάλιστα η αντίπαλος της είχε τρεις ευκαιρίες για ένα έκτο τέρμα.
Μετά το παιχνίδι ο τεχνικός της, Χάουι δήλωσε: «Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι με πολλά συμβάντα. Θεωρούσα ότι ήμασταν κίνδυνος και δεν περίμενα να έρθει ένα τέτοιο αποτέλεσμα μετά το ξεκίνημα που κάναμε. Χάσαμε τη συνοχή μας αμυντικά και δεχτήκαμε άσχημα γκολ πριν το ημίχρονο. Το σερί αποτελεσμάτων που τρέχει είναι πολύ σκληρό, πολύ άσχημο».
Ήταν η 5η διαδοχική ήττα της και 7η στα 8 τελευταία (0-1-7). Βρίσκεται στην προτελευταία θέση και στο -4 πλέον από τη ζώνη του υποβιβασμού, αφού η 17η Γουότφορντ ξέφυγε μετά τη νίκη επί της Νόριτς. Περνάει την πιο δύσκολη περίοδο από όταν ανέβηκε στην Πρέμιερ Λιγκ και αν δε λύσει τα προβλήματα στην άμυνα της, μοιάζει δύσκολο να καταφέρει να διατηρηθεί στην κατηγορία. Το αρνητικό γι’ αυτήν είναι πως έχει και δύσκολο πρόγραμμα, αφού μετά το σημερινό θα παίξει κόντρα σε Λέστερ και Μάντσεστερ Σίτι.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε και επιστρέφει ο πρώτος σκόρερ Κάλουμ Γουίλσον (30/8), ωστόσο έχει αρκετούς αμφίβολους στην άμυνα, αφού η συμμετοχή των στόπερ Κορκ (25/1), Μεπάμ (12/1), Σίμπσον (4/0) και του κάπτεν/μπακ Φράντσις (15/0) θα κριθεί την τελευταία στιγμή.TOTENAM
Κέρδισε με 1-0 την Έβερτον στο Λονδίνο και έμεινε ζωντανή στη μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Κινδύνεψε ελάχιστα σε όλο το παιχνίδι και προηγήθηκε στο 24’ με αρκετά τυχερό γκολ, αφού το σουτ του Λο Σέλσο βρήκε σε αντίπαλο, η μπάλα άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα. Στην επανάληψη είχε ορισμένες φάσεις με τον Σον για να πετύχει δεύτερο γκολ.
Άναψαν τα αίματα στο ημίχρονο, με τον Γιορίς να σπρώχνει τον συμπαίκτη του Σον. Οι δύο άνδρες τα βρήκαν τελικά με την επιστροφή στο δεύτερο μέρος, ενώ ο Μουρίνιο σχολίασε το περιστατικό ως όμορφο: «Η αντιπαράθεση ήταν προφανώς αποτέλεσμα των όσων είπαμε. Αν θέλετε να ρίξετε κάπου το φταίξιμο, ρίξτε το σε μένα. Είμαι σκληρός με τα παιδιά. Αυτοί δεν ήταν αρκετά αυστηροί με τους συμπαίκτες του. Τους είπα να ζητάνε περισσότερα από αυτούς. Ο Σον είναι ένα εκπληκτικό παιδί, όλοι τον αγαπάνε, αλλά ο αρχηγός που είπε ότι πρέπει να κάνει περισσότερα και να δώσει περισσότερα στην ομάδα. Ήταν κάτι όμορφο, κάτι που χρειάζονταν η ομάδα για να μεγαλώσει».
Στο 2-2-2 το ρεκόρ της στα έξι τελευταία, βρίσκεται στην 10η θέση και στο -5 από την 6η Γουλβς με παιχνίδι λιγότερο. Την Τετάρτη (9/7) ο μέσος της ομάδας, Ντάιερ τιμωρήθηκε με τέσσερις αγωνιστικές για το… ντου στις εξέδρες μετά τον αποκλεισμό από την Νόριτς στο Κύπελλο τον Μάρτιο. Ο Μουρίνιο κλήθηκε να σχολιάσει για την τιμωρία, με τον ίδιο να δηλώνει: «Δεν θα απαντήσω. Αν απαντήσω θα βρεθώ σε μπελάδες και δε θέλω. Επομένως κανένα σχόλιο».
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος για τέσσερις αγωνιστικές είναι ο βασικός μέσος Ντάιερ (18/0). Δεν προλαβαίνει ούτε το σημερινό ο βασικός χαφ Άλι (24/8), ενώ παραμένουν εκτός οι αναπληρωματικοί στόπερ Φόιθ (4/0) και Τανγκάνγκα (6/0).
Εκτίμηση
Η Μπόρνμουθ δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες και θα τα δώσει όλα για τη νίκη στο σημερινό. Η ομάδα του Χάουι είχε δύο ημέρες παραπάνω ξεκούρασης, ωστόσο δεν πείθει με την εικόνα της για να κυνηγήσουμε την έκπληξη απέναντι σε μια Τότεναμ, που ναι μεν δεν βγάζει μάτια με τις εμφανίσεις της, ειδικά εκτός έδρας, αλλά δίνει τη δική της μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη. 12 γκολ έχουν σημειωθεί στα 2 τελευταία παιχνίδια των γηπεδούχων, που προβληματίζουν με την ανασταλτική τους εικόνα αλλά εύκολα ή δύσκολα βρίσκουν γκολ. Στον αντίποδα, η Τότεναμ διαθέτει μεγάλη ποιότητα στην επίθεση, αλλά κατεβαίνει χωρίς δύο χαφ και έχει και αυτή αμυντικές αδυναμίες. Τείνουμε προς το όβερ στο 1.80.