Με το μυαλό στο Άμστερνταμ η Τότεναμ
Στην έδρα της λαβωμένης Μπόρνμουθ δοκιμάζεται η Τότεναμ, η οποία θέλει τρεις βαθμούς στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια για να εξασφαλίσει την είσοδο στην τετράδα. Η κούραση έχει βαρέσει κόκκινο και ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο προανήγγειλε μίνι φρεσκάρισμα εν όψει και της ρεβάνς με τον Άγιαξ για τους «4» του Τσάμπιονς ΛιγκΜΠΟΡΝΜΟΥΘ
Αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 στην έδρα της Σαουθάμπτον, έχοντας πρωταγωνιστή τον Γουίλσον (2 γκολ, 1 ασίστ). Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 12’, έφερε… τούμπα το ματς σε 13 λεπτά (20’, 32’), ωστόσο η αντίπαλος της απάντησε με δική της ανατροπή (55’, 67’). Εν τέλει πήρε το βαθμό με γκολ στο 86’.
Μετράει μόλις μια νίκη στα έξι τελευταία (1-2-3) αλλά έχει εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία.
«Η Τότεναμ έχει έναν εξαιρετικό προπονητή και ένα φανταστικό γκρουπ παικτών που έχει πετύχει τρομερά πράγματα φέτος. Εμείς έχουμε στόχο να βελτιωνόμαστε σεζόν με σεζόν. Υπήρχαν παιχνίδια φέτος που παίξαμε κάτω από τα στάνταρ μας», δήλωσε ο Έντι ΧάουιΑγωνιστικά Νέα: Γεμάτο ιατρικό δελτίο. Αμφίβολοι ο χαφ Γκόσλινγκ (25/2, 6 αλλ.), ο δεξιός μπακ Σμιθ (23/1), ο πολύτιμος μεσοεπιθετικός Μπρουκς (30/7, 5 ασίστ) και ο αναπληρωματικός φορ Σολάνκε (10/0). Παραμένουν στα.. πιτς οι αριστεροί μπακ Ντάνιελς (21/1) και Ρίκο (12/0, 7 αλλ) και ο εξτρέμ Στάνισλας (23/2, 12 αλλ.)
ΤΟΤΕΝΑΜ
Παίζοντας με απουσίες, ηττήθηκε με 0-1 από τον Άγιαξ στο Λονδίνο και βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο ενόψει του επαναληπτικού της Τετάρτης. Δεν μπήκε καλά στο ματς και βρέθηκε να χάνει από το 15’, έβγαλε αντίδραση μετά το πρώτο μισάωρο ωστόσο δε βρήκε τη μεγάλη φάση και η αντίπαλος της είχε δοκάρι για το 0-2. Στο πρωτάθλημα προέρχεται από πολύ άσχημη εμφάνιση και ήττα με 0-1 από την Γουέστ Χαμ. Παρόλα αυτά χρειάζεται μόλις μια νίκη στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια (Μπόρνμουθ εκτός, Έβερτον εντός) για να εξασφαλίσει μαθηματικά την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.
«Είμαστε σε ένα κομβικό σημείο της σεζόν. Το να τερματίσουμε στην τετράδα είναι επίσης προτεραιότητα μας αλλά υπάρχει και το ματς της Τετάρτης, ένας ημιτελικός Τσάμπιονς Λιγκ», δήλωσε ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο, ο οποίος προσπαθεί να διαχειριστεί την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια αλλά και τους πολλούς τραυματισμούς. «Θα παίξουμε μ’ αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ενέργεια», τόνισε για το σημερινό.
Αγωνιστικά Νέα: Χτύπησε την Τρίτη και τέθηκε νοκ άουτ ο βασικός στόπερ Βερτόγχεν (22/1) Παραμένουν εκτός ο αρχισκόρερ Κέιν (28/17), ο χαφ Γουίνκς (26/1), ο μπακ Οριέ (8/0) και ο εξτρέμ Λαμέλα (18/4, 10 αλλ.). Επιστρέφει ο επιθετικός Σον (30/12), που ήταν τιμωρημένος στο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ.
Σουόνσι
Κόβεντρι
Ίπσουιτς
Μίλγουολ
Μπλάκμπερν
Μίντλεσμπρο
Ντέρμπι
Μπέρμιγχαμ
ΚΠΡ
Πόρτσμουθ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Ρέξαμ
Μπρίστολ Σίτι
Γουέστ Μπρομ
Σαουθάμπτον
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Τσάρλτον
Νόριτς
Χαλ
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Γουότφορντ
Λέστερ
Λιντς
Μπρέντφορντ
Έβερτον
Τσέλσι
Φούλαμ
Μπέρνλι
Μπράιτον
Λίβερπουλ
Μπελγράνο
Ρασίνγκ Κλουμπ
Νιούελς Ολντ Μπόις
Χιμνάσια Μεντόζα
Ιντεπεντιέντε
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Ντεφένσα Xoυστίσια
Ουνιόν Σάντα Φε
Βελέζ Σάρσφιλντ
Λανούς
Βολφσμπέργκερ
Αλτάχ
Μπλάου Βάις Λινζ
Ριντ
WSG Τιρόλ
Γκράτσερ ΑΚ
Φλουμινένσε
Ατλέτικο Μινέιρο
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Μποταφόγκο
Νις
Παρί Σεν Ζερμέν
Οσέρ
Μπρεστ
Τουλούζ
Λοριάν
Ντάρμσταντ
Σάλκε
Πάντερμπορν
Ντιναμό Δρέσδης
Νυρεμβέργη
Καϊζερσλάουτερν
Έλβερσμπεργκ
Αρμίνια Μπίλεφελντ
Κολωνία
Γκλάντμπαχ
Χαϊντενχάιμ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Ντόρτμουντ
Αμβούργο
Μπάγερν Μονάχου
Ουνιόν Βερολίνου
Βόλφσμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης
Ζυρίχη
Τουν
Σερβέτ
Γκρασχόπερς
Σιόν
Σεντ Γκάλεν
Καλλιθέα
Αιγάλεω
Παναργειακός ΑΠΟ
Ηλιούπολη
Ελλάς Σύρου
Χανιά
Μαρκό
Καλαμάτα
Πανιώνιος
Ολυμπιακός Β'
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
DC Γιουνάιτεντ
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Νάσβιλ
Ορλάντο Σίτι
Ντάλας
Ντιναμό Χιούστον
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Κολοράντο Ράπιντς
Τορόντο
Κολόμπους Κρου
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Σικάγο Φάιαρ
Σάρλοτ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Όστιν
Λος Άντζελες
Σεντ Λούις Σίτι
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Λεβάντε
Ρεάλ Οβιέδο
Εσπανιόλ
Χετάφε
Έλτσε
Μαγιόρκα
Πάρμα
Κρεμονέζε
Γιουβέντους
Σασσουόλο
Μίλαν
Τορίνο
Ανόρθωση
Ακρίτας Χλώρακας
Άρης Λεμεσού
Ομόνοια
Κρασάβα ΕΝΥ Υψώνα
Ολυμπιακός Λευκωσίας
Βίκινγκ
Μόλντε
Σταρτ
Αάλεσουντ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Φόλενταμ
Τσβόλε
Μπρέντα
Φορτούνα Σιτάρντ
Τβέντε
Τοντέλα
AVS Φουτεμπόλ
Σάντα Κλάρα
Ζιλ Βιθέντε
Μορεϊρένσε
Αρούκα
Φαμαλικάο
Νασιονάλ Μαδέιρα
Μπενφίκα
Βιτόρια Γκιμαράες
Κιλμάρνοκ
Λίβινγκστον
Μάδεργουελ
Χιμπέρνιαν
Ρέιντζερς
Αμπερντίν
Φόλκερκ
Σεντ Μίρεν
Χαρτς
Νταντί