Η ψυχολογία με την πλευρά των γηπεδούχων
Η Μπελενένσες Σαντ υποδέχεται τη Ζιλ Βιθέντε στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Πριμέιρα Λίγκα. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ισοπαλία στο «σπίτι» της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ οι φιλοξενούμενοι ηττήθηκαν εντός έδρας από την Φαμαλικάο.* Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών ως μέτρο πρόληψης κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.
ΜΠΕΛΕΝΕΝΣΕΣ ΣΑΝΤ
Γνώριζε εκ των προτέρων ότι είχε εξαιρετικά δύσκολο έργο στο εκτός έδρας παιχνίδι με την πρωτοπόρο και αήττητη Σπόρτινγκ Λισαβόνας την περασμένη Τετάρτη. Φλέρταρε με μία τεράστια νίκη όμως τελικά παραχώρησε ισοπαλία (2-2). Κινδύνευσε δύο φορές στο δεκάλεπτο όμως ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ στην πρώτη της καλή επίθεση στο 13’ με τον Κασιέρα να μην αστοχεί αμαρκάριστος από τη μικρή περιοχή. Μαζεύτηκε στην περιοχή της όπως αρέσκεται και δέχτηκε αφόρητη πίεση ανησυχώντας σοβαρά μόνο σε μία περίπτωση. Στο 42’ καταλογίστηκε συζητήσιμο πέναλτι εις βάρος της όμως ο τερματοφύλακας Κρίτσιουκ απέκρουσε την εκτέλεση του Ζοάο Μάριο. Στην επανάληψη κατάφερε κόντρα στη ροή του αγώνα να βρει και δεύτερο γκολ. Ο Κασιέρα έκλεψε την μπάλα από τον γκολκίπερ Αδάν στο 54’ και της έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων. «Ταμπουρώθηκε» στη συνέχεια κι έδειχνε ότι θα αντέξει. Στο 83’ ο Κοάτες μείωσε σε 1-2 και στην τελευταία φάση δόθηκε εις βάρος της πέναλτι που δεν χωρούσε αμφισβήτηση. Ο Κρίτσιουκ δεν μπόρεσε να αποκρούσει την εκτέλεση του Καμπράλ με τον τελευταίο να διαμορφώνει το τελικό 2-2.
Η Μπελενένσες Σαντ «τρέχει» αήττητο σερί τριών αγώνων μετρώντας σε αυτό το χρονικό διάστημα δύο ισοπαλίες και μία νίκη. Δεν χάνει εύκολα και είναι χαρακτηριστικό ότι έχει φύγει με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο μόλις σε δύο από τα δέκα τελευταία παιχνίδια της. Έχει συγκεντρώσει 31 βαθμούς και βρίσκεται στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα, υπερτερώντας στην ισοβαθμία με τη Ζιλ Βιθέντε. Ακόμα δεν μπορεί να αισθάνεται σε καμία περίπτωση άνετη ανήκοντας στο γκρουπ των ομάδων που παλεύουν για τη σωτηρία. Τα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα ματς της ολοκληρώθηκαν Under.
Ο τεχνικός του συλλόγου Πετίτ τόνισε: «Είχα πει ότι θα παλεύαμε για τους τρεις βαθμούς με τη Σπόρτινγκ και ήμασταν κοντά. Το ίδιο θα κάνουμε και στον αγώνα με τη Ζιλ Βιθέντε και σε όλα τα υπόλοιπα μέχρι το τέλος. Είμαι χαρούμενος για τους παίκτες μου αλλά λυπημένος που τους είδα να είναι στεναχωρημένοι στα αποδυτήρια μετά το παιχνίδι. Πρέπει να βρούμε περισσότερη δύναμη για το μέλλον μέσα από τις προσπάθειες που κάνουμε και είναι φανταστικές».
Αγωνιστικά Νέα: Συμπλήρωσε κάρτες και θα απουσιάσει ο σέντερ μπακ Γκονσάλο Σίλβα (13/1). Μακροχρόνιοι απόντες ο αμυντικός Εντουάρντο Κάου (0/0) και ο εξτρέμ Νίλτον Βαρέλα (0/0).
ΖΙΛ ΒΙΘΕΝΤΕ
Το πρόγραμμα της προηγούμενης «στροφής» την έφερε αντιμέτωπη εντός έδρας με τη Φαμαλικάο και ήθελε να δώσει συνέχεια στον ιστορικό θρίαμβο επί της Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ». Η ήττα (0-3) ήρθε σαν απότομη προσγείωση για εκείνη. Στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο ήταν δίχως αμφιβολία η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Είχε τον έλεγχο και ήταν η μοναδική πλευρά που έψαχνε γκολ. Δεν δημιούργησε αρκετές σπουδαίες φάσεις όμως στο 41’ είχε δοκάρι με τον Λουρένσι. Παρόμοια εικόνα και στο ξεκίνημα της επανάληψης όμως τα πάντα άλλαξαν στο 69’. Σε αυτό το λεπτό οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Χάιμε και το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση της. Στο 86’ έμεινε με δέκα παίκτες καθώς μετά τη χρήση VAR αποβλήθηκε ο Ιγκόρ Νογκέιρα. Είχε παραδοθεί με τη Φαμαλικάο να βρίσκει δεύτερο γκολ στο 90’ με τον Καμπάνια και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χάιμε διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Το «σκωτσέζικο ντους» συνεχίζεται τις τελευταίες ημέρες για τη Ζιλ Βιθέντε η οποία έχει υποστεί δύο συνεχόμενες ήττες στην έδρα της όμως πανηγύρισε και το τεράστιο «διπλό» στη Λισαβόνα κόντρα στην Μπενφίκα. Η συγκομιδή των 341 βαθμών φέρνει την ομάδα από την πόλη Μπαρσέλος στη 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα, καθώς υστερεί στην ισοβαθμία με την προσεχή της αντίπαλο Μπελενένσες Σαντ. Τα τέσσερα από τα έξι πιο πρόσφατα ματς της ήταν Over.
«Το αποτέλεσμα του αγώνα με την Φαμαλικάο ήταν ψεύτικό αλλά και υπερβολικό για εμάς. Θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει περισσότερα. Θα είναι ένας τιτάνιος αγώνας μέχρι το τέλος για όλες τις ομάδες που μάχονται για να σωθούν. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να αντιδράσουμε, να κάνουμε έναν καλό αγώνα κόντρα στην Μπελενένσες Σαντ και να πάρουμε βαθμούς που θα μας βοηθήσουν να μην βρεθούμε σε δύσκολη θέση. Πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί ανεξαρτήτως αν παίζουμε εντός ή εκτός έδρας» ήταν τα λόγια του προπονητή της ομάδας, Ρικάρντο Σοάρες.
Αγωνιστικά Νέα: Στην επιστροφή του από τιμωρία ο στόπερ Ιγκόρ Νογκέιρα (22/0) αποβλήθηκε και θα εκτίσει τη νέα ποινή του. Δεν υπολογίζονται εδώ και καιρό ο αμυντικός Σίλβα (0/0) και ο επιθετικός Μιούλεν (6/0).
Εκτίμηση
Η Μπελενένσες Σαντ πάει με την ψυχολογία στα ύψη στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Ζιλ Βιθέντε. Και πως θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά μετά τη σπουδαία εμφάνιση και την ισοπαλία στην έδρα της πρωτοπόρου και αήττητης Σπόρτινγκ Λισαβόνας την οποία λίγο έλειψε να υποχρεώσει στην παρθενική της ήττα. Στον αντίποδα η Ζιλ Βιθέντε έκανε «πισωγύρισμα» στη «βαριά» ήττα στο «σπίτι» της από την Φαμαλικάο και προσγειώθηκε απότομα. Μία ισοπαλία δεν θα είναι άσχημη για καμία από τις δύο ομάδες και θα ρισκάρουμε στηρίζοντας τη μοιρασιά.