Οι άμυνες έχουν τον πρώτο λόγο στο «Tapia»
ΜΠΑΡΑΚΑΣ ΣΕΝΤΡΑΛ
Είναι πραγματικά παράδοξο πώς μια ομάδα η οποία είχε τέσσερις σερί ήττες πριν από το εκτός έδρας παιχνίδι με την Τίγκρε (0-0), καταφέρνει να βρίσκεται ακόμα κοντά στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ και να διεκδικεί με αξιώσεις τη συμμετοχή της στο μίνι πρωτάθλημα. Τα κατάφερε η Μπαράκας Σεντράλ εξαιτίας της εκπληκτικής αρχής της στο πρωτάθλημα, όταν ήταν η ομάδα-έκπληξη στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του Κλαουσούρα, μετρώντας ισάριθμες νίκες στα παιχνίδια της, με αποκορύφωμα την επικράτηση στην πρεμιέρα στο «Μουνουμεντάλ» επί της Ρίβερ Πλέιτ.
Κόντρα στην Τίγκρε, η αμυντική της λειτουργία ήταν εξαιρετική και κατάφερε να διατηρήσει σχετικά άνετα ανέπαφη την εστία της. Δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς όμως να μπορέσει να τις εκμεταλλευτεί, ενώ σίγουρα χρειάζεται βελτίωση στον τομέα της κυκλοφορίας της μπάλας και της ανάπτυξης του παιχνιδιού.
Αγωνιστικά Νέα: Ο πολύτιμος Μοράλες (Ε) δεν συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή μετά από απόφαση του προπονητή Αγιούδε. Ακόμα δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του ο εφεδρικός Ριβέρα (Ε), ενώ συνεχίζει το πρόγραμμα αποθεραπείας του ο βασικός Τόμπιο (Α). Οι Μπρουέρα και Μπριασκό αναμένεται να είναι το δίδυμο κρούσης.
ΑΡΧΕΝΤΙΝΟΣ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ
Τεράστιο πλήγμα για την Αρχεντίνος Τζούνιορς η παραχώρηση του αρχηγού και φυσικού ηγέτη Λεσκάνο (Μ), ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στη Βάσκο ντα Γκάμα. Στα ταμεία της ομάδας θα μπουν εννιά εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο 24χρονος άσος αποχωρεί έχοντας συνολικά 123 συμμετοχές με 27 γκολ και εννιά ασίστ. Πρόκειται για έναν από τους πιο ποιοτικούς παίκτες της ομάδας, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αποθεώθηκε στο εντός έδρας παιχνίδι με την Αλντοσίβι (2-1), σκοράροντας κιόλας στην τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα της, με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 54’.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν ανοίξει το σκορ στο 9’, ενώ στο 66’ ο Βερόν υπέγραψε την ανατροπή. Πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, με πολλές ευκαιρίες και τρία δοκάρια, η ομάδα του Ντίας. Με τη νίκη της αυτή παραμένει στην κορυφή, στην πρώτη θέση του ομίλου της στο Κλαουσούρα μετά το τέλος της 7ης αγωνιστικής, ενώ ισοβαθμεί και στην κορυφή της ετήσιας βαθμολογίας με την Ιντεπεντιέντε Ριβαντάβια.
Αγωνιστικά Νέα: Αμφίβολη η συμμετοχή του 17χρονου Χιανίνι (Α), ενώ παραμένει εκτός ο μακροχρόνια απών Γκος (Μ). Ο Βιβέρος ή ο Φλορεντίν θα πάρει τη θέση του αρχηγού Λεσκάνο στα χαφ. Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι διοικούντες απάντησαν αρνητικά στην πρόταση που είχε καταθέσει η Ρίβερ Πλέιτ για την απόκτηση του σημαντικού Άλβαρες (Α), καθώς θεώρησαν μη ικανοποιητικό το πλάνο αποπληρωμής σε τρία χρόνια.
Εκτίμηση
Δεν αναμένεται να ρισκάρει η Μπαράκας Σεντράλ, που θα δώσει έμφαση στην άμυνα, προσπαθώντας να «κλέψει» το αποτέλεσμα. Σαφώς πιο ποιοτική ομάδα η Αρχεντίνος Τζούνιορς, όμως, τα εκτός έδρας παιχνίδια της δεν έχουν ιδιαίτερο ρυθμό. Κάτι ανάλογο περιμένουμε και στο συγκεκριμένο.
Ουρακάν
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Φερεντσβάρος
Βικτόρια Πλζεν
Ρίγα
Καϊράτ Αλμάτι
Σπάρτα Πράγας
Λίλεστρομ
Άλκμααρ
Χάποελ Μπερ Σεβά
Θέλτα
Γιουβέντους
Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα
Χετάφε
Κουόπιο
Τραμπζονσπόρ
Χοφενχάιμ
Μπεσίκτας
Γάνδη
Άαρχους
Σιντ Τρούιντεν
Ιμπέρια 1999
Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Άντερλεχτ
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Λεχ Πόζναν
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Λυών
Κρίσταλ Πάλας
Μπόρνμουθ
Στουρμ Γκρατς
Μπράιτον
Κάουνο Ζαλγκίρις
Τορένσε
Σάντερλαντ
Φράιμπουργκ
Γιάμπλονετς
Τσέλιε
Ομόνοια
Γιαγκελόνια
Αραράτ Αρμενία
Αταλάντα
Πάφος
Μαρσέιγ
Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός
Μπόρατς Μπάνια Λούκα
Ρεν
ΟΦΗ
Σάλτσμπουργκ
Μίλαν
Χαρτς
Νόρτζελαντ
Τβέντε
Τουν
Λουγκάνο
Ερυθρός Αστέρας
Ναϊμέγκεν
Λέφσκι Σόφιας
Χάιντουκ Σπλιτ
Άγιαξ
Μπραν
Λίνκολν Ρεντ Ιμπς
Κοπεγχάγη
Μπράγκα
Εγκνατία Ρογκοζίνα
Μίντιλαντ
Μιάλμπι
Ίντερ Κλαμπ Ντ' Εσκάλδες
Μπενφίκα
Σέλτικ
ΤΣΣΚΑ Σόφιας
Μονακό
Σινσινάτι
DC Γιουνάιτεντ
Ντεφένσα Xoυστίσια
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Χιμνάσια Μεντόζα
Βελέζ Σάρσφιλντ
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Μπόκα Τζούνιορς
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Λανούς
Νιούελς Ολντ Μπόις
Σαν Λορέντζο
Ροσάριο Σεντράλ
Σαρμιέντο Χουνίν
Ρίβερ Πλέιτ
Μπελγράνο
Ουνιόν Σάντα Φε
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Τίγκρε
Αλντοσίβι
Ρασίνγκ Κλουμπ
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Μπάνφιλντ
Σέντραλ Κόρδοβα
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Ιντεπεντιέντε
Πλατένσε
Ατλέτικο Τουκουμάν