Είναι στόχος το Κύπελλο
Η Λάτσιο υποδέχεται τη Νάπολι για τους «16» του Κυπέλλου Ιταλίας.Τι ισχύει: Νοκ άουτ αναμέτρηση για τους «16» του Κυπέλλου Ιταλίας. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Όποιος προκριθεί αντιμετωπίζει στην επόμενη φάση τον νικητή του Ίντερ - Ουντινέζε.
![](https://s3assets.agones.gr/en_team_logos/3094.png?v=6b29079423998ee8266961dafa38a9d6)
Δεν κατάφερε να δείξει το πρόσωπο που ήθελε στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Πάρμα την Κυριακή για τη Σέριε Α κι έτσι γνώρισε την ήττα με 3-1. Μόλις στο 6’ βρέθηκε πίσω στο σκορ, είχε μεν την κατοχή αλλά δυσκολευόταν να απειλήσει. Στο 42’ «άγγιξε» την ισοφάριση αλλά στο 53’ σε μία αντεπίθεση δέχτηκε και δεύτερο γκολ. «Έκλεισε» την αντίπαλο της στο μισό γήπεδο, μείωσε με τον Καστεγιάνος στο 80’ έπειτα από μεγάλο λάθος της αντίπαλης άμυνας και βγήκε όλη μπροστά για την ισοφάριση. Έτσι στις καθυστερήσεις σε μία νέα αντεπίθεση ο Ντελ Πράτο πέτυχε το 3-1 και την έριξε στο καναβάτσο.
Αυτή ήταν η πρώτη της ήττα μετά τις 19 Οκτωβρίου και οκτώ σερί παιχνίδια. Θα ερχόταν κάποια στιγμή και μία τέτοια εμφάνιση, έχει δώσει πολλά και συνεχόμενα απαιτητικά παιχνίδια και τώρα της «βγήκε» και η κούραση. Ναι δεν ήταν όσο δημιουργική θα ήθελε, «πλήρωσε» το κακό της τρανζίσιον στην άμυνα αλλά το πρόσημο από την συνολική φετινή της εικόνα παραμένει θετικό. Προσωπικά περίμενα πως θα αντιμετωπίσει πιο πολλές δυσκολίες έως τώρα και σήμερα περιμένω να αντιδράσει. Την Κυριακή άλλωστε αντιμετωπίζει πάλι τη Νάπολι αλλά αυτή τη φορά εκτός έδρας.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτος οι μέσοι Βεσίνο (10/1) και Καστροβίλι (6/0) και ο φορ Ντιά (11/4). Ίσως επιστρέψει ο μπακ Ταβάρες (9/0)
![](https://s3assets.agones.gr/en_team_logos/4394.png?v=8f5c865cd61a1d382576d12d11dffae7)
Έδειξε χαρακτήρα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Τορίνο την Κυριακή και πήρε μία σημαντική νίκη με 1-0. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στο ξεκίνημα με τους γηπεδούχους να αμύνονται σθεναρά αλλά στο 31’ ο ΜακΤομινέι με ωραίο σουτ εκτός περιοχής της έδωσε το προβάδισμα. Κινδύνευσε σε κάποιες περιπτώσεις έπειτα αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να βρει κι άλλο γκολ στο δεύτερο μέρος. Είχε ευκαιρίες αλλά έπεσε πάνω σε ένα πολύ καλό Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς που της αρνήθηκε το 2-0.
Στα τελευταία επτά παιχνίδια της έχει σημειώσει πλέον πέντε νίκες και σε καμία από αυτές δεν δέχτηκε γκολ. Παραμένει έτσι σταθερά στην κορυφή της Σέριε Α και είναι πλέον ξεκάθαρα μία ομάδα Κόντε.
Είναι αξιοσημείωτο το πόσο γρήγορα ο Ιταλός προπονητής έχει περάσει το στυλ του στο σύνολο και πως οι παίκτες έχουν αφομοιώσει τον τρόπο παιχνιδιού του. Βέβαια σε σχέση με τους ανταγωνιστές έχει περισσότερο χρόνο να δουλέψει στις προπονήσεις, δεν υπάρχουν ευρωπαϊκά παιχνίδια και αυτό στο τέλος μπορεί να παίξει τον ρόλο. Έχει βέβαια δώσει ήδη δύο ματς στο Κύπελλο, στο πρώτο μάλλον υποτίμησε τη Μοντένα και χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι για να την αποκλείσει αλλά στο άλλο «διέλυσε» με 5-0 την Παλέρμο.
Αγωνιστικά Νέα: Συνεχίζει εκτός ο μπακ Ματζόκι (9/0).
![](https://s3assets.agones.gr/editors_photos/218699.jpg?v=081081e1606320000c8ca5c7c48c1419)
Εκτίμηση
H Λάτσιο μπορεί να προέρχεται από μία εκτός έδρας ήττα στη Σέριε Α αλλά είναι ομάδα που μπορεί να βγάλει αντίδραση. Το Κύπελλο μάλιστα είναι μία διοργάνωση στην οποία μπορεί να ψάξει τη διάκριση και σήμερα θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της. Η Νάπολι από την άλλη συνεχίζει απτόητη την πορεία της, παρουσιάζεται ελαφρώς ως αουτσάιντερ σήμερα και νομίζω αδικείται λίγο από τις αποδόσεις. Δεν θεωρώ πάντως πως θα δούμε ένα «ανοικτό» παιχνίδι και γι’ αυτό θα πάω με το under.