Ανώτερη και σε φόρμα η Ρόμα
Η Κλουζ υποδέχεται την Ρόμα για την 4η αγωνιστική του Europa League. Να κλειδώσουν την πρόκριση θέλουν οι Ρωμαίοι , να αποκτήσουν προβάδισμα οι γηπεδούχοι.ΚΛΟΥΖ
Διασύρθηκε την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Ρόμα καθώς ηττήθηκε με 5-0 χωρίς να προβάλλει ιδιαίτερη αντίσταση. Ήδη από το 2΄βρέθηκε πίσω στο σκορ, είδε την αντίπαλο της να πετυχαίνει άλλα δύο τέρματα πριν τη λήξη του ημιχρόνου (24’, 34’) και το δεύτερο μέρος αποτέλεσε μία τυπική διαδικασία. Χωρίς ιδέες και δημιουργίες η ίδια, δέχτηκε άλλα δύο τέρματα στο τελευταίο πεντάλεπτο και έφυγε απογοητευμένη από το γήπεδο.
Την Κυριακή μάλιστα γνώρισε μία αναπάντεχη ήττα στην έδρα της από την UTA Αράντ και είδε την διαφορά από την Στεάουα να αυξάνει και πάλι στους 6 βαθμούς. Σε ένα κακό πρώτο ημίχρονο είχε την καλύτερη της στιγμή στο 41’ αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας έσωσε την ομάδα του από αυτογκόλ. Στην επανάληψη έδειξε καλύτερο πρόσωπο και είχε την υπεροχή αλλά σε μία από τις λίγες ευκαιρίες της αντιπάλου της δέχθηκε το γκολ στο 75’ και δεν μπόρεσε να αντιδράσει παρά την πίεση που άσκησε. Ακόμα βέβαια και σε περίπτωση ήττας σήμερα οι ελπίδες της για πρόκριση θα παραμείνουν ζωντανές. Ισοβαθμεί με την Γιουνγκ Μπόις στην 2η θέση με 4 βαθμούς και την οποία αντιμετωπίζει την τελευταία αγωνιστική. Την Κυριακή αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Πόλι Ιάσι.
«Συναντάμε την μελλοντική ίσως πρωταθλήτρια Ιταλίας και την πιθανή νικήτρια του Γιουρόπα Λιγκ. Είναι αήττητοι μέχρι στιγμής καθώς έχουν χάσει μόνο στα χαρτιά. Έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν, αλλά έχουμε και εμείς λίγες. Ελπίζουμε ότι η τύχη θα έρθει και πάλι στον δρόμο μας καθώς τελευταία μας έχει αφήσει», τόνισε ο κόουτς Πετρέσκου.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένει εκτός λόγω τραυματισμού οι στόπερ Σέστορ (6/0), Μπούρτσα (6/0) και Βινίσιους (3/2). Εκτός οι μέσοι Σοάρες (3/0) και Χομπάν (7/0)
ΡΟΜΑ
Δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στην Κλουζ της οποίας επιβλήθηκε με 5-0 .Μπήκε από την αρχή με στόχο να καθαρίσει το παιχνίδι και να μην την πατήσει όπως με την ΤΣΣΚΑ και μόλις στο 2’ ο Μικιταριάν με κεφαλιά της έδωσε το προβάδισμα. Ο Ιμπάνιεθ με ωραία κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της στο 24’ και δέκα λεπτά μετά ο Μπόρχα Μαγιοράλ κλείδωσε στην ουσία τη νίκη. Τυπική διαδικασία το δεύτερο μέρος, πέτυχε άλλα δύο τέρματα στο τέλος με τους Μαγιοράλ και Πέδρο και πέρασε ένα εύκολο βράδυ.
Στο πρωτάθλημα συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία και την Κυριακή επιβλήθηκε με 3-0 της Πάρμα. Για άλλο ένα παιχνίδι ήταν εντυπωσιακή στο πρώτο μέρος και φρόντισε να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Προηγήθηκε με τον Μπόρχα Μαγιοράλ στο 28’ και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Μικιταριάν καθώς στο 32’ με ένα εξαιρετικό σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και οκτώ λεπτά μετά ο Αρμένιος εξτρέμ με πλασέ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Οι παίκτες του Φονσέκα είχαν τον απόλυτο έλεγχο και στην επανάληψη και θα μπορούσαν να φτάσουν και σε άλλα τέρματα.
Έφτασε έτσι στην 3η θέση της Σέριε Α΄και παρά τις απουσίες που αντιμετωπίζει παρουσιάζει πολύ καλή εικόνα. Βρίσκεται στο -3 από την πρωτοπόρο Μίλαν, ωστόσο μέχρι στιγμής δείχνει ικανή να διεκδικήσει τουλάχιστον μία θέση στην 4αδα. Δεν έχει διάθεση να μπλέξει σε περιπέτεις στο Γιουρόπα και θέλει τη νίκη σήμερα απέναντι στην Κλουζ για να εξασφαλίσει από σήμερα την πρόκριση της. Την Κυριακή ακολουθεί το εκτός έδρας ντέρμπι με τη Νάπολι.
«Στόχος μας φυσικά είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι, θα είναι μία σκληρή και δύσκολη αναμέτρηση. Λογικά θα παίξουμε με 4 στην άμυνα καθώς μας λείπουν κάποιοι στόπερ, ενώ θα πάρει χρόνο συμμετοχής και ο Τζέκο», τόνισε ο κόουτς Φονσέκα.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός ο μέσος Ντιαβαρά (2/0) και ο μπακ Σαντόν (4/0), οι στόπερ Σμόλινγκ, Ιμπάνιεζ (8/0) Κουμπούλα (5/1) και Φάτσιο,. Επιστρέφει ο φορ Τζέκο (5/2). Σταθερά εκτός ο εξτρέμ Τζανιόλο και ο μεσοεπιθετικός Παστόρε.

Εκτίμηση
Η Ρόμα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και θέλει να καθαρίσει το παιχνίδι απέναντι στην Κλουζ για να επικεντρωθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες στην Σέριε Α’. Η Κλουζ αντιμετωπίζει προβλήματα, έχει και την βαριά ήττα στην πλάτη της και θα χρειαστεί μία μικρή υπέρβαση για να πάρει ένα αποτέλεσμα. Οριακά θα πάμε με το διπλό.