Αμφίρροπη αναμέτρηση στη Σόφια
Η ΤΣΚΚΑ υποδέχεται στη Σόφια την Κλουζ για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Δύσκολος όμιλος με την 2η θέση να είναι ορθάνοιχτη.* Περίπου 13.000 θεατές στο γήπεδο.
ΤΣΚΚΑ ΣΟΦΙΑΣ
Ξεκίνησε από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και κατάφερε να φτάσει μέχρι τους ομίλους. Σημείωσε την μεγαλύτερη της νίκη στα πλέι οφ καθώς επιβλήθηκε με 3-1 εκτός έδρας της Βασιλείας κάνοντας την έκπληξη.
Στο πρωτάθλημα βέβαια προέρχεται από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες που την έχουν αφήσει στο -5 από την κορυφή. Το Σάββατο σκόνταψε εντός έδρας κόντρα στην Μπερόε καθώς έμεινε στο 1-1. Δεν μπήκε καλά από την αρχή του παιχνιδιού, δέχθηκε πίεση και τελικά έμεινε πίσω στο σκορ στο 48’. Ισοφάρισε με κεφαλιά του Αντόφ στο 54’, έψαξε την ανατροπή στη συνέχεια αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει με ιδιαίτερες αξιώσεις.Προβλημάτισε με την εμφάνιση της και ακολουθεί ένα δύσκολο πρόγραμμα με συνεχόμενα και απαιτητικά παιχνίδια. Βρίσκεται στην 4η θέση μετά από 9 παιχνίδια με 14 βαθμούς και τέρματα 14-12. Οι 6 τελευταίες αναμετρήσεις της για όλες τις διοργανώσεις έληξαν με αμφίσκορο.
«Η Κλουζ είναι μία από τις δυνατές ομάδες και βρίσκεται συχνά στους ομίλους. Η ποιότητα τους φαίνεται στην ταχύτητα που έχουν στην επίθεση και στον τρόπο που αλλάζουν την μπάλα. Αν τους δώσουμε χρόνο θα έχουμε σίγουρα προβλήματα», τόνισε ο κόουτς Μπλέτσεφ.
Αγωνιστικά Νέα: Χωρίς τον στόπερ Γκαλάμποφ (6/0) ο οποίος είναι και η μοναδική αξιοσημείωτη απουσία της.
ΚΛΟΥΖ
Είχε ως στόχο να φτάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ο αποκλεισμός της όμως από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ την έφερε στα προκριματικά του Γιουρόπα. Εκεί ξεπέρασε αρχικά το εμπόδιο της Τζουργκάρντεν και στα πλέι οφ επιβλήθηκε άνετα με 3-1 της φινλανδικής Κουόπιο.
Το Σάββατο για το πρωτάθλημα επιβλήθηκε με 2-1 της Μποτοσάνι εντός έδρας και συνεχίζει να βρίσκεται στο κυνήγι της πρωτοπόρου Ουνιβ. Κραϊόβα. Προηγήθηκε με μία προβολή του Ντεμπελίου στο 15’ αλλά λίγο αργότερα δέχτηκε την ισοφάριση. Είχε την υπεροχή στην διάρκεια του αγώνα, πίεσε την αντίπαλο της και τελικά κατάφερε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα με σουτ του Βινίσιους μέσα από την περιοχή στο 76’.
Μετά από 7 αγωνιστικές βρίσκεται στο -6 από την κορυφή αλλά ξέρει καλά ότι αυτή η διαφορά ανατρέπεται αν βρει μία σταθερότητα. Δυσκολεύεται μέχρι στιγμής στο σκοράρισμα, αμυντικά όμως παρουσιάζει ένα σφιχτό πρόσωπο έχοντας δεχτεί μόλις 3 γκολ στο πρωτάθλημα.
«Δεν είμαστε όσο δυνατοί ήμασταν την περσινή χρονιά. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που δεν μπορούν να παίξουν τρεις αγώνες μέσα σε μία εβδομάδα. Πρέπει να τους ξεκουράσουμε. Θα δείτε πόσο καλή ομάδα έχει η ΤΣΣΚΑ και θα παλέψει για την 2η θέση», σχολίασε ο κόουτς Πετρέσκου.
Αγωνιστικά Νέα: Σημαντική η απώλεια του φορ Ομρανί (5/0).

Εκτίμηση
Αμφίρροπη αναμέτρηση στην Σόφια με την ΤΣΣΚΑ να παρουσιάζει πολύ καλό πρόσωπο μέχρι στιγμής στην Ευρώπη. Η Κλουζ αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα όλο αυτόν τον καιρό, μπορεί να είναι πιο έμπειρη αλλά θα ρισκάρουμε με την κόντρα και θα πάμε με τον άσο.