Κερδίζει και καθαρίζει η Κιλμάρνοκ
Τι ισχύει: Τέταρτη αγωνιστική των πλέι-οφς υποβιβασμού.Οι ομάδες που βγήκαν στην κανονική περίοδο από την 7η έως την 12η θέση θα παίξουν μεταξύ τους σε πέντε αγωνιστικές, με τους γηπεδούχους να βγαίνουν έπειτα από κλήρωση. Ο 12ος (τελευταίος) πέφτει απευθείας κατηγορία και ο 11ος (προτελευταίος) παίζει μπαράζ με τον 2ο της Τσάμπιονσιπ.
ΚΙΛΜΑΡΝΟΚ
Μεγάλο τρίποντο παραμονής, δεύτερο διαδοχικό, πανηγύρισε η Κιλμάρνοκ στο «Πέισλι», επικρατώντας με 3-0 της Σεντ Μίρεν για την 3η αγωνιστική των πλέι-οφ υποβιβασμού. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ιδανικά στο ματς και πήραν προβάδισμα μόλις στο 9ο λεπτό χάρη στο αυτογκόλ του Φρέκλετον, διαχειριζόμενοι στη συνέχεια άψογα το προβάδισμά τους μέχρι την ανάπαυλα. Η ομάδα του Νιλ ΜακΚάν ξεκίνησε εξίσου δυνατά και στο δεύτερο μέρος, βρίσκοντας δεύτερο γκολ στο 46’ με τον Κέρτις, κάτι που απλοποίησε σημαντικά την αποστολή της. Ο ίδιος παίκτης «κλείδωσε» οριστικά τη νίκη στο 68’, διαμορφώνοντας το τελικό 0-3 και χαρίζοντας τεράστια βαθμολογική ανάσα στην Κιλμάρνοκ.«Ήρθαμε σε μια πραγματικά δύσκολη έδρα, σε ένα γεμάτο γήπεδο, γνωρίζοντας ότι η Σεντ Μίρεν θα έμπαινε δυνατά απέναντι μας. Ήμασταν προετοιμασμένοι γι'αυτό. Ένιωθα ότι υπήρχε τεράστια πίεση στους παίκτες. Το να πάρουμε τη νίκη είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό. Δείξαμε σήμερα πόσο καλή ομάδα είμαστε. Δείξαμε στο δεύτερο ημίχρονο πόσο καλοί μπορούμε να γίνουμε. Θα μπορούσε να είχε λήξει 4-0 ή 5-0, αλλά δεν θέλω να γίνω άπληστος» είπε στις δηλώσεις του ο τεχνικός της ομάδας Νιλ ΜακΚάν.
Στο 3-1-2 το ρεκόρ της Κιλμάρνοκ στα τελευταία έξι παιχνίδια της. Αποσπάστηκε στο +4 από την 11η και προτελευταία Σεντ Μίρεν και τώρα βρίσκεται στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 34 βαθμούς σε 36 αγωνιστικές. Εντός έδρας έχει 6-4-8 από την αρχή της σεζόν. Θέλει πρακτικά άλλη μία νίκη για να σωθεί.
Αγωνιστικά Νέα: Επιστρέφουν ο κάπτεν/μέσος Λάιονς (29/1) και ο ομοθεσίτης Τόμσον (15/0). Αμφίβολος παρουσιάζεται ο τερματοφύλακας Ρος (11), ο οποίος έχει μεν επιστρέψει από τον τραυματισμό του, αλλά δεν είναι στο 100%. Παραμένουν εκτός δράσης οι επιθετικοί Τζον-Ζουλς (18/8), Ντάνιελς (7/2) και ο εξτρέμ Κένεντι (0).
Προσφορά* για δωρεάν* στοίχημα χωρίς κατάθεση! Για περισσότερα απαιτείται ↪εγγραφή
ΝΤΑΝΤΙ
Με εμφατικό τρόπο «σφράγισε» την παραμονή της στην κατηγορία, καθώς επικράτησε με 3-0 της ήδη υποβιβασμένης Λίβινγκστον στο «Ντενς Παρκ». Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά από το ξεκίνημα και πήραν προβάδισμα μόλις στο 13ο λεπτό με τον Κονγκρίβ, συνεχίζοντας να πιέζουν για περισσότερα γκολ. Η ομάδα του Στίβεν Πρίσλεϊ διατήρησε τον έλεγχο της αναμέτρησης, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα, και «κλείδωσε» τη νίκη στο 71’ με τον Ρόμπερτσον. Η Λίβινγκστον είχε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Χέι στο 83’, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα για τους γηπεδούχους.
«Κατά διαστήματα αυτή η σεζόν ήταν πραγματικά δύσκολη, ειδικά στην αρχή της. Υπήρχε μεγάλη αμφιβολία και πολλές δύσκολες στιγμές. Χρειάστηκε πολλή ενδοσκόπηση και δύναμη για να συνεχίσουμε. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος για αυτή την ομάδα. Τον Δεκέμβριο υπήρχαν στιγμές που όλα έμοιαζαν ζοφερά, όμως οι παίκτες συνέχισαν να παλεύουν, να βρίσκουν λύσεις και να κάνουν μικρά βήματα προόδου μέχρι να τα καταφέρουν. Αποδείξαμε πως αρκετοί έκαναν λάθος για εμάς», δήλωσε ο τεχνικός της ομάδας, Στίβεν Πρίσλεϊ.
Στο 2-1-3 το ρεκόρ της Νταντί στα τελευταία έξι παιχνίδια της, σώζοντας την κατηγορία με δύο σερί νίκες στα πλέι-οφς. Απαλλαγμένη πλέον από το άγχος, βρίσκεται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 39 βαθμούς σε 36 αγωνιστικές, στο +9 από την ζώνη του μπαράζ παραμονής με δύο αγωνιστικές να απομένουν. Εκτός έδρας έχει 2-5-11 από την αρχή της σεζόν.
Αγωνιστικά Νέα: Αναμένεται ροτέισον. Ο τερματοφύλακας της Νταντί ΜακΚράκεν (35) θα μείνει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο, ενώ ο στόπερ Ρόμπερτσον (14/2) συνεχίζει την προσπάθεια επιστροφής του μετά από τον τραυματισμό του στον μηρό.
Εκτίμηση
Η Κιλμάρνοκ, που φορμαρίστηκε στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν και θέλει τουλάχιστον μία νίκη για να σωθεί, υποδέχεται την αδιάφορη βαθμολογικά Νταντί, η οποία έκανε το καθήκον της την προηγούμενη αγωνιστική και σώθηκε και μαθηματικά. Άσος.
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Άντερλεχτ
Κοπεγχάγη
Μίντιλαντ
Τουν
Γιούνγκ Μπόις
Σιόν
Λουγκάνο
Βασιλεία
Σεντ Γκάλεν
Ρεάλ Μαδρίτης
Ρεάλ Οβιέδο
Τζιρόνα
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Βαλένθια
Ράγιο Βαγιεκάνο
Λιουνγκσκίλε
Σούντσβαλ
Μιάλμπι
Χάμαρμπι
Αμπερντίν
Νταντί Γιουνάιτεντ
Λίβινγκστον
Σεντ Μίρεν
Οβερ