Αμφίρροπη η πρόκριση
Τι ισχύει: Φάση των 32 του Κυπέλλου Σκωτίας. Μονός αγώνας νοκάουτ. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και διαδικασία πέναλτι. Οι ομάδες της Πρέμιερσιπ μπαίνουν σε αυτή τη φάση στον θεσμό. Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στην φάση των 16 τον νικητή του Ντανφέρμλιν - Χιμπέρνιαν.
ΚΙΛΜΑΡΝΟΚ
Γλύτωσε την ήττα στο ντεμπούτο του νέου της προπονητή Νιλ ΜακΚάν στην έδρα της Λίβινγκστον την προηγούμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος, καθώς απέσπασε την ισοπαλία με 1-1. Οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν καλοί. Βρέθηκαν να κυνηγάνε στο σκορ από το 45+1' ενώ θα μπορούσαν να έχουν δεχθεί και δεύτερο γκολ στο 62' όταν η Λίβινγκστον είχε δοκάρι. Ισοφάρισαν στην πρώτη τους καλή ευκαιρία στο 70' με τον Ντάκερς και από εκεί και πέρα καμία από τις δύο ομάδες δεν ήθελε να πάρει το οποιοδήποτε ρίσκο για κάτι παραπάνω από τον αγώνα. «Ήταν ιδιαίτερα επώδυνο να δεχθούμε το γκολ λίγο πριν την ανάπαυλα. Συνολικά, το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο» είπε στις δηλώσεις του ο νέος τεχνικός της ομάδας Νιλ ΜακΚάν
Στον 0-2-4 το ρεκόρ της Κιλμάρνοκ στα τελευταία της έξι παιχνίδια πρωταθλήματος. Συνεχίζει να αγνοεί τη νίκη από τις 04/10/2025 και το 2-0 επί της Σεντ Μίρεν. Μπαίνει στο Κύπελλο Σκωτίας με σκοπό να διακριθεί σε αυτόν τον θεσμό καθώς στο πρωτάθλημα έχει μείνει στην 14η και προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, στους 14 βαθμούς σε 22 αγωνιστικές.
Αγωνιστικά Νέα: Στο στρατόπεδο των τραυματιών παραμένουν οι: Λόουερι (μέσος, 12/0), Γουότκινς (επιθετικός, 8/0), Στρίγιεκ (τερματοφύλακας, 7), Ντάνιελς (επιθετικός, 7/2), Μπράντον (μπακ, 5/0), Μαγκένις (μέσος, 3/0) και Κένεντι (εξτρέμ, 0/0)
ΝΤΑΝΤΙ
Γνώρισε σκληρή ήττα στην έδρα της από την πρωτοπόρο Χαρτς την περασμένη αγωνιστική με 0-1. Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ ανώτεροι. Προηγήθηκαν στο 27' ενώ θα μπορούσαν να έχουν βάλει δεύτερο ή ακόμα και τρίτο γκολ μέχρι το 45+5'. Εκεί ήταν η στιγμή που τα άλλαξε όλα στον αγώνα. Ο τερματοφύλακας της Χαρτς Σβόλοφ αποβλήθηκε, με τον 43χρονο Γκόρντον να παίρνει την θέση του και να κάνει σπουδαία εμφάνιση. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν δημιουργώντας μεγάλες ευκαιρίες με την άμυνα της Χαρτς και τον Γκόρντον να κατεβάζει ρολά. Η μεγαλύτερη εξ αυτών έγινε στην τελευταία φάση του αγώνα, στο 90+5', όταν ο Άκουα δεν κατάφερε από πολύ ευνοϊκή θέση να κάνει το 1-1 βλέποντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα τα πραγματοποιεί μια τεράστια επέμβαση. «Ήταν θέμα ισορροπιών. Υπήρχαν πολλά θετικά στοιχεία στην εμφάνιση μας και φυσικά στο τέλος είδαμε μια πραγματικά παγκόσμιας κλάσης απόκρουση» είπε στις δηλώσεις του ο προπονητής της ομάδας Στίβεν Πρίσλεϊ.
Στο 3-1-2 το ρεκόρ της Νταντί στα έξι τελευταία της παιχνίδια πρωταθλήματος. Βρίσκεται χαμηλά στην βαθμολογία, στην 9η θέση με 22 βαθμούς σε 22 αγωνιστικές και σίγουρα έχει θέσει ως στόχο της μία καλή πορεία στο Κύπελλο Σκωτίας.
Αγωνιστικά Νέα: Με μια απουσία θα παραταχθεί η Νταντί στον ερχόμενο αγώνα, αυτή του επιθετικού Γουέστλεϊ (13/2) ο οποίος αναμένεται να μείνει τουλάχιστον δύο μήνες εκτός με τραυματισμό
Παναγιώτης Λαζάρου
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Μάχη ισορροπίας αναμένεται στο «Ράγκμπι Παρκ» ανάμεσα στις δύο ομάδες. Στα μάτια μου είναι πολύ πιθανή μία ισοπαλία που θα οδηγήσει στην παράταση, ακόμα και στη διαδικασία των πέναλτι. Το Χ προσφέρεται στο 3.45 ενώ το goal/goal για τους πιο συντηρητικούς στο 1.80
Ρέξαμ
Ίπσουιτς
Χαλ
Τσέλσι
Ιντεπεντιέντε
Λανούς
Ντεφένσα Xoυστίσια
Βελέζ Σάρσφιλντ
Ουνιόν Σάντα Φε
Σαν Λορέντζο
Μαλίν
Γκενκ
Μονακό
Ναντ
Ρεν
Παρί Σεν Ζερμέν
Φορτούνα Ντίσελντορφ
Πρόισεν Μούνστερ
Ντόρτμουντ
Μάιντζ
Νυρεμβέργη
Καρλσρούη
Έλτσε
Οσασούνα
Πίζα
Μίλαν
Ανόρθωση
Κρασάβα ΕΝΥ Υψώνα
Φόλενταμ
Αϊντχόφεν
Τοντέλα
Αλβέρκα
Σάντα Κλάρα
Μπενφίκα