Για την 8η σερί νίκη η Καλαμάτα
* Νότιος όμιλος
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Η Καλαμάτα έδειξε την απαιτούμενη σοβαρότητα στο παιχνίδι με το Αιγάλεω στα ουδέτερα Ψαχνά της Εύβοιας και έφυγε με τη νίκη 2-0. Είχε από τον ξεκίνημα τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά παράλληλα ήταν φλύαρη στην τελική προσπάθεια. Ήταν αυτή που κινδύνεψε πρώτη και στο 21’ απέφυγε να μπει σε δύσκολες καταστάσεις έχοντας το δοκάρι με το μέρος της. Σχεδόν αμέσως ο Στρούγγης βρέθηκε σε θέση βολής και με σουτ την έβαλε σε θέση οδηγού. Κράτησε χωρίς προβλήματα μέχρι να πάει στα αποδυτήρια και στην επανάληψη συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς. Στο 77’ ο Μάντζης νίκησε τους πάντες στον αέρα σε εκτέλεση κόρνερ και «κλείδωσε» τυπικά τους τρεις βαθμούς.
Όλα καλά με το ξαφνική απαγόρευση μεταγραφών που της επιβλήθηκε από τη ΦΙΦΑ. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας Γιώργος Πρασσάς διευθέτησε άμεσα το ζήτημα και ανακοίνωσε την προσθήκη του Αργεντινού βετεράνου εξτρέμ Φεντερίκο Χορδάν, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει στη μάχη της ανόδου. Ζητούμενο φυσικά να εκμεταλλευτεί αρχικά το «σπίτι» της σήμερα και να φτάσει τις οχτώ διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα, καθώς μετά τη διακοπή θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο.
Αγωνιστικά Νέα: Έμειναν εκτός αποστολής οι Μπονέτο (Ε), Μπακαγιόκο (Α), Σιλά (A), Μιράντα (ΜΕ).
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Πολύ λίγα πράγματα από την Καλλιθέα την προηγούμενη αγωνιστική στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Β’ στον Ρέντη και θα πρέπει να την αφήνει ικανοποιημένη η ισοπαλία 0-0 που απέσπασε. Κόντρα στη ροή στο 30’ ήταν αυτή που θα μπορούσε να είχε προηγηθεί βλέποντας το δοκάρι να μην της κάνει το χατίρι στο σουτ του βετεράνου Παίσάο. Επιθετικά δεν έκανε σχεδόν τίποτα σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και στο 53’ ήταν σε ετοιμότητα σε σουτ Παπαδόπουλος. Στο 70’ ήταν ξανά «παρών» και στις καθυστερήσεις ο 25χρονος γκολκίπερ πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση κρατώντας τον βαθμό.
Αυτό ήταν το 200ο παιχνίδι του Σωκράτη Οφρυδόπουλου στους πάγκους των επαγγελματικών κατηγοριών. Αν κρατάει κάτι είναι ότι τουλάχιστον ευνοήθηκε από τα έτερα αποτελέσματα της αγωνιστικής. Διατηρείται οριακά στην τέταρτη θέση και κάθε απώλεια κοστίζει. Μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας θα αντιμετωπίσει Καλαμάτα (Ε), Παναργειακό (Μ), Μαρκό (Ε), Ηλιούπολη (Μ).
Αγωνιστικά Νέα: Έλυσε το συμβόλαιο του ο βετεράνος Ινσούα (Α). Παραμένουν στα πιτς οι Σαρδέλης (ΜΕ), Γρίβας (Ε). Έμεινε εκτός αποστολής και ο Γερολέμου (Μ). Επιστρέφει ο Ματίγιεβιτς (Α).
Δημήτρης Σιώρης
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Η Καλαμάτα είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Προέρχεται από εφτά διαδοχικές νίκες και κάθε απώλεια κοστίζει στη μάχη της ανόδου. Η Καλλιθέα μπορεί φέτος να ξεκίνησε με στόχο την κατάκτηση του τίτλου, αλλά απογοητεύει και κινδυνεύει να μείνει εκτός πλέι οφ έτσι όπως το πάει. Αναμένουμε από τους γηπεδούχους να κάνουν το καθήκον τους.
Χάποελ Μπερ Σεβά
Σαμπάχ
Μοντεβιδέο Σίτι Τορκέ
Τίγκρε
Ατλέτικο Μινέιρο
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Φλαμένγκο
Κρουζέιρο
Σέρο Πορτένιο
Παλμέιρας
Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε
Ρίβερ Πλέιτ
Κοκουίμπο Ουνίδο
Πλατένσε
Σλόβαν Μπρατισλάβας
Τσέλιε
Ναϊμέγκεν
Μπόντο Γκλιμτ
Σέλτικ
Λασκ Λίντσερ
Πανσερραϊκός
Πανθρακικός
Ζάκυνθος
Κηφισιά
Παναιτωλικός
Νίκη Βόλου
Πανιώνιος
Νέστος Χρυσούπολης
Απόλλων Καλαμαριάς 1926
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ντιναμό Χιούστον
Κολοράντο Ράπιντς
Λος Άντζελες
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Νάσβιλ
Ορλάντο Σίτι
Σικάγο Φάιαρ
DC Γιουνάιτεντ
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Πόρτλαντ Τίμπερς
Σαν Ντιέγκο
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Ντάλας
Σιάτλ Σάουντερς
Όστιν
Σινσινάτι
Νιου Γιόρκ Σίτι
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Σεντ Λούις Σίτι
Τορόντο
Σάρλοτ
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Ίντερ Μαϊάμι
Κολόμπους Κρου
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Ατλέτικο Μαδρίτης
Μάλαγα
Μαρκό
Ολυμπιακός Β'
Ελλάς Σύρου
Χανιά
Αιγάλεω
Ηλιούπολη
Παναργειακός ΑΠΟ